BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Czy drzwi z wąskiej lampy pasują do szerokiej?

Shymmy - 2007-07-24, 16:36
Temat postu: Czy drzwi z wąskiej lampy pasują do szerokiej?
Witam

Powoli zabieram się za blacharkę w mojej niuni. Rdza pięknie atakuje dół wszystkich czterech drzwi. Mogę kupić w dobrej cenie komplet czterech sztuk w stanie idealnym, tylko mam wątpliwości bo dawcą drzwi jest e30 w wąskiej lampie (85 rok), a moja e30 jest w szerokiej (88 rok). I tu nasuwa się moje pytanie: czy drzwi będą pasować? wyczytałem na tym forum, że inny jest mechanizm podnoszenia szyb, ale nic odnośnie dopasowania zawiasów, zamka itd. Nie mam możliwości porównania drzwi z obydwu wersji bo dawca jest na drugim końcu naszego pięknego kraju :wink: Prosiłbym o szybką odpowiedz bo czas działa na moją niekorzyść ;/

Pozdrawiam

frantic - 2007-07-24, 16:45

na pewno różnią się mechanizmy podnoszenia jak napisałeś i różnią się też szyby(inaczej jest mocowana do podnośnika
Shymmy - 2007-07-24, 16:54

To wiem. Ale ja nie chcę przekładać szyb tylko całe drzwi. I chcę sie dowiedzieć czy będą pasować, zamykać się, nie będą różne szczeliny itp i czy to razem będzie mieć ręce i nogi.

Pozdrawiam

kavka - 2007-07-24, 17:06

U mnie ktoś chyba też kombinował z drzwiami od wąskiej bo całą prawą strone mam w innym odcieniu jak się je otworzy i faktycznie ten mechanizm jest inny niż w drzwiach po lewej ... Więc jeśli u mnie to działa to u Ciebie też powinno :wink:
Sonny - 2007-07-24, 19:03

pasuja bez problemu , inne sa szyby, mechanizm podnoszenia i listewki zewnetrzne.
Shymmy - 2007-07-24, 21:45

Dzięki wielkie za odpowiedź. Ale doszedłem do wniosku, że chyba kupię drzwi do szerokiej lampy jak Bóg przykazał :) nie ma co druciarstwa szerzyć :wink: