| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Dzwonienie w silniku M10. I wyjęcie stacyjki?
Piotreek E-30 - 2007-07-30, 21:33 Temat postu: Dzwonienie w silniku M10. I wyjęcie stacyjki? Witam. Jedno pytanie dotyczy stacyjki- jak ją wyjąć? Jest tam taka jedna śruba ze spiłowanym chyba łbem. Rozwiercić ją czy co?Osłony plastikowe mam już zdjęte. Drugie pytanie : W ubiegłym tyg zmieniałem uszczelke podgłowicą w 1.8 (gaźnik) M10. Przy okazji zmieniałem rozrząd koła zębate prowadnica łańcuch napinacz. Po dwóch dniach pojawiło sie dziwne dzwonienie( można porównać do luźnego łańcucha rozrządu w maluchu:) nie aż tak głośne ale słyszalne. Po dodaniu gazu hałas rośnie wraz z obrotami. Dodam jeszcze że zmieniałem pompe wody. Albo coś z rozrządem jest nie tak:/ albop zostaje jeszcze alternator, chociaż wcześniej tego nie było. Ma ktoś pomysł co to może być? Co sprawdzić?
Dominik - 2007-07-31, 18:22
Między "kapslem" a obudową stacyjki masz taki otworek. Trzeba tam wsadzić kawałek sztywnego drutu wtedy stacyjka powinna wyjść z obudowy. Musisz troszkę pokombinować a z pewnością się uda. Z tego co pamiętam to kluczyk powinien być w stacyjce.
|
|