BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

FELUNEK - pytanie o M-Kontur

fil - 2007-08-01, 18:56
Temat postu: pytanie o M-Kontur
mam pytanie.czy felgi m-kontur byly tez w wiekszym rozmiarze niz 7.5/8.5 cala?? czy jezeli widzialem wieksze to sa to jakies podruby??byc moze bede mial okazje sie zamienic.gosciu ma je w e36 kompakt i tylu gumy 235 sa niezle naciagniete gosc twierdzi ze tylnie maja 10 cali.jest mozliwe ze byly w innych rozmiarach niz podaje katalog felg bmw??
Ratay - 2007-08-01, 21:55

Mkontury sa 10 calowe, ale niestety nie ori.
fil - 2007-08-02, 10:25

Ratay napisa³/a:
Mkontury sa 10 calowe, ale niestety nie ori.

dzieki.tak tez myslalem..a nie wiesz jakiej produkcji sa albo jak z wytrzymaloscia takich nieoryginalnych?

GERMAN BOY - 2007-08-02, 10:55

Ja mam u siebie nie ori hammany i są włoskie i duzo osób mówiło że pogniotą sie ale wcale nie ma reguły.Wpadłem juz kilka razy w jakies wyboje i się trzymają.Wiec nawet włoskie da sie zniesc.Podejżewam że rózne materiały dodaja do aluminium i nie każde włoskie to plastelina.
fil - 2007-08-02, 11:23

Kamil napisa³/a:
Ja mam u siebie nie ori hammany

ja mam cos takiego:
http://img241.imageshack....dsc01377nf1.jpg
nie sa moze w super stanie ale przypominaja HM2 :mg: i ostatnio zrobilem polerke rantow.
ale lazi mi po glowie to 10 cali z tylu tym bardziej ze tyl mam twardy a dosc wysoki moze jakies -20mm naciagnac jakiegos chudego lacza i moze by nie tarlo :)
z gosciem jeszcze na temat zamiany nie gadalem ale wiem ze podobaja mu sie moje.nie wiem tez jakie tam jest et i tym bardziej mnie to martwi bo on ma e36 w compakcie a tam do tylu jakims cudem wlazi 10"..

GERMAN BOY - 2007-08-03, 09:32

Tak.Dziwne bo z tego co piszesz to wchodzi mu w compakcie 10 cali na tył i nie obciera i nie ma rzadnych przeróbek nadkoli.Ja z tego co widziałem do tej pory to głownie te 10 cali na 17 kach to fele dedykowane do e 34 gdzie obsadzenie wachało sie od 15 do 20 i wtedy nie ma mowy żeby weszło i nic nie tarło w e36.No może ma włożone gumy w springi ,ma ją wysoko i nikogo nie wozi więc wtedy może faktycznie rzadko mu przycierać.U mnie na maxa porozginane sa(przerobione wszystkie 4 nadkola i teraz na prawde przy rzadnych wybojach nie obciera choć leży na totalnej glebie auto fakt że na gwincie więc jest sztywne.
Tak te twoje hammany znaczy na wzór hm2 są ładne.Moje robione na wzór hm1 i całe są spolerowane.ale powiem ci musi być w e36 8,5 ,9 cali z przodu a tył min 10 żeby wyglądąło to naprawde zajebiscie.Takie jest moje zdanie.wiec dązyj do 10 na tyle.

fil - 2007-08-03, 14:09

no wlasnie wyjasnilo sie z tymi 10"..ten z ktorym bym sie nial zamienic to ma rzeczywiscie 10" ale rozklepane nadkola..ja sugerowalem sie gosciem odemnie z pracy ktory tez ma kompakta,tez m-kontur'y (wzor) ale tam jest mniej,siedza gumy 245 leciutko naciagniete wiec moze byc kolo 9 cali...

pogadam z gosciem zeby dal je przymierzyc,obczaje stan tych felg i wtedy mozna myslec dalej..pozdro