| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] wojtaq
wojtaq - 2007-08-04, 10:47 Temat postu: [E30] wojtaq przedstawiam wam nową Bavarke
BMW e30 318 is 22.12.1989
2 furtki , czerwona , szyber na korbke , 4 tarcze, czarna podsufitka , trójkąciki z głośnikami w drzwiach , alu 15 , 230 tys przebiegu
samochod przywieziony 1-2 lata temu z niemiec
niedawno bylo powymieniane troche gratow
samochod jest kolegi lecz ja narazie nim pomykam
narazie tyle a pozniej wiecej fotek itd
Lord Lukasz - 2007-08-04, 11:05
Ładna kosiareczka
Cypisek - 2007-08-04, 11:21
Śliczna fura, ale ciekawią mnie te dodatkowe zegary na konsoli, to oryginał czy jakaś rzeźba? działa to?
wojtaq - 2007-08-04, 12:10
| Cypisek napisa/a: | | Śliczna fura, ale ciekawią mnie te dodatkowe zegary na konsoli, to oryginał czy jakaś rzeźba? działa to? |
wyglada jak ori no i oczywiscie dziala
Adi - 2007-08-04, 13:01
No ładna ale jest jedno "ale" Mianowicie końcówka wydechu mi nie pasuje, powinna być okrągła.
Kiedy będzie można pomacać
Yakuzatti - 2007-08-04, 13:04
konkretna furka Wy tam w Jaworznie fajnie sie lansujecie.
(btw. kto sobie kupił? Młody?)
Adi - 2007-08-04, 13:08
| Yakuzatti napisa/a: | | (btw. kto sobie kupił? Młody?) |
odezwał się Stary
G-R-Z-E-Ś - 2007-08-04, 14:18
Ładna sztuka gratulacje
Bertizzz - 2007-08-04, 14:34
ładne auto ze wzgledu na to ze to bmw...ale niebylo zadnej ladnej e 36 do kupienia?? pozdrawiam i powodzenia w modyfikacjach;)
wojtaq - 2007-08-04, 15:20
| Bertizzz napisa/a: | ładne auto ze wzgledu na to ze to bmw...ale niebylo zadnej ladnej e 36 do kupienia?? pozdrawiam i powodzenia w modyfikacjach;) |
nie ma ladnych e36
| Cytat: | | (btw. kto sobie kupił? Młody?) |
no oczywiście Młody
| Cytat: | No ładna ale jest jedno "ale" Mianowicie końcówka wydechu mi nie pasuje, powinna być okrągła.
Kiedy będzie można pomacać |
no mi tez wydech zabardzo nie lezy ale ta koncowka jest w tlumiku i brzydko krzyczy ale moze cos poradzimy
a co do pomacania to nie wiadomo ... moze na spociku
kavka - 2007-08-04, 23:39
| Yakuzatti napisa/a: | | (btw. kto sobie kupił? Młody?) |
A tak nie chciał e30 Naszczęście jest coś takiego jak siła przekonywania
Ja z swojej strony moge tylko powiedzieć że autko jest kupione naprawde z b. dobrych rąk ... Gość wiedział co to BMW i w sumie dużo części jest nowych ... Jazda to finezja po przesiadce z mojego szatana
frantic - 2007-08-05, 09:00
śliczna, wygląda jak 3 miesiące starsza siostra mojej.
Pietrek - 2007-08-05, 10:40
| wojtaq napisa/a: | no oczywiście Młody |
Też tak myślałem
| wojtaq napisa/a: | co do pomacania to nie wiadomo ... moze na spociku |
Wpadnijcie bo mam coś dla was kavka, Jakbyś mógł to nagraj mi płytke z fotami z Rzemienia
kavka - 2007-08-05, 14:47
| Pietrek napisa/a: | | Wpadnijcie bo mam coś dla was |
Będziemy
| Pietrek napisa/a: | kavka, Jakbyś mógł to nagraj mi płytke z fotami z Rzemienia |
Już sie robi
Do zobaczenia
Yakuzatti - 2007-08-05, 14:52
btw. kavuś, {biiiiip} podpis! moge się z nim pobawić?
kavka - 2007-08-05, 14:53
| Yakuzatti napisa/a: | btw. kavuś, {biiiiip} podpis! moge się z nim pobawić? |
Mam więcej takich fotek A bawić sie możesz do woli
wojtaq - 2007-10-13, 16:05
IS miał iść na sprzedaz ale jednak został
doszły 2 brakujące dekielki na felgi , black hella i przednia dokładka m tech 2
oceniajcie
Adi - 2007-10-13, 16:14
Cieszy mnie to, że IS został ale weźcie się kiedyś pokażcie bo dawno Was nie było.
Co do M-tech II to bez reszty pakietu jakoś dziwnie wygląda, może gdyby progi też na czerwono zrobić to by bardziej pasowało. Czemu nie został w ogóle w oryginale z dokładką IS? A co z nią? Może ktoś chce się pozbyć ?:wink:
Yakuzatti - 2007-10-13, 16:58
Posuwacie się Panowie w dobrą stronę.
Ale weźcie zróbcie polerkę lakieru bo pomalowana dokładka strasznie kontrastuje z resztą auta. I ofc przydałaby się reszta kompletu ^^
Pozdrawiam i do zobaczenia na spocie
wojtaq - 2007-10-13, 17:44
dokladka z is siedzi teraz w złotej
polerka bedzie , i polujemy na reszte calego kompletu zeby zrobic ladnego is m tech 2 tylko w dobrych pieniazkach
Adi - 2007-10-13, 17:45
| wojtaq napisa/a: | dokladka z is siedzi teraz w złotej |
O Ty
RoboCop - 2007-10-14, 12:58
widziałem auto zaraz po zakupie, zdjęcia nie oddają nawet w połowie, w jakim to auto jest świetnym stanie
gratuluje zakupu
Pietrek - 2007-10-16, 14:55
Na glebe z nią Wydech jest inny czy zostawiliście tamten co był ?
wojtaq - 2007-10-16, 15:00
gleba by sie przydala faktycznie
wydech niestety zostal ale do czasu
kavka - 2008-05-31, 14:34
Troszke sie pozmieniało w autku Postanowiliśmy wrócić do seryjnego Isa i Mtech został zdemontowany (jakby ktoś chciał kupić to moge sprzedać pomalowany na BriliantRot) . Znikła też Black Helena ze względów ekonomicznych ale już niedługo powróci na nowo
Na prawym błotniku był straszny parch rdzy więc na próbe oddałem autko do mojego prywatnego mechanika (czyt.wojtaq ) i po tygodniu rzeźbienia , bo rzecz jasna połowa odpadła wyszło takie coś :
Przy okazji wymienił uszczelke pod pokrywą zaworów bo stara puszczała dosyć zdrowo no i przepolerował ją wstępnie przez co zrobiła się bardzo schludna
A tutaj kilka fotek z rzeźbienia błotnika (sory za jakoś ale nie miałem cyfrówki w tym czasie), przy okazji zabezpieczone zostały lekkie ogniska korozji na podłużnicy i wszystkich elementach pod błotnikiem :
Autko czeka także na nowy zawias z przodu tzn. tuleje , swożnie i łaczniki stab.
A później czas na hamulce bo te już się powoli kończą
Jeszcze jest kilka szczegółów ale o tym kiedy indziej
dEeste - 2008-05-31, 14:57
fajny ISik moim zdaniem IS lipe bardziej pasuje.... przeciez ten styl włąśnie wykreował IS... fele tez super pasuja do auta te zegary dodatkowe tez ciekawy bajer lookanij moją bunie w galeri ^.^
FAHER 13 - 2008-05-31, 15:53
potwierdzam że fajny IS sam bym chciał taki silniczek kto wie może kiedyś pozdro
kavka - 2008-08-22, 22:58
| dEeste napisa/a: | | moim zdaniem IS lipe bardziej pasuje.... przeciez ten styl włąśnie wykreował IS... fele tez super pasuja do auta |
Właśnie to samo stwierdziłem a poza tym nie mam tyle kasy żeby kompletować całego mtecha
| dEeste napisa/a: | | fele tez super pasuja do auta |
Niestety profil zimowy zawitał w lecie ale to dlatego że za rok planuje jakieś lepsze felgi więc teraz kupiłęm takie na jeden sezon
| dEeste napisa/a: | | lookanij moją bunie w galeri ^.^ |
Fajna sztuka i fajna gleba ale ja niestety nie lubie zaciskać zębów przed każdą dziurą i koleiną więc narazie zostaje seria
A tutaj jeszcze taka mała rzecz a cieszy Nowa antenka
[ Dodano: 2008-08-06, 22:04 ]
Autko dostało nowy zawias z przodu oraz układ hamulcowy przód i tył Dodatkowo dziś przez 6 godzin doprowadzałem lakier do stanu używalności
A tu zakupy
Dalsze plany Póki co musze naprawić mase pierdółek typu urwana korbka od szyby , trzeszcząca dmuchawa czy strzelający fochy immobilizer , którego pilocik dziś z nerwów przez przypadek wrzuciłem w otwór wentylacyjny od nawiewu na szybe Do domu miałem niedaleko to sobie na nóżkach wróciłem a jutro znajomy elektronik go wykastruje
W dalszych planach mam wyeliminowanie wszelkiej korozji atakującej autko czyli mała wizyta u blacharza i lakiernika , nowa dokładka isa ( bo ta już dużooooo przeżyła ) nowe błotniki przednie ( bo te już z dwóch stron są całe poobijane ) , no i jakieś felgi z profilem letnim a nie zimowym Może gleba ... Czas pokażę .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-08-22, 22:56 ]
Ostatnio z Wojtkiem postanowiliśmy zrobić coś z kominem z tyłu Po długich naradach postawiliśmy na 2 rurki proste o średnicy 60 mm . Jest to tymczasowe rozwiązanie bo może niebawem bede zmieniał cały wydech bo ten mnie drażni Efekt może nie powala na kolana ale jest napewno lepszy niż kwadratowy Buzzer
Był taki :
Jest taki :
BARABUS - 2008-08-23, 08:50
jakbym widział mojego byłego ISa....
Wariat - 2008-08-23, 11:53
Też miałem czerwonego iSa przez 4 lata. Niestety w marcu go mocno rozbiłem. Czerwony to był charaktrystyczny kolor iSów
BARABUS - 2008-08-23, 11:58
do dziś żałuje że go sprzedałem
ale jeszcze kiedyś będzie coś podobnego
mattim_bmw - 2008-08-23, 16:17
Pieknie sie prezentuje, ale skoro juz wszytko tak odnowione to jeszcze felgi by sie przydało odswiezyc wtedy bedzie salon normalnie
pozdro
urbi - 2008-08-23, 16:26
full wypas ! skad takie rurki zaatwiles ?
wojtaq - 2008-08-23, 17:30
więc może ja sie coś wypowiem bo to ja troche robie z autkiem
felgi nie beda odnawiane bo kiedys zagości coś innego wiec moze narazie tak jezdzic
jak Kavka zbierze jakis wiekszy fundusz to bedziemy sie za nią porządnie brali
urbi - 2008-08-23, 17:49
skad macie takie ruuuuuryyyyyy !!!!!???????/
kavka - 2008-08-23, 19:10
Rurki to że tak powiem zwykły badziew bo to nie stal nierdzewna ani kwasówka tylko zwykła stalowa rurka , ścianka 1,2-1,3 mm do produkcji ... Poręczy i balustrad Ojciec sie tym zajmuje i takie ścinki sobie załatwiłem . Rura jest chromowana stąd taki połysk ale myśle że jak zima zagości to zje je w szybkim tempie ale tak jak mówie jest to forma przejściowa | wojtaq napisa/a: | więc może ja sie coś wypowiem bo to ja troche robie z autkiem
felgi nie beda odnawiane bo kiedys zagości coś innego wiec moze narazie tak jezdzic
jak Kavka zbierze jakis wiekszy fundusz to bedziemy sie za nią porządnie brali |
No tak tylko żeby założyć coś zacnego trzeba zrobić glebe a tu sie pojawia problem Ale zobaczymy
RoboCop - 2008-09-09, 20:11
z dwoma okrągłymi rurami jest o wiele lepiej - jaką średnice dałeś? szukaj nierdzewy, chrom - to lipa.
wojtaq - 2008-09-09, 22:37
2x60 poszło
narazie chrom jest ok i tak chwile zostanie bo coś moze sie zmienic z wydechem calkowicie wiec wtedy zrobimy jak cza
kavka - 2008-09-09, 23:57
Wydech musi sie zmienić bo chce mieć cicho wreszcie A póki co rurki sie trzymają przecieram raz za czas i narazie nic nie wyskakuje ale zima napewno je zje
marvin-86 - 2008-09-10, 08:53
Piekny Is łafne felgi by mu sie nadały jakieś ale tak to ładnie pozdro.
Barabus nie placz kupisz sobie innego i znowu wsadzisz 17892346781 tryliony zlotowek i znowu sie sprzeda taki urok
kavka - 2009-03-22, 15:50
| marvin-86 napisa/a: | | łafne felgi by mu sie nadały jakieś |
Marzy mi się Twój avatarek ... I możliwe że coś takiego będzie Wszystko w swoim czasie
[ Dodano: 2009-03-22, 15:48 ]
Jako że końcówki jak i sam wydech zgniły po zimie postanowiłem coś pokombinować żeby było choćby ciut ciszej Kupiłem końcowy tłumik od 325 . Po długich przemyśleniach jak go zamontować (bo tłumik od 325 ma 2 wej/2 wyj.) postanowiliśmy zrobić portki za środkowym tłumikiem (który defacto jest pusty ) i dalej pójdzie już na końcowy Oddałem autko w ręce Wojtka i tak po kilku dzionkach zabawy wyszło coś takiego
A tak wyglądał stary końcowy z którego wysypało sie chyba wszystko co było możliwe
Autko sie lekko uciszyło i znikneło specyficzne brrrrrrrrr !!! jak w dużych fiatach i o to właśnie mi chodziło Został teraz lekko basowy pomruk który mnie satysfakcjonuje a po uchyleniu okna daje nawet troche radości jak na R4 Jeśli chodzi o wygląd to wiadomo że te końcówki to troche piczki ale chciałem mieć oryginał i narazie nic nie zmieniam Szpeci tylko troche pas tylni który wygiąłem niechcący wyjeżdżając kiedyś z dość niskiego miejsca No i już nie udało sie go ładnie naprostować ...
Pozdrawiam
wojtaq - 2009-07-25, 19:56
Kavka mnie poprosił wiec pisze co powiedział:
No i stało sie , ja wielki przeciwnik gleby , posadziłem wreszcie ISa
Wjechał cały zestaw firmy FK Automotive , czyli springi + amory , obniżenie 60/40
Tak było przed :
Teraz wygląda to tak:
Mierzyłem nadkole przed glebą i było 65 cm , teraz stoi na 62 cm więc troche słabo chyba jak na 60/40 ale licze że się jeszcze ubije Tylną serie miałem tak ubitą że po wsadzeniu springów od FK staneła identycznie
Co by sie nie zeszła furka ... Rozpóreczka od Nakrętki (POLECAM !)
Ogólne wrażenia bardzo pozytywne , wybiera dziury lepiej niż seria co było dla mnie szokiem Może dlatego że okazało sie że prawy spring był pęknięty i auto czuło każdą najmniejszą dziurke ... Teraz chodź jest sztywno to jedzie sie przepięknie
Teraz jak już mam posadzone autko szukam fajnej felgi najlepiej w 16 calach
|
|