BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] wojtaq

wojtaq - 2007-08-04, 10:47
Temat postu: [E30] wojtaq
przedstawiam wam nową Bavarke
BMW e30 318 is 22.12.1989
2 furtki , czerwona , szyber na korbke , 4 tarcze, czarna podsufitka , trójkąciki z głośnikami w drzwiach , alu 15 , 230 tys przebiegu
samochod przywieziony 1-2 lata temu z niemiec
niedawno bylo powymieniane troche gratow
samochod jest kolegi lecz ja narazie nim pomykam
narazie tyle a pozniej wiecej fotek itd

Lord Lukasz - 2007-08-04, 11:05

Ładna kosiareczka :spoko:
Cypisek - 2007-08-04, 11:21

Śliczna fura, ale ciekawią mnie te dodatkowe zegary na konsoli, to oryginał czy jakaś rzeźba? działa to?
wojtaq - 2007-08-04, 12:10

Cypisek napisa/a:
Śliczna fura, ale ciekawią mnie te dodatkowe zegary na konsoli, to oryginał czy jakaś rzeźba? działa to?

wyglada jak ori no i oczywiscie dziala

Adi - 2007-08-04, 13:01

No ładna ale jest jedno "ale" Mianowicie końcówka wydechu mi nie pasuje, powinna być okrągła.
Kiedy będzie można pomacać :P

Yakuzatti - 2007-08-04, 13:04

konkretna furka :] Wy tam w Jaworznie fajnie sie lansujecie.

(btw. kto sobie kupił? Młody?)

Adi - 2007-08-04, 13:08

Yakuzatti napisa/a:

odezwał się Stary :lol: :mg:

G-R-Z-E-Ś - 2007-08-04, 14:18

Ładna sztuka :D gratulacje
Bertizzz - 2007-08-04, 14:34

ładne auto ze wzgledu na to ze to bmw...ale niebylo zadnej ladnej e 36 do kupienia?? :lol: pozdrawiam i powodzenia w modyfikacjach;)
wojtaq - 2007-08-04, 15:20

Bertizzz napisa/a:
ładne auto ze wzgledu na to ze to bmw...ale niebylo zadnej ladnej e 36 do kupienia?? :lol: pozdrawiam i powodzenia w modyfikacjach;)

nie ma ladnych e36 :P
Cytat:

no oczywiście Młody :D
Cytat:
No ładna ale jest jedno "ale" Mianowicie końcówka wydechu mi nie pasuje, powinna być okrągła.
Kiedy będzie można pomacać :P

no mi tez wydech zabardzo nie lezy ale ta koncowka jest w tlumiku i brzydko krzyczy :( ale moze cos poradzimy
a co do pomacania to nie wiadomo ... moze na spociku :D

kavka - 2007-08-04, 23:39

Yakuzatti napisa/a:

A tak nie chciał e30 :D :wink: Naszczęście jest coś takiego jak siła przekonywania :twisted: :wink:

Ja z swojej strony moge tylko powiedzieć że autko jest kupione naprawde z b. dobrych rąk ... Gość wiedział co to BMW i w sumie dużo części jest nowych ... Jazda to finezja po przesiadce z mojego szatana :twisted: :wink:

frantic - 2007-08-05, 09:00

śliczna, wygląda jak 3 miesiące starsza siostra mojej. :spoko:
Pietrek - 2007-08-05, 10:40

wojtaq napisa/a:
no oczywiście Młody :D

Też tak myślałem :D

wojtaq napisa/a:
co do pomacania to nie wiadomo ... moze na spociku :D

Wpadnijcie bo mam coś dla was :D kavka, Jakbyś mógł to nagraj mi płytke z fotami z Rzemienia :wink:

kavka - 2007-08-05, 14:47

Pietrek napisa/a:
Wpadnijcie bo mam coś dla was

Będziemy :wink:
Pietrek napisa/a:
kavka, Jakbyś mógł to nagraj mi płytke z fotami z Rzemienia :wink:

Już sie robi :wink:

Do zobaczenia

Yakuzatti - 2007-08-05, 14:52

btw. kavuś, {biiiiip} podpis! moge się z nim pobawić? :mg:
kavka - 2007-08-05, 14:53

Yakuzatti napisa/a:
btw. kavuś, {biiiiip} podpis! moge się z nim pobawić? :mg:

Mam więcej takich fotek :twisted: A bawić sie możesz do woli :wink:

wojtaq - 2007-10-13, 16:05

IS miał iść na sprzedaz ale jednak został
doszły 2 brakujące dekielki na felgi , black hella i przednia dokładka m tech 2
oceniajcie :wink:

Adi - 2007-10-13, 16:14

Cieszy mnie to, że IS został ale weźcie się kiedyś pokażcie bo dawno Was nie było.

Co do M-tech II to bez reszty pakietu jakoś dziwnie wygląda, może gdyby progi też na czerwono zrobić to by bardziej pasowało. Czemu nie został w ogóle w oryginale z dokładką IS? A co z nią? Może ktoś chce się pozbyć ?:wink:

Yakuzatti - 2007-10-13, 16:58

Posuwacie się Panowie w dobrą stronę.

Ale weźcie zróbcie polerkę lakieru bo pomalowana dokładka strasznie kontrastuje z resztą auta. I ofc przydałaby się reszta kompletu ^^

Pozdrawiam i do zobaczenia na spocie :)

wojtaq - 2007-10-13, 17:44

dokladka z is siedzi teraz w złotej :P
polerka bedzie , i polujemy na reszte calego kompletu zeby zrobic ladnego is m tech 2 tylko w dobrych pieniazkach :)

Adi - 2007-10-13, 17:45

wojtaq napisa/a:
dokladka z is siedzi teraz w złotej :P

O Ty :P

RoboCop - 2007-10-14, 12:58

widziałem auto zaraz po zakupie, zdjęcia nie oddają nawet w połowie, w jakim to auto jest świetnym stanie :spoko: :spoko: :spoko:
gratuluje zakupu :brawo:

Pietrek - 2007-10-16, 14:55

Na glebe z nią :D Wydech jest inny czy zostawiliście tamten co był ?
wojtaq - 2007-10-16, 15:00

gleba by sie przydala faktycznie :D
wydech niestety zostal ale do czasu :wink:

kavka - 2008-05-31, 14:34

Troszke sie pozmieniało w autku :wink: Postanowiliśmy wrócić do seryjnego Isa i Mtech został zdemontowany :) (jakby ktoś chciał kupić to moge sprzedać pomalowany na BriliantRot) . Znikła też Black Helena ze względów ekonomicznych ale już niedługo powróci na nowo :P

Na prawym błotniku był straszny parch rdzy więc na próbe oddałem autko do mojego prywatnego mechanika (czyt.wojtaq :P ) i po tygodniu rzeźbienia , bo rzecz jasna połowa odpadła :D wyszło takie coś :

Przy okazji wymienił uszczelke pod pokrywą zaworów bo stara puszczała dosyć zdrowo no i przepolerował ją wstępnie przez co zrobiła się bardzo schludna :wink:

A tutaj kilka fotek z rzeźbienia błotnika (sory za jakoś ale nie miałem cyfrówki w tym czasie), przy okazji zabezpieczone zostały lekkie ogniska korozji na podłużnicy i wszystkich elementach pod błotnikiem :

Autko czeka także na nowy zawias z przodu tzn. tuleje , swożnie i łaczniki stab. :wink:
A później czas na hamulce bo te już się powoli kończą :wink:

Jeszcze jest kilka szczegółów ale o tym kiedy indziej :twisted: :wink:

dEeste - 2008-05-31, 14:57

fajny ISik :) moim zdaniem IS lipe bardziej pasuje.... przeciez ten styl włąśnie wykreował IS... fele tez super pasuja do auta :D te zegary dodatkowe tez ciekawy bajer :) lookanij moją bunie w galeri ^.^
FAHER 13 - 2008-05-31, 15:53

potwierdzam że fajny IS sam bym chciał taki silniczek kto wie może kiedyś pozdro :)
kavka - 2008-08-22, 22:58

dEeste napisa/a:
moim zdaniem IS lipe bardziej pasuje.... przeciez ten styl włąśnie wykreował IS... fele tez super pasuja do auta

Właśnie to samo stwierdziłem a poza tym nie mam tyle kasy żeby kompletować całego mtecha :wink:
dEeste napisa/a:
fele tez super pasuja do auta

Niestety profil zimowy zawitał w lecie ale to dlatego że za rok planuje jakieś lepsze felgi więc teraz kupiłęm takie na jeden sezon :wink:
dEeste napisa/a:
lookanij moją bunie w galeri ^.^

Fajna sztuka i fajna gleba ale ja niestety nie lubie zaciskać zębów przed każdą dziurą i koleiną więc narazie zostaje seria :P

A tutaj jeszcze taka mała rzecz a cieszy :P Nowa antenka :)

[ Dodano: 2008-08-06, 22:04 ]
Autko dostało nowy zawias z przodu oraz układ hamulcowy przód i tył :) Dodatkowo dziś przez 6 godzin doprowadzałem lakier do stanu używalności :wink:

A tu zakupy :P

Dalsze plany ?? Póki co musze naprawić mase pierdółek typu urwana korbka od szyby , trzeszcząca dmuchawa czy strzelający fochy immobilizer , którego pilocik dziś z nerwów przez przypadek wrzuciłem w otwór wentylacyjny od nawiewu na szybe :lol: Do domu miałem niedaleko to sobie na nóżkach wróciłem a jutro znajomy elektronik go wykastruje :)
W dalszych planach mam wyeliminowanie wszelkiej korozji atakującej autko czyli mała wizyta u blacharza i lakiernika , nowa dokładka isa ( bo ta już dużooooo przeżyła :wink: ) nowe błotniki przednie ( bo te już z dwóch stron są całe poobijane ) , no i jakieś felgi z profilem letnim a nie zimowym :D Może gleba ... :wink: Czas pokażę .

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-08-22, 22:56 ]
Ostatnio z Wojtkiem postanowiliśmy zrobić coś z kominem z tyłu :wink: Po długich naradach postawiliśmy na 2 rurki proste o średnicy 60 mm . Jest to tymczasowe rozwiązanie bo może niebawem bede zmieniał cały wydech bo ten mnie drażni :wink: Efekt może nie powala na kolana ale jest napewno lepszy niż kwadratowy Buzzer :D

Był taki :

Jest taki : :wink:

BARABUS - 2008-08-23, 08:50

jakbym widział mojego byłego ISa.... :]
Wariat - 2008-08-23, 11:53

Też miałem czerwonego iSa przez 4 lata. Niestety w marcu go mocno rozbiłem. Czerwony to był charaktrystyczny kolor iSów :)

BARABUS - 2008-08-23, 11:58

do dziś żałuje że go sprzedałem :(

ale jeszcze kiedyś będzie coś podobnego :roll:

mattim_bmw - 2008-08-23, 16:17

Pieknie sie prezentuje, ale skoro juz wszytko tak odnowione to jeszcze felgi by sie przydało odswiezyc :) wtedy bedzie salon normalnie :wink:

pozdro

urbi - 2008-08-23, 16:26

full wypas ! skad takie rurki zaatwiles ?
wojtaq - 2008-08-23, 17:30

więc może ja sie coś wypowiem bo to ja troche robie z autkiem :P
felgi nie beda odnawiane bo kiedys zagości coś innego wiec moze narazie tak jezdzic
jak Kavka zbierze jakis wiekszy fundusz to bedziemy sie za nią porządnie brali :wink:

urbi - 2008-08-23, 17:49

skad macie takie ruuuuuryyyyyy !! !!!!!???????/
kavka - 2008-08-23, 19:10

Rurki to że tak powiem zwykły badziew bo to nie stal nierdzewna ani kwasówka tylko zwykła stalowa rurka , ścianka 1,2-1,3 mm do produkcji ... Poręczy i balustrad :lol: :wink: Ojciec sie tym zajmuje i takie ścinki sobie załatwiłem . Rura jest chromowana stąd taki połysk ale myśle że jak zima zagości to zje je w szybkim tempie ale tak jak mówie jest to forma przejściowa :wink:
wojtaq napisa/a:
więc może ja sie coś wypowiem bo to ja troche robie z autkiem :P
felgi nie beda odnawiane bo kiedys zagości coś innego wiec moze narazie tak jezdzic
jak Kavka zbierze jakis wiekszy fundusz to bedziemy sie za nią porządnie brali :wink:

No tak tylko żeby założyć coś zacnego trzeba zrobić glebe a tu sie pojawia problem :P Ale zobaczymy :wink:

RoboCop - 2008-09-09, 20:11

z dwoma okrągłymi rurami jest o wiele lepiej - jaką średnice dałeś? szukaj nierdzewy, chrom - to lipa.
wojtaq - 2008-09-09, 22:37

2x60 poszło
narazie chrom jest ok i tak chwile zostanie bo coś moze sie zmienic z wydechem calkowicie wiec wtedy zrobimy jak cza :wink:

kavka - 2008-09-09, 23:57

Wydech musi sie zmienić bo chce mieć cicho wreszcie :twisted: A póki co rurki sie trzymają przecieram raz za czas i narazie nic nie wyskakuje ale zima napewno je zje :wink:
marvin-86 - 2008-09-10, 08:53

Piekny Is :) łafne felgi by mu sie nadały jakieś :) ale tak to ładnie pozdro.

Barabus nie placz ;) kupisz sobie innego i znowu wsadzisz 17892346781 tryliony zlotowek i znowu sie sprzeda taki urok :lol: :lol:

kavka - 2009-03-22, 15:50

marvin-86 napisa/a:
łafne felgi by mu sie nadały jakieś

Marzy mi się Twój avatarek ... :twisted: I możliwe że coś takiego będzie :wink: Wszystko w swoim czasie :)

[ Dodano: 2009-03-22, 15:48 ]
Jako że końcówki jak i sam wydech zgniły po zimie :twisted: postanowiłem coś pokombinować żeby było choćby ciut ciszej :wink: Kupiłem końcowy tłumik od 325 . Po długich przemyśleniach jak go zamontować (bo tłumik od 325 ma 2 wej/2 wyj.) postanowiliśmy zrobić portki za środkowym tłumikiem (który defacto jest pusty :D ) i dalej pójdzie już na końcowy :) Oddałem autko w ręce Wojtka i tak po kilku dzionkach zabawy wyszło coś takiego :)

A tak wyglądał stary końcowy z którego wysypało sie chyba wszystko co było możliwe :D

Autko sie lekko uciszyło i znikneło specyficzne brrrrrrrrr !! !!! jak w dużych fiatach i o to właśnie mi chodziło :tak: Został teraz lekko basowy pomruk który mnie satysfakcjonuje a po uchyleniu okna daje nawet troche radości jak na R4 :twisted: Jeśli chodzi o wygląd to wiadomo że te końcówki to troche piczki ale chciałem mieć oryginał i narazie nic nie zmieniam :) Szpeci tylko troche pas tylni który wygiąłem niechcący wyjeżdżając kiedyś z dość niskiego miejsca :wink: No i już nie udało sie go ładnie naprostować ...

Pozdrawiam :-)

wojtaq - 2009-07-25, 19:56

Kavka mnie poprosił wiec pisze co powiedział:
No i stało sie , ja wielki przeciwnik gleby , posadziłem wreszcie ISa
Wjechał cały zestaw firmy FK Automotive , czyli springi + amory , obniżenie 60/40 :mrgreen:

Tak było przed :

Teraz wygląda to tak:

Mierzyłem nadkole przed glebą i było 65 cm , teraz stoi na 62 cm więc troche słabo chyba jak na 60/40 ale licze że się jeszcze ubije Tylną serie miałem tak ubitą że po wsadzeniu springów od FK staneła identycznie :twisted:
Co by sie nie zeszła furka ... :mrgreen: Rozpóreczka od Nakrętki (POLECAM !)

Ogólne wrażenia bardzo pozytywne , wybiera dziury lepiej niż seria co było dla mnie szokiem :shock: Może dlatego że okazało sie że prawy spring był pęknięty i auto czuło każdą najmniejszą dziurke ... Teraz chodź jest sztywno to jedzie sie przepięknie
Teraz jak już mam posadzone autko szukam fajnej felgi najlepiej w 16 calach