| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 trumna jak ściągnąć całą rolete
DAREX - 2007-08-05, 13:07 Temat postu: E30 trumna jak ściągnąć całą rolete Witam nie umie ściągnąć w E30 Touring tylnej rolety chce ją zdjąć całą, odkręciłem te 2 biczne śruby a ona dalej siedzi, myślę ze może jest jakiś knif aby ją zdjąć którego nie znam, wiecie może jak ją zdjąć
nokerman - 2007-08-05, 14:42
1. łapiesz roletkę dwiema rękami, po lewej i po praewj stronie, stojąc od strony bagażnika.
2. naciskasz roletę w osi pionowej próbując "docisnąć" ją w kierunku podłogi bagażnika
3. po dociśnięciu przekręcasz ją wzdłuż jej osi w stronę "do środka" auta
4. wyczepia się z zaczepów i wujmujesz ją ostrożnie (uwaga na szyby boczne) do góry i wyciągasz z bagaznika
5. stawiasz mi browara?? i klikasz guzik pod moim postem
PZDR
DAREX - 2007-08-05, 21:46
Pomógł-jasne ze tak.
Browar- nie wykluczone, może kiedyś
[ Dodano: 2007-08-05, 23:40 ]
Aha a napisze dlaczego chce ją zdjąć bo tego nie napisałem, chodzi mi o tą roletkę co zasuwa sie ją do góry i przyczepia do zaczepów na "suficie"
Jak ją odepnę to mi sie nie zasuwa wiecie może dlaczego??
[ Dodano: 2007-08-07, 14:06 ]
Dzisiaj rozebrałem roletę, i doszedłem do wniosku ze czegoś mi brakuje, chodzi mi teraz o tą roletę grodzeniową między bagażnikiem a pasażerami bo to ona sie nie zwija, i nie mam chyba tej części co będzie zwijała tej rolety, tylko nie umie znaleźć rolety na realoem, pomoże ktoś??
Blondyn 320i - 2007-08-09, 15:32
a prosze bardzo
http://www.realoem.com/bm...987&hg=51&fg=60
paradoxx - 2007-08-09, 17:16
| DAREX napisa³/a: | | Dzisiaj rozebraÅ‚em roletÄ™, i doszedÅ‚em do wniosku ze czegoÅ› mi brakuje, chodzi mi teraz o tÄ… roletÄ™ grodzeniowÄ… miÄ™dzy bagażnikiem a pasażerami bo to ona sie nie zwija, i nie mam chyba tej części co bÄ™dzie zwijaÅ‚a tej rolety, tylko nie umie znaleźć rolety na realoem, pomoże ktoÅ›?? |
Witam, miałem kiedyś podobny problem... okazało się że siatka była zaplątana i sprężyna ściągająca nie dawała rady. musiałem rozwinąć całą siatkę i powoli nawijać bo cały czas łapała przekosy ale się opłacało bo później chodziła elegancko. jak to nie pomoże to musisz sprawdzić ww sprężynę.
Pzd
DAREX - 2007-08-10, 21:05
Wszystko fajnie tyle ze ja tam nic nie mam
Jest sama roleta i nie ma żadnych sprężyn
Tylko roleta, dlatego sie nie zwija
I teraz co mam tam dorobić aby to sie ładnie zwijało
paradoxx - 2007-08-10, 21:29
Siłą grawitacji to raczej napędzane nie jest więc sprawdzę jak to jest u mnie i dam ci znać.
Pzd
DAREX - 2007-08-10, 22:07
Ja wiem ze siła grawitacji mi nie pomoże
Ale naprawdę tam nic nie ma oprócz rolety i dlatego to sie nie zwija
|
|