| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Elektryczny dach w E36 cabrio
Tieesto - 2007-08-09, 17:34 Temat postu: Elektryczny dach w E36 cabrio Miałem problemy z zacinającym sie bagażnikiem, a musiałem koniecznie coś z nigo wyjąć więc próbowałem wejść przez tylną kanapę, pod nią była jakaś dziwna dźwignia, za którą pociągnąłem i od tego czasu swieci mi sie kontrolka dachu, dach oczywiście nie otwiera sie jedynie tylko ręcznie ale to tez ostrymi kombinacjami, co zrobić żeby zaczął znów otwierał sie elektrycznie?!?
Pozdr.
Ostry - 2007-08-09, 17:43
HA...tez mialem ten problem...taka fajna dzwignia mysle sobie pociagne i to samo...koniec elektryki w dachu...sluchaj...rozbierz w bagazniku wykladziny mniej wiecej po lewej stronie kanapy...tam znajdziesz silniczek ktory napedza caly dach...ciagnac za ta dzwignie zwalniasz zabezpieczenie w tym silniczku i jest rozlaczany naped w nim...musisz sie poprostu do niego dostac i wsunac walek napedzajacy spowrotem do silniczka zabeczpieczyc i juz... Meczylem sie z tym problem dobry tydzien czasu...nikt mi nic sensownego nie podpowiedzial...mysle podjade do AUTO-(FAJ)Fusa chlopaki sie znaja to cos podpowiedza...jak sie okazalo co to naprawde jest to napewno uslyszeli moj smiech z nich niosacy sie po calej Warszawie...wyglosili mi taka teorie ze myslalem ze bede musial sobie zanotowac no ale nie wazne...od tamtej pory powiedzialem ze nigdy nie oddam samochodu do serwisu...
Tieesto - 2007-08-09, 17:57
w Auto Fajfusie to dali taką diagnoze jakby auto było po dachowaniu!! Tak więc od nich z dala.
Fakt jest tak jak mówisz, u mnie sa nawet dwa silniki które zabezpieczyłem no ale kontrolka mryga dalej a dach nie otwiera, może to coś z elektryką??
Ostry - 2007-08-09, 17:59
Ale jak naciskasz guzik to slychac ze silnik od dachu pracuje czy nie??
Tieesto - 2007-08-09, 18:06
no własnie sęk w tym że nie
Ostry - 2007-08-09, 18:17
A no to nie wiem...moze trzeba blad z komputera wykasowac po tym awaryjnym zamykaniu czy cos...nie wiem nie pomoge nic...
Tieesto - 2007-08-09, 18:19
no dobra a wiesz gdzie można by podjechać kto może coś takiego sprawdzić?
Ostry - 2007-08-09, 18:44
Niestety nie...nigdy nie mialem wiekszych problemow z dachem...poszukaj czegos w necie...pamietam ze byl gdzies dobry zaklad ale nie pamietam gdzie...musisz poszukac...
jaqub - 2007-08-09, 20:06
jesli zrobiles tak jak Ostry CI napisal to sprawdz jeszcze kabelki (moze gdzies wtyczka sie wypiela i nie laczy)... a pozniej sprobuj zdjac kleme z aku na noc i rano moze bedzie OK...
[ Dodano: 2007-08-09, 20:06 ]
jesli zrobiles tak jak Ostry CI napisal to sprawdz jeszcze kabelki (moze gdzies wtyczka sie wypiela i nie laczy)... a pozniej sprobuj zdjac kleme z aku na noc i rano moze bedzie OK... i sprawdz bo moze jest jeszcze jakis bezpiecznik
|
|