| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e30] Problem na lini koło zamachowe rozrusznik POMOCY!!!
Arturek - 2007-08-15, 15:48 Temat postu: [e30] Problem na lini koło zamachowe rozrusznik POMOCY!!! Witam!
Zmieniałem sam tarcze sprzegła z racji tego ze trzeba było ja wymienić. Było troszke problemów z wyjeciem skrzyni ale odpowiednie klucze 3h roboty i skrzynia wkładana była spowrotem.
Po złożeniu pojawił sie problem. Kazdy kto wyciagał skrzynie wie ze trzeba w BMW e30 z silnikiem m20 odkrecic takze rozrusznik.
Po złożeniu do kupy pojawił sie problem tak jak pisałem. Odgłos blachy w coś uderzajacej po zapaleniu .. przestraszyłem sie.
Zapaliłem jeszcze raz okazało sie ze odgłos dochodzi z rozrusznika wyciagnełem go auto odpaliło z popychu .. BRAK JAKICHKOLWIEK ODGŁOSÓW.
Myśle sobie pewnie źle skrecony, ale skrecam i to samo. Rozrusznik kreci silnik zapala i natychmiast słychac metaliczny odgłos.
Dodam ze autem jezdze juz duzo i rozrusznik jest sprawny, wyglada na to jakby koło zachowe tarło albo o zeby rozrusznika albo o metal ktory przykrywa zęby.
Jakies pomysły, coś mogłobyc źle złozone. ktos miał taki problem.
Grzesiek - 2007-08-15, 19:38
nic nie wpado do rozrusznika jak by wyciagniety zobacz na wyciagnietym rozruszniku czy dziala poprawnie podepnij do akumulatora i zobacz czy widelki pracuja i czy bendiks jak sie wysunie to czy sie lekko chowa
Dominik - 2007-08-15, 21:11
Miałem coś podobnego. U mnie był to problem z tulejkami ustalającymi - po prostu wypadły przy wyjmowaniu skrzyni i tego nie zauważyłem... Po ich zamontowaniu było OK.
Arturek - 2007-08-15, 22:52
| Dominik napisa/a: | | Miałem coś podobnego. U mnie był to problem z tulejkami ustalającymi - po prostu wypadły przy wyjmowaniu skrzyni i tego nie zauważyłem... Po ich zamontowaniu było OK. |
chyba masz racje, jak to faktycznie te tulejki to odpowiedz zostanie nagrodzona
|
|