BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E36] krzyś

krzyś - 2007-08-16, 22:25
Temat postu: [E36] krzyś
No wiec na poczatek zapodam fotke jak auto wygladalo w dniu zakupu. Sprowadzone z niemiec na zimowych oponach z alumami:P
BMW E36 325i coupe. Data produkcji 12/1991 rej '92. Przebiego nieco ponad 200 000km. Jak wiadomo 192KM oryginalny wydech ktorego nigdy nie zmienie na inny. Auto stalo na 15 alusach OZ Racing ktore sa na sprzedarz. W srodku skora, kierownica M3, podgrzewane fotele, klima, pelny OBC, telefon(na sprzedarz) i inne bajery. Wlasciciel poprzedni wrzucil tylko do przodu inne kierunki. Tylne lampy oryginalne.

Moj wklad:
- koncowki na tlumik
- system car audio
- brewki
- przod zderzak oryginalny z M3
- pomalowanie tylnego zderzaka bo dol mial szary
- przod zawieszenie Bilstein B4 nowe
- alusy BBS 17" 8J na oponach 215/45
- lampy tylne z bialymi kierynkami
- sprezyny KW -60/-40
- lampy przednie z ringami
- nowa skora w dwoch kolorach
Car audio sklada sie:
Radio Pioneer DEH 7700MP
dwa wzmaki: JBL GTO 1201.1 ktory zasila dwa suby Vibe 12" Moc wzmaka na 2 ohm 1114W RMS Moc jednego Vibe 550 RMS.
drugi wmzak Alpine V12 F400S o mocy 2x160W RMS ktory zasila przednia scene skaldajaca sie z zestawu HERTZ HSK. Planuje jeszcze tylko kondensator 2F.

jeszcze mam wiele rzeczy nowych ktorych nie opisalem ale to szczegoly. Ogolnie do samochodu wlozylem duzo serca i wysilku. Juz nie mowie o kasie. Ale liczy sie piekno. Teraz poluje na tylny zderzak z M3.

Na niektorych fotkach widac co wygladalo inaczej niz na ostatnich fotach ktore zostaly zrobione kilka dni temu juz na nowych alumach.

No wiec to srodek samochodu jak widac

to jeszcze przed kupnem zderzaka

nastepne zdjecie ze zderzakiem ale jeszcze bez wszystkich listew ktore mnie kosztowlay jedyne 200zl:/ Ale czego sie nie robi do wygladu

teraz zdjecie na zimowkach:P

a teraz moje nowe alumki z ktorcyh sie bardzo ciesze!!

a tu juz jak autko na nich stoi 8)
najpierw z przodu zeby bylo ciekawiej :D

a tu juz co nieco wiecej :)

wiec teraz mam taki srodeczek :D :D:D

juz tych zdjec tu tyle mam ze kolejnymi sie bedziecie nudzic ;)

i jeszcze kilka wieczorna pora ;)

daniel325 - 2007-08-16, 23:58

witam auto ogolnie ok dobrze ze siatka nie ejst juz srebrna
a tak swoja droga to chyba ja sprzedalem ci te 17 :wink:

ADC - 2007-08-17, 06:47

Podoba mi sie Twoje autko :spoko: ze smakiem choc wywalilbym brewki
miroll - 2007-08-17, 07:17

Wyszla calkiem spoko ale imho musi byc wieksza gleba przodu. Felga cacy. Brewki ujda. Tapicerka srodka jest fuj. Trzeba bylo stara narawic jak ci sie boczki przetarly od wsiadania. Dwukolorowa niefabryczna skora zawsze bedzie kluc w oczy.
High-Tech - 2007-08-17, 09:59

Ładnie, ładnie.

Już chciałem Cię zjechać za czarne lampy z tyłu, siatkę z przodu i inne drobiazgi a tu miła niespodzianka w miarę postępu prac.

Fajne fotostory.

Autko super! :spoko:

pozdro

GERMAN BOY - 2007-08-17, 11:31

Ladna.Pieknie te ringi wyszły a nie jestem zwolennikiem ich.Skóra tak nie za bardzo.Ale porównująć to co kupiłes a to co jest teraz to wszystko ulepszyłes no prócz tej skóry w srodku.Ale ogólnie na plus
LUCAS_M3 - 2007-08-17, 11:53

Kawał dobrej roboty Pierwsze zdjęcia jakoś nie powalały ale końcowe kosmos + za alumki :mg:
krzyś - 2007-08-17, 14:21

skorke musialem cala wymienic. Nie chodzilo o boczki. Zreszta zobaczcie ;)
przed:

po:

ogolnie skorka na zywo wyglada lepiej. To nie tylko moje zdanie :)
Co do gleby -60 z przodu to nie chce robic nic wiecej narazie. Tym bardziej przed sezonem zimowy. Jak bede chcial nizej te wrzuce gwinta.

BMW - 2007-08-17, 14:48

Krzyś powiedz ile kosztuje obszycie siedzeń i boczków :?: Kawał dobrej roboty w niej zrobiłeś :spoko:
krzyś - 2007-08-17, 17:30

ok 1600 w eko skorze a ok 2100 w skorze. Skaj sie nie nadaje bo to by sie rozsypalo. jedynie skora i eko skora.
miroll - 2007-08-17, 19:22

Boze niezly chlewa miales na tych fotelach ... u mnie jest ciut lepiej chociaz tez sie juz prosi fotel kierowcy do zrobienia. Ja jednak nie ebde nic kombinowal i zalatwie chyba fotel od M3 (vader) dla kierowcy ... tak tak chce zeby jeden byl inny od drugiego pod wzgledem ksztaltu bo skroa tez bedzie biala :)
boss881123 - 2007-08-17, 19:48

krzyś napisał/a:
ok 1600 w eko skorze a ok 2100 w skorze. Skaj sie nie nadaje bo to by sie rozsypalo. jedynie skora i eko skora.

czesc to cena z robocizna i z materialem ?? ?

krzyś - 2007-08-18, 01:15

cena z robocizna i materialem ;)

[ Dodano: 2007-08-20, 22:41 ]
no to cos swiezego ;)

LUCAS_M3 - 2007-08-22, 17:18

Krzychu ten zdjęcie to masakra, Pierwsze zdjęcie a ostatnie np. te co załączyłem to jak inny samochód. Widać że kupe kasy i pracy Cię to kosztowało-ale jest naprawde miodzio :)

Widziałemże o zderzaku na tył pisałeś a Będziesz zakładał lusterka od M-ki ?

krzyś - 2007-08-22, 17:58

lusterka chyba zostana. Zobacze jeszcze. Chyba ze wiosna ;)
Yakuzatti - 2007-08-22, 18:30

lusterka zostawiaj oryginalne!
LUCAS_M3 - 2007-08-22, 20:39

Yakuzatti napisał/a:
lusterka zostawiaj oryginalne!

Oczywiście jest to kwestja gustu ale ja uważam że te od M-ki są ładniejsze, dzięki nim auto staje się bardziej agresywne.
Tym bardziej że zaczełeś kompletować M-technika. :spoko:

krzyś - 2007-08-22, 22:36

lsuterka to bedzie ostatnia rzecz ktora moge upiekszyc samochod. Sa na ostatnim miejscu jesli mialbym juz cos kupic. Zobacze jak to bedzie ;)
GERMAN BOY - 2007-08-23, 09:55

do lusterek można podejsc teraz w taki sposób że 3 lata temu każdy chciał miec lusterka m3 bo nikt ich prawie nie miał teraz prawie każdy ma w bmce te mkowskie lusterka czesto nazywane złosliwie :twisted: ( uszy shreka) więc w sumie teraz ty bedziesz się wyróżniał bo masz orginały a nie tak jak wszyscy.A co do wyglądu chyba faktycznie nadaja te mki lustra troche agresywnosci bmce.
krzyś - 2007-10-23, 21:58

doszly progi :) Niestety nie umie dostac nigdzie listew bocznych z M technika. Jak by ktos mial namiar to biore :D Na sezon wiosenny szykuje sie wiele przerobek :) Min naciaganie blotnikow pod 8,5 i 10" :twisted: Do tego chyba dojdzie nowy grill i dokonczenie tego co jest niedokonczone w bagazniku. Ci co byli na zlocie w Tarnowie to wiedza :)

lesiek - 2007-10-23, 22:05

ładnie w tarnowie bucało i dudiało :D Wogóle ladny samochod :) wielki + za wnętrze :spoko:
krzyś - 2007-10-23, 22:08

jeszcze czakam na moj dyplom :P
LUCAS_M3 - 2007-10-23, 23:15

Będzie fajnie wyglądała z tymi progami... Kompletuj Pakiecik M-Tech. Szukaj listewek i zderzaka na tył i będzie super
Shreku - 2007-10-24, 00:14

a już się przymierzałem do tych progów....
teraz wiem kto mi je sprzątnął :]

krzyś - 2007-10-24, 12:53

LUCAS_M3 napisał/a:
Szukaj listewek i zderzaka na tył i będzie super

zderzaczek juz jest ;) Tylko zapomnailem o nim napisac ze kupilem.
Ponizej widac go na fotce

Cytat:
a już się przymierzałem do tych progów....
teraz wiem kto mi je sprzątnął :]

od razu jak je znalazlem na allegro to dzwonilem do kolesia czy sa kompletne. Tak wlasnie bylo i juz sa moje :D Ciezko o elementy M technika wiec trzeba lapac okazje. Najgorzej z listwami bo szukam je juz od dawna ;/

Kujon - 2007-10-24, 13:28

podziwiam ludzi, którzy kupują "gołe" auta i rzeźbią je to ideału :prosze:
adamwsb - 2007-10-25, 22:50

Oooo widze ze Krzys sie rozpedzil ze zdjeciami heeh :)
krzyś - 2007-10-26, 13:56

jednak poszerzenia nie bedzie. Tak zostalo postanowione. Dokoncze m pakiet i zrobie wszystie poprawki zeby autko wygladalo idealnie i oryginalnie :)
krzysiek e34 - 2007-10-26, 19:04

:spoko: krótko bajka :)
LUCAS_M3 - 2007-10-26, 22:35

Kujon napisał/a:
podziwiam ludzi, którzy kupują "gołe" auta i rzeźbią je to ideału

Kujon, wtedy jest większa frajda i człowiek bardziej docenia te dodatki a co za tym idzie bardziej o nie dba niż jak by zostało wszystko podane na tacy czytaj ''pełny M-Pakiet'' :mg:

Tak trzymaj krzyś piękny kebab :spoko:

Pozdrawiam

jezierek - 2007-10-26, 22:47

mozecie mi pokazac dokładną fotke tylnego zderzaka od e36 zwykłego i od m-pakietu ? czym ona sie rózni ? bo za bardzo nie jestem w temacie :)
krzyś - 2007-10-27, 00:32

CarF w zderzaku z M pakietu jest taka dokladka dolna jak widac na zdjeciu. A w zwyklym tej dokladni nie ma i jest tak na dol normlanie prosto sciety.
LUCAS_M3 - 2007-10-27, 09:37

CarF, u mnie w moim temacie na str 4 jest dobre zdjęcie tyłu (zderzaka) to sobie obczaj :spoko: i porównaj :)
REMUS - 2007-10-30, 23:42

ładna tylko ta skóra mnie osobiście nie pasuje jakoś co orginał to orginał.
zaq1982 - 2007-10-31, 15:16
Temat postu: Re: BMW E36 325i copue (krzyś)
krzyś napisał/a:
- sprezyny KW -60/-40

Napisz prosze jak sie sprawuje taka kombinacja.Z tego co wiem B4 nie powinno sie stosować z innymi sprężynami niż orginalne a u Ciebie aż -60mm.B6 można stosować do -30mm ale myśle że -60mm też by zniosły ale co do B4 to mam obawy.Nie dobija Ci go do końca? Jak sie na tym jeździ. Sam bede teraz zmieniał zawias i jestem poprostu ciekawy.

P.S. Dobrze dopracowane auto.Fajnie że wpadło w Twoje ręce bo wyprowadziłeś je na prostą w porównaniu z tym co było na początku.Tak trzymaj :spoko: .

Pozdr

krzyś - 2007-11-01, 01:07

Cytat:
ładna tylko ta skóra mnie osobiście nie pasuje jakoś co orginał to orginał.

niestety skorka w oryginale byla juz w tragicznym stanie wiec nie bylo raczej innej opcji. No chyba ze zrobic pod jeden kolor.

zaq1982 napisał/a:
krzyś napisał/a:
- sprezyny KW -60/-40

Napisz prosze jak sie sprawuje taka kombinacja.Z tego co wiem B4 nie powinno sie stosować z innymi sprężynami niż orginalne a u Ciebie aż -60mm.B6 można stosować do -30mm ale myśle że -60mm też by zniosły ale co do B4 to mam obawy.Nie dobija Ci go do końca? Jak sie na tym jeździ. Sam bede teraz zmieniał zawias i jestem poprostu ciekawy.

P.S. Dobrze dopracowane auto.Fajnie że wpadło w Twoje ręce bo wyprowadziłeś je na prostą w porównaniu z tym co było na początku.Tak trzymaj :spoko: .

Pozdr

szczerze mowiac to zbytnio problemow nie ma a mam juz tak rok. Troche czasem odbija na nierownosciach i trzeba sie tego nauczyc. Powoli zbieram na nowe amory ale sportowe albo gwinta. Na poczatek mozesz meic B4 i taki zawias choc nie jest to wskazane. Ale nic nie dobija i na przegladzie wyszlo ze amorki sa w stanie swietnym ;)

miroll - 2007-11-01, 11:31

Bo caly myk z seryjnymi amorami i niskimi sprezynami polega na tym ze ludzie jezdza na niskim zawiasie dosc szybko i dobija im co chwile a seryjny amor tak nie tlumi jak sportowy i przez to potem wylewaja od tych dobić... Jak sie jezdzi normalnie i uwaza to nie widze problemu. Ja mam amorki m technik i glebe sporo wiekszą niz -20 mm i nic mi nie wylalo i tlumi ok.

Co do wytrzymalosci Bilstein`ow to niech cos skrobnie kujon bo z tego co wiem on ma wlasnie b4 i niski zawias.

Kujon - 2007-11-01, 11:58

miroll napisał/a:
o do wytrzymalosci Bilstein`ow to niech cos skrobnie kujon bo z tego co wiem on ma wlasnie b4 i niski zawias.

testowałem B8 i B4 , wiec tak jak ktoś potrzebuje (czyt. ja :mg: ) glebe do lansu oraz w miare przyzwoity komfort a nie zależy mu na pociskaniu 200km/h po zakretach to polecam B4 i gleba -60,-80

--==maly==-- - 2007-11-01, 12:49

Kujon a jak myślisz co lepiej kupić B4 czy GT CUP?
Ja mam glebę jakieś -70/-40 i na tyle nowe b4 sprawują się ok i komfort jest ok z przodu mam sachs touring i są już zbyt miękkie buja i dobija na studzienkach i dużych dziurach choć na stacji diagnostycznej wychodzą po 70% i teraz chce coś kupić żeby nie dobijało i tak bardzo nie bujało ale trochę komfortu zostało co polecisz? Sprawdzą się te b4?

Kujon - 2007-11-01, 15:57

Mały ja polecam B4 są naprawde komfortowe, jeśli wogóle można mówić ze E36 to jest komfort, firma Bilstein mówi sama za siebie, amory są naprawde wytrzymałe na naszych drogach.
Mały powiedz mi jakie masz spezyny że masz -70 z przodu ?? ja włąsnie czegoś takiego szukam do siebie bo -60 to troche mało na moich nowych kółkach a -80 może juz być za dużo.

GERMAN BOY - 2007-11-01, 16:14

No własnie tu przy takiej penetracji uglebienia nastepuje problem.Jesli mały nie zmienił to wydaje mi sie tak na oko że ma przód koło 60-65 .Przy takich obniżeniach samą spreżyna już jest rezyko wycyrklować i dlatego tu już zajebiscie sprawdza sie gwint i nastawienie zawieszenia zmianiasz sam jak tylko chcesz.Wiadomo ze to koszt ale teraz już sporo tego na rynku wtórnym i trzeba szukać.A nóż może sie cos znajdzie przyzwoitego nie wybitego.Kujon ten przód musi byc niżej u ciebie :wink:
--==maly==-- - 2007-11-01, 16:59

Kujon nie jest to zbyt mądre co teraz napiszę ale mam dwa komplety sprężyn na przód.
Oba to nowe komplety -60 GT cup tylko jedne na których obecnie jest samochód są po małym tuningu :lol:
Generalnie szukałem długo i nie dało się znaleźć do e36 nic niższego od -60 a gwintu nie chciałem więc musiałem sam zrobić. Podmieniałem już dwukrotnie te sprężyny na te GT tylko nie skracane i nie widze różnicy dlatego obecnie już od 3 miesięcy mam na aucie tamte może teraz na zimę założę te -60 w orginale ale jakoś mi się nie spieszy bo poza wysokością nie ma różnicy w jeździe.

miroll - 2007-11-01, 17:12

Lepsza gleba "na ucinke", niz gdybys w zwoje wsadzil spinke :)
Shreku - 2007-11-01, 18:39

--==maly==--, są spingi poniżej -60.. są są 8-)

miroll, dobry tekst :lol:

--==maly==-- - 2007-11-01, 18:55

Shreku to znajdź mi takie które naprawdę będą tak obniżały miałem swego czasu 2 komplety znalezione na allegro i żadne nie były niższe od -60 wkurzyłem się i w tej chwili mam oponę równiutko z nadkolem nie ma prześwitu i o to chodziło.
Shreku - 2007-11-01, 19:26

tak się składa że leżą u mnie w garażu i sie kurzą prawie nowe FK -75 :wink:
--==maly==-- - 2007-11-01, 19:35

Hmm how much ?
:lol: Ciekawy jestem tylko jaka gleba na nich jest tak naprawdę bo testowałem już tyle zestawów że niedługo śruby się powyrabiają od ciągłego rozbierania mc personów.

Shreku - 2007-11-01, 19:43

tylko pytanie czy te springi które miałeś czy były takie jak zapewniał Cię sprzedawca?
sprawdzałeś w katalogach itp.?

krzyś - 2007-11-01, 20:28

znajomy ma sprezyny -80/-60 i chyba bedzie chcial zmienic na -60/-40. Co do amorkow to moje B4 nie dobijaja az tak mocno. Kupilem nowe amorki i sprezynki do tego i jest ok. Sprawnosc na przegladzie ok 77% Tez bym jeszcze obnizyl te 10mm ale jak zaloze nowe oponki 215/40/17 to zejdzie te 10mm ale szkoda ze nie na szczelinie miedzy opona a blotnikami.
Wacha - 2007-11-01, 21:26

panowie, ja mam z przodu -75 fk i z tylu -40 . te przednie bede w ciagu dwuch tyg zdejmowal i zakladal -60. Jesli byl by ktos chetny to moge sprzedac :) ponizej fotka jak fura wyglada na tych sprezynkach (sprezyny zalozylem na oryginalne amorki i nie jest tak zle ;) )

pozdro

krzyś - 2007-11-01, 21:28

Wacha napisał/a:
panowie, ja mam z przodu -75 fk i z tylu -40 . te przednie bede w ciagu dwuch tyg zdejmowal i zakladal -60. Jesli byl by ktos chetny to moge sprzedac :) ponizej fotka jak fura wyglada na tych sprezynkach (sprezyny zalozylem na oryginalne amorki i nie jest tak zle ;) )

a wiec widac pewne -75mm ;) Teraz prosze skupic sie w temacie an moim autku :D nie robmy tutaj gieldy :P

[ Dodano: 2007-11-03, 17:27 ]
pare nowych fotek zrobilem ;)

adamwsb - 2007-11-27, 15:40

:) Krzys fajne masz te fotki :D :)
Gasper - 2007-11-27, 15:59

super wyglada! :brawo:

Piekne fotki :spoko:

jezierek - 2007-11-28, 17:36

piękne auto z przodu masz lampy in pro :?: i standardowe zarówki bo u mnie tak nie świeca chyba :P
krzyś - 2008-02-22, 15:24

Troszke usyfione auto ale ujdzie :D
Na fotach mam nówki listwy m technik, ale progow nie zdarzylem jeszcze zalozyc bo zimno.
Do tego zmniejszylem profil opon. Teraz mam oponki Dunlop SP SPORT 9000 215/40/17, a przedtem mialem 215/45/17

tu rzut moj ulubiony :D

BMW - 2008-02-22, 15:35

Powiedz co za lampy masz z przodu :?: bo czeka mnie wymiana
krzyś - 2008-02-22, 15:45

to sa lampy Depo ;) Swieca bardzo fajnie.
Bertizzz - 2008-02-22, 15:52

ten tyl chyba troche za bardzo jak na ta opone...lepiej wypuscic nadkole i zalozyc na tyl wiekszy rozmiar...tak mi sie wydaje :|
LUCAS_M3 - 2008-02-22, 15:54

Jaką masz zawieche,bo jakoś tył mocno siedzi na tych fotkach.
Przy takiej oponie można chyba założyć dystanse jeszcze po ok 1cm na strone i nie powinno trzeć bo jakoś tył mocno wpadł w nadkole. I tłumik troche do góry :wink:

Ale ogólnie bardzo ładnie się prezentuje

pozdro

krzyś - 2008-02-22, 16:16

chce wrzucic wlasnie dystanse, tylko takie zeby pasowaly. Moze 10-15mm. Tyl troszke tak siadl bo ciutke krzywo stalem autem. Normlanie to jest ok 1cm wyzej. A tlumik seryjny jest i bedzie zmieniany na wiosne bo powoli sie sypie :wink:
jezierek - 2008-02-22, 17:09

piękne auto :jupi: :brawo:
seryjnie były takie dwururki chromowane :?: bo ja w 325 mam ale czarne :mg: chętnie bym cos jak odkupiłje od Ciebie za przyzwoita cene ;)

krzyś - 2008-02-23, 02:14

dokupilem poprostu koncowki przykrecane z Ultera. Raz jedna zgubilem i ciezko bylo dokupic. A jest pelno, tylko mi sie inne nie podobaja. Jedna ok 60 czy 70zl kosztowala, a tlumik juz prawie dziurawy sie robi. W srodku jest prawie pusty wiec swietny dzwiek sie z niego wydobywa. Nastepny moj tlumik bedzie pewnie robiony na zamowienie z nierdzewki z pustym srodkiem. Tak zeby brzmienie sie nie zmienilo :D Oczywiscie przeglad przechodzi bez zadnych lapowek, bo wszystko jest sprawne :D :D:D:)
Bertizzz - 2008-02-23, 03:12

jezierek napisał/a:
piękne auto :jupi: :brawo:
seryjnie były takie dwururki chromowane :?: bo ja w 325 mam ale czarne :mg: chętnie bym cos jak odkupiłje od Ciebie za przyzwoita cene ;)

wlozy te dystanse i bedzie dobrze do pieknosci dzieli ja kilka chwil takze wstrzymaj sie kolego z opiniami , wszystko jest na dobrej drodze,chyba ze kupisz taka i obnizysz jak citroena do polowy felgi ;) wlasciciel wie o co chodzi takze powodzenia w modyfikacjach ...

krzyś - 2008-06-10, 22:49

a wiec wklejam troche nowych zdjec bo ostatnio nie mialem jeszcze wszystich nowosci na fotach bo robilem je dawno ;) Skonczylem tez wreszcie moja zabudowe bagaznika. Oczywiscie wszystko sam sobie robilem powolutku. Nawet obicie w alcantarze :D Jakos trzeba radzic sobie zeby zaoszczedzic na cos nowego. Na najblizszy czas nic nie planuje zmieniac choc przydaly by sie lusterka do pelnego M pakietu :) Ale to kiedys moze. Nastepna rzecz ktora jest priosrytetem to nowy lakier a pozniej moze remont silnika zeby wszystko bylo na cacy :)

BMW - 2008-06-10, 22:52

naprawde ladna tylko cos ten tlumik mi nie pasuje , jak chcesz lustra m3 to pisz na gg mam na sprzedaz :)
LUCAS_M3 - 2008-06-10, 23:00

Ciekawy jestem jak to gra... pewnie wysiedzieć w aucie się nie da bo łeb urywa...

Tłumik troche wciągnij do środka i będzie OK

jezierek - 2008-06-10, 23:18

nie pasuje mi tłumik i kierunki ;) ogolnie jest spoko chyba juz prawie kazdy kebab ma wszystko co inne :]
rifresz - 2008-06-10, 23:27

kebab 1 klasa i macie odpowiedz dla czego tyl tak wpadl w nadkola :P
Shreku - 2008-06-11, 00:33

nieźle krzyś, Vibe porządny sprzęcik... jeśli już ma być cacy to kable do kondensatorów uporządkuj... :]
tłumik za bardzo wystaje i już chyba nie ma się do czego przyczepić :spoko:

DAREX - 2008-06-11, 09:00

LUCAS_M3 napisał/a:
Ciekawy jestem jak to gra... pewnie wysiedzieć w aucie się nie da bo łeb urywa...

Gra nieziemsko a na przednich fotelach podskakujesz hehe :)
Gra czysto i dynamicznie i jest naprawdę super, auto trzeba na żywo zobaczyć bo jak na kebaba to jest naprawdę fajny :)

miroll - 2008-06-11, 09:24

Jest git a co do wydechu to ja mam norme tych substancji przekroczona o 500% i tez przechodzi. Jesli auto jest wyprodukowane przed 95 rokiem to nie ma problemu z przegladem bo ustawa o tych zanieczyszczeniach weszla w lutym 95 bodajze. Jakby to bylo autko z konca produkcji e36 to bys juz musial dawac w lape. Przynajmniej tak mi sugerowal ostatni diagnosta :) Na szczescie mnie to nie dotyczylo.
krzyś - 2008-06-11, 13:22

tlumik napewno jest do wymiany bo juz sie dziura zaczyna robic. Koncowki beda bardziej ostre niz te. Co do wpadania tylu w nadkola to powiem ze calosc ma ciut ponad 50kg ale za to nie ma kola zapasowego. Kable byly tylko prowizorycznie polaczone bo to bylo siwezo zabudowane, a mozna dol szybko rozebrac :D Lusterka narazie poczekaja. Kierunki moze zmienie. W sumie to nie trzeba bo sa ok, a zawsze czyms mozna sie wyroznic ;)
--==maly==-- - 2008-06-11, 13:35

Ładne auto załóż osłonę pod silnik żeby ziemi nie było widać przez wlot w zderzaku.
krzyś - 2009-03-18, 01:30

a wiec po dlugim czasie tajemnicy na czym wyjade na wiosne postanowilem sie ujawnic :D Obecnie przod na fotach jest max spuszczony na dol a tyl na maxa do gory. Tyl bedzie lekko rozwalcowany a to dlatego ze zalozylem opone 225/35/17 zeby byl wiekszy naciag. Felgi to RIAL F1 8,5J17 ET16 a opony na nich 205/40/17 Michelin Pilot Sport . Z tylu felga ma 9,5J17 ET16 z opona 225/35/17 Pirelli P Zero. Reszta frykasow czeka w piwnicy ale tego jeszcze nie pokaze zeby nie wszystko naraz ;)

TheKowal - 2009-03-18, 03:43

Ładne e36 :>
Nadal nie rozumiem co jest fajnego w takiej hardkurowej glebie,chociaż kozacko to wygląda :D

krzyś - 2009-03-18, 10:37

TheKowal napisał/a:
Nadal nie rozumiem co jest fajnego w takiej hardkurowej glebie
TheKowal napisał/a:
chociaż kozacko to wygląda

sam sobie odpowiedziales na pytanie ;)

siwy e-36 - 2009-03-18, 12:42

Ladn coupe, zrobiona bez przesady i ze smakiem i tak niech zostanie, nic juz niekombinuj bo przesadzisz, popraw tylko ten tlumik(jesli jeszcze tego niezrobiles bo na tych fotach niewidac go) i bedzie super. Pozdrawiam
MajekWWA - 2009-03-18, 19:22

bardzo fajna :spoko:
ja bym zmienił fotele choć wiem ile $ Cię kosztowały...

krzyś - 2009-03-19, 01:16

MajekWWA napisał/a:
ja bym zmienił fotele

juz mam sportsitze w piwnicy ;) Ale trzeba to obszyc

TheKowal - 2009-03-19, 23:04

krzyś napisał/a:
TheKowal napisał/a:
Nadal nie rozumiem co jest fajnego w takiej hardkurowej glebie
TheKowal napisał/a:
chociaż kozacko to wygląda

sam sobie odpowiedziales na pytanie ;)

Odezwał się mój wtórny emerytyzm ;) . Podobają mi się zglebione wozy wizualnie,ale nie chciałbym takim jeździć na codzień.
Pozdro!

krzyś - 2009-03-28, 19:08

dzieki noname dzisiaj zalozylem letnia wersje felunku i ogumienia. Mimo ze poszerzal maszynka pierwszy raz to wyszlo rewelka. Nawet kit na blotniku nie peknal :P Male pekniecia lakieru byly ale to nie istotne bo kebab idzie zaniedlugo do lakierni. Oczywiscie zeby rdza sie nie wdawala to spreyem wszystko sie zabezpieczylo i nawet nie poznac ze cos bylo pekniete :D Narazie wysylam foty po umytym aucie bo jest troche ciemno zeby pstrykac samo poszerzenie. Ale jak bedzie troche pogody nastepnej i czasu to pstrykne. Teraz tylko wymienie te halogeny i fotele i bedzie koniec na ten sezon. No i szkoda ze nie da sie dac nizej przodu na gwincie albo wyzej tylu bo wszystko jest na koncu regulacji niestety.

[ Dodano: 2010-03-07, 10:45 ]
teraz jest tak :) Doszlo wiele nowy bajerow, ale to przy lepszej pogodzie zrobie zdjecia.

a tu jedna fota z wakacji 2009 :D

[ Dodano: 2010-07-02, 08:17 ]
dawno nic nie bylo wiec dodam cos nowego ;)

i powiem tak. Na tym nie da sie jezdzic :P Przy wjezdzaniu na moj wjazd do domu zrobilem korek na drodze. Musialem wjezdzac na 2 razy :P hehe. Na prostej drodze rurami z tlumika przydzieralem o asfalt :P Ale po 1cm do gory i bedzie ok :D No i katy pochylenia tez troche zmniejsze :P Haha

tomash - 2010-07-02, 22:05

Hop do góry :mg: +20