|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Czarna Lista - IDEALNY SYF 525i, klima itp full wypasy
High-Tech - 2007-08-19, 15:22 Temat postu: IDEALNY SYF 525i, klima itp full wypasy http://moto.allegro.pl/it...an_idealny.html
Pod maską korozja na błotnikach, kupa wyprysków, nieudolne prace lakiernicze /szczególnie wnęki drzwi/. Poparciałe elementy gumowe.
POD MASKĄ - TRAGEDIA - nieszczelny ukł. chłodzenia - najprawdopodobniej by ukryć zasysanie płynu. Kopciuch straszny - dymi jak trabant.
Układ kierowniczy - tragedia. Klima - nie działa - pan nie napisał, bo nie używa jej.
Trzesię przy ok 100 km/h oraz przy ruszaniu.
SYF i tragedia.
Cwane gadki i ściemy właściciela po opadnięciu wkurzenia są nawet śmieszne i zabawne.
Ładne to ma tylko skórki w środku.
Trzymać się z dala.
--==maly==-- - 2007-08-19, 15:24
Niestety ale idealnego 13-15 letniego bmw nie kupisz w tych pieniądzach musisz znaleść egzemplarz który będzie miał wady możliwe do usunięcia.
artek535 - 2007-08-19, 15:30
A na zdjeciach wyglada calkiem niezle, mozna sie naciac, pisze ze stan idealny, czlowiek kilometrow narobi, dojedzie i porazka tylko na paliwo kase wyda i nerwy straci, o czasie nie wspomne.
Drucha - 2007-08-19, 15:49
--==maly==-- napisał/a: | Niestety ale idealnego 13-15 letniego bmw nie kupisz w tych pieniądzach musisz znaleść egzemplarz który będzie miał wady możliwe do usunięcia. |
Jak to nie kupisz w tych pieniadzach?Moim zdanie jak ktos krzyczy sobie 12tys to auto musi byc w super stanie..
High-Tech - 2007-08-19, 15:55
Zgadzam się z przedmówcą.
Poza tym - OK - jeśli wady są do usunięcia.
I jeśli ich usunięcie nie jest zbyt kłopotliwe i finansowo uzasadnione.
ALE PO KIEGO GRZYBA PISZE BARAN @$#@ że auto jest idealne
Jakby mi powiedział 30% tego co przez 5 min zobaczyłem to bym się puknał w czoło i zapomniał o tej e34.
KPINA JAKAŚ.
Jelenia to może i w tym pod Piaseczyńskim lesie sobie znajdzie, ale tego auta bym za połowę ceny nie wziął.
POZDRO.
Życzę Wam i sobie - wytrwałości, opanowania i bystrego oka w zakupach.
Aha - Mały - nie przesadzaj - np. 318 bez klimy chyba można kupić za 2000-2500 euro w kozackim stanie.
A na otuchę - zapraszam - http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=21601
--==maly==-- - 2007-08-19, 15:58
High-Tech napisał/a: | Zgadzam się z przedmówcą.
Poza tym - OK - jeśli wady są do usunięcia.
I jeśli ich usunięcie nie jest zbyt kłopotliwe i finansowo uzasadnione.
ALE PO KIEGO GRZYBA PISZE BARAN @$#@ że auto jest idealne
Jakby mi powiedział 30% tego co przez 5 min zobaczyłem to bym się puknał w czoło i zapomniał o tej e34.
KPINA JAKAŚ.
Jelenia to może i w tym pod Piaseczyńskim lesie sobie znajdzie, ale tego auta bym za połowę ceny nie wziął.
POZDRO.
Życzę Wam i sobie - wytrwałości, opanowania i bystrego oka w zakupach.
Aha - Mały - nie przesadzaj - np. 318 bez klimy chyba można kupić za 2000-2500 euro w kozackim stanie.
A na otuchę - zapraszam - http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=21601 |
Możesz próbować ale to nie jest wcale takie łatwe w niemczech też są oszuści i naciągacze wcale nie wszystkie samochody idealne w ogłoszeniach są takie naprawdę mimo wysokiej ceny.
Rynek niemiecki jest dużo bardziej przebrany od polskiego.
Mój post bardziej dotyczył e36 jakie oglądałeś ale jakoś napisałem w tym temacie.
Z tą e34 to faktycznie ostre przegięcie. Niby stan idealny a tu kupa.
High-Tech - 2007-08-19, 16:06
Sprzedać można wszystko
http://www.michael-franiel.de/bmw.jpg
Chodzi mi tylko o w miarę szczery i rzetelny opis.
Wiadomo, że to ma swoje lata itp.
Tak samo jak wiadomo, że mimo swoich lat przy normalnej eksploatacji i nie wspawywania pół przystanka PKS to bawarka będzie w fajnym stanie.
--==maly==-- - 2007-08-19, 16:15
Taka jest niestety polska rzeczywistość i mentalność polaków. Napisz w ogłoszeniu rzeczywisty przebieg a każde z tych aut ma grubo ponad 200tyś 300tyś, napisz,że gdzieś tam było coś robione napisz,że coś nie jest idealne a nikt nawet nie zadzwoni nie masz szans na sprzedaż a tak naprawdę w 99% było coś robione i coś jest do zrobienia.
Trzeba pisać,że jest BDB atrakcyjne itd
Poprostu przez telefonu musisz postawić sprawę jasno,żeby ktoś nie ściemniał tylko niech powie bo potem będzie nie przyjemnie i tyle.
High-Tech - 2007-08-19, 16:27
Jakbyś zobaczył tego is'a to by Cię krew zalała.
W klamkach wypryski, listwa drzwi przykręcona na wkręt, dach - bezbarwny schodzi, w bagażniku - kiła - pod szybami purchle, zawiasy i wszycho pod maską - rdza - jedna wielka rdza, kielichy - rdza. Klima zero oznak życia - nie mówię że nie chłodzi - ona wogóle nie zapina się nawet.
W środku - boczki bez zaślepek na śruby, boczki lużno siedzą, rdza na prowadnicach.
4 telefony przed przyjazdem.
Auto idealne, bez rdzy, wyprysków, wszystko piękne, widać że ma mały przebieg, środek piękny, lakier oryginał. Wszystko super stan.
I twarde zderzenie z rzeczywistością.
Fakt - środem wypas, ale jak auto pewnie wyciągnięte z rzeki to nie dziwne że fotele wymienione.
Porażka.
Zresztą - szkoda gadać.
Możesz bronić, że taki rynek itp, ale podzwoń do takiego typa jak ten od isa lub 525i i pojedź skonfrontuj to ze stanem faktycznym.
Hehe.
--==maly==-- - 2007-08-19, 16:41
Byłem też kiedyś 400km od Wawy w jedną stronę za E-30 która miała mieć tylko plamkę na błotniku a tam była dziura jak pięść cała zresztą była zardzewiała miało być m40 było m10.
Wtedy żałowałem ale teraz już inaczej rozmawiam ze sprzedającymi i mówię wprost jak coś się nie zgadza z tym co mi powiedział to oddaje koszty podróży Ci którzy nie są pewni swoich samochodów odmówią.
brain69 - usunięty - 2007-08-22, 13:43
high tech jak chcesz fajne e34 za 12 tyś to zapraszam po moją
brn69 - 2007-08-23, 18:04
High-Tech, ale takie są realia polskich aukcji że sprzedający muszą sobie troszkę upiękrzyć opis, ale z drugiej strony napisanie prawdy (tak jak zrobił to brain69 przy sprzedaży swojej e30 325i na m50) też nie jest dobre bo przyjechał klient z warszawy i niedość że miał wszystko na aukcji opisane fotki zrobione to nadal szukał kwadratowych jaj. Nie da sie dogodzić kupującym bo oni zawsze chą super stan w śmiesznych pieniądzach
|
|