| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Noga z gazu...
Piotrek E-30 - 2007-08-23, 20:02 Temat postu: Noga z gazu... http://www.scheurijzer.nl/
po lewej stronie na dole kliknąc "schokkend+18"
Cypisek - 2007-08-23, 20:17
łeeeeeee niefajne bleeeeee, większość tych wypadków zapewne spowodowane jest przez głupotę "osób" ukazanych na fotach. Prędkość zabija, nie ma rady, noga z gazu.......
Baloo-so - 2007-08-23, 20:17
za ostre nie dałem rady obejrzeć wszystkiego
brn69 - 2007-08-23, 20:19
pooglądać sobie pare takich zdjęć i odechciewa się wogóle wsiadać do auta.
hubabuba - 2007-08-23, 20:38
nie mam pytań.
Od jutra jeżdze emerytem. I oszczędzie (oooo !)
Bruner - 2007-08-23, 20:49
Po co znowu wrzucacie mieso? Chyba kazdy srednio inteligentny czlowiek zdaje sbie sprawe co mozna sobie lub komus zrobic przy uzyciu samochodu.
I wcale nie trzeba do tego duzych predkosci - wystarczy wymusic pierwszenstwo prawidlowo jadacemu tirowi z naczepa pelna dachowki przy pomocy Cinquecento - autentyk z pod Ostrody, calkiem swiezy. Blyskawiczne przemalowanie samochodu i wzystkiego w okol na czerwono gwarantowane - z pieciu cial troche sie tego poleje. Ciekawe kiedy zdjecia z tego wypadku wyladuja w sieci zebyscie sie mogli nimi podniecac.
Piotrek E-30 - 2007-08-23, 21:11
| brn69 napisa/a: | pooglądać sobie pare takich zdjęć i odechciewa się wogóle wsiadać do auta. |
I o to własnie chodzi, wg. mnie jedyna skuteczna metoda aby jeździc bardziej przepisowo i mniej brawurowo,przed kazdym niebezpiecznym manewrem przypomnij sobie co oglądałes a odechce Ci sie wyprzedzac na 3 czy w niebezpiecznych miejscach,nie chciał bym osobiscie tak wyglądac.A do Brunera,ja sie tym nie podniecam,jak Ty,zochawaj dla siebie tesksty typu "mieso"
Bruner - 2007-08-23, 21:23
Tak, tak, oczywiscie - co 3 miesiace pojawia sie taki temat i kazdy pisze ze jest w szoku itp itd, tylko za chwile wsiada do samochodu i jezdzi tak jak jezdzil - zbyt wielu z Was i zbyt dobrze znam zeby wierzyc w takie bajki o zwalnianiu. Jakos nie widze fali wolno i bezpiecznie jezdzacych beemek, a jednego z naszych kolegow juz zdazylismy pochowac - pewnie nie przeczytal ktorejs z odslon tematu w rodzaju "noga z gazu"?
A co do miesa - moze umieszczenie tych fotek ma cos wspolnego z szacunkiem dla zmarlych? Jak bede chcial popatrzec na podobne widoki to zrobie sobie mielone - moze tylko krwi bedzie troche mniej, bo widok jakby podobny, i bynajmniej nie podniecajacy. Ale znam takich ktorych to kreci, a sadzac po tym jakie powodzenie maja podobne tematy, tutaj tez ich chyba nie brakuje.
Belisama - 2007-08-23, 21:53
Właśnie zjadłam kolację, ale swoją drogą ludzie którzy zajmują się uprzątaniem po takich wypadkach to pewnie maja poorane mózgi
brain69 - usunięty - 2007-08-23, 21:53
ja uważam że takie tematy powinny być od razu usuwane, jest to tak jak mówi Bruner brak szacunku dla zmarłych,
wg mnie ktoś kto robi takie strony ma niezłe skrzywienie rozumu, ciekawe czy chciałby kiedyś zobaczyć swoich rodziców albo kumpli na takich zdjęciach robionych po wypadku, pokazywanie takich zdjęć, może i z jednej strony uczy, ale nie jest to odpowiednia nauka
pozostawiam pod rozwagę
Piotrek E-30 - 2007-08-23, 22:05
| brain69 napisa/a: | ja uważam że takie tematy powinny być od razu usuwane, jest to tak jak mówi Bruner brak szacunku dla zmarłych,
wg mnie ktoś kto robi takie strony ma niezłe skrzywienie rozumu, ciekawe czy chciałby kiedyś zobaczyć swoich rodziców albo kumpli na takich zdjęciach robionych po wypadku, pokazywanie takich zdjęć, może i z jednej strony uczy, ale nie jest to odpowiednia nauka
pozostawiam pod rozwagę |
A co jest dla Ciebie najskuteczniejszą nauką z ciekawosci spytam?
casus maximus - 2007-08-23, 22:10
bylo chyba nawet kiedys to samo. poprostu pojawilo sie znow. a czy jest to w porzadku pokazywac czyjas smierc? pewnie tak jak pisze brain nikt nie chcialby zobaczyc na takiej stronce swoich znajomych. a czy cos takiego spowoduje ze zaczniemy jezdzic wolno i zgodnie z przepisami? byc moze w dniu w kotrym to zobaczymy - tak, ale juz nazajutrz kazdy zapomni o tych zdjeciach i jak to zwykle bywa pobudzi wiekszosc swoich koni mechanicznych do pracy. takie stronki to nic innego jak makabreska z watpliwym wplywem na ciezkosc nogi.
maaaad - 2007-08-23, 22:56
Bruner, nie chcę się spierać i mówić za innych, ale na mnie coś takiego działa. Nie na długo, fakt, ale jeśli chociaż na 1 dzień to chyba nie jest źle, co?
Z drugiej mańki - jak się naoglądamy takich rzeczy to może nam to spowszednieć jak widok polityka-imbecyla.
slawo - 2007-08-23, 22:59
tragedia, to nie dla mnie
brain69 - usunięty - 2007-08-23, 23:23
| Piotrek E-30 napisa/a: | | A co jest dla Ciebie najskuteczniejszą nauką z ciekawosci spytam? |
jak to co ????????? kodeks drogowy i kurs na prawo jazdy litości ludzie
z takim podejściem to najlepszą nauką dla dziecka żeby nie nauczyło się przeklinac jest mówić mu cały czas wulgaryzmy i powtarz ac tak nie mów
southOFheaven - 2007-08-24, 07:26
eee niedobrze mi...
ubott - 2007-08-24, 08:16
zdjecia po prostu masakra...
krzysiek e34 - 2007-08-24, 09:25
przekapane,ale czesto widze to na własne oczy ,ludzie jezdza bez wyobrazni
brain69 - usunięty - 2007-08-24, 11:12
| krzysiek e34 napisa/a: | | Bruner ty chyba za bardzo sie angażujesz na tym forum moze ,idz za księdza bo fajne kazania walisz |
Krzysiu, Michał dobrze gada, chyba sam stwierdzisz ze jest już trochę za często na forum taki temat, chyba że Ciebie tez kręci to ze z danego wypadku nie widziałes jeszcze takiego czy innego ujęcia gdzie ludzie maja lepiej wyeksponowane flaki na wierzchu......
czasem trzeba sie angażować, zreszta robi to kazdy.... jeśli by tak nie było to nie było by regulaminu a na każdy temat nie do końca odpowiadający modowi czy adminowi była by jedna reakcja...... zamknięcie >>>> narta
krzysiek e34 - 2007-08-24, 11:49
Krzysiu, Michał dobrze gada, chyba sam stwierdzisz ze jest już trochę za często na forum taki temat, chyba że Ciebie tez kręci to ze z danego wypadku nie widziałes jeszcze takiego czy innego ujęcia gdzie ludzie maja lepiej wyeksponowane flaki na wierzchu......
czasem trzeba sie angażować, zreszta robi to kazdy.... jeśli by tak nie było to nie było by regulaminu a na każdy temat nie do końca odpowiadający modowi czy adminowi była by jedna reakcja...... zamknięcie >>>> narta[/quote] w sumie masz racje moze troszke mnie poniosło jak co to sorki.
Piotrek E-30 - 2007-08-24, 17:51
Boze kochany jakie przejecie wsród niektórych ,kaze wam ktos wchodzic i oglądac na siłe?
sowin19 - 2007-08-25, 01:04
| brain69 napisa/a: | | ja uważam że takie tematy powinny być od razu usuwane, jest to tak jak mówi Bruner brak szacunku dla zmarłych, |
Jakich zmarłych!!! Jaki szacunek Większość z nich to samobójcy, którzy nie mieli szacunku do samych siebie i innych użytlowników dróg W tym jest problem, żeby każdy rozważył jak sam jeździ, a nie zastanawiał się jak inni jeżdżą
brain69 - usunięty - 2007-08-25, 01:26
sowin19, wszyscy z nich rozbili sie wg Ciebie bo mieli taką fantazję i zrobili to na zamkniętym placu uderzając w ścianę ?????????????
nie sądzisz że połowa wypadków udbywa sie z udziałem ludzi postronnych jadących normalnie i przepisowo ??
litości !
jeszcze teraz powiedz że w terenie zabudowanym zawsze masz 50 a czasem na zakazach 40, w strefie między blokami 20??? nie bądź śmieszny a zarazem niepoważny pisząc takie bzdury
pewnie pasowałoby podpisywac te zdjęcia jeszcze ze strzałkami na kolejne osoby debil kierowca, jego kolega kretyn, dresiarz, "samobójca"
pozostawiam pod rozwagę
sowin19 - 2007-08-25, 01:42
| brain69 napisa/a: | sowin19, wszyscy z nich rozbili sie wg Ciebie bo mieli taką fantazję i zrobili to na zamkniętym placu uderzając w ścianę ??????????? |
Strasznie to spłyciłeś
| brain69 napisa/a: | nie sądzisz że połowa wypadków udbywa sie z udziałem ludzi postronnych jadących normalnie i przepisowo
litości ! |
Pisałem o tej drugiej połowie
| brain69 napisa/a: | | jeszcze teraz powiedz że w terenie zabudowanym zawsze masz 50 a czasem na zakazach 40, w strefie między blokami 20??? nie bądź śmieszny a zarazem niepoważny pisząc takie bzdury |
Czytaj ze zrozumieniem , bo ja nie oceniem jak jeżdzisz, a co do powyższego to Ci odpowiem że aż tak się nie ograniczam, jak większość (przypuszczam, że Ty również)
| brain69 napisa/a: | | pewnie pasowałoby podpisywac te zdjęcia jeszcze ze strzałkami na kolejne osoby debil kierowca, jego kolega kretyn, dresiarz, "samobójca" |
Przyjżyj się tym zdjęciom i zauważ że znaczna większość to nie osoby postronne I powtarzam, że nie pisze tu o tragicznie zmarłych, tylko o wariatach bez wyobraźni
brain69 - usunięty - 2007-08-25, 02:38
nie zmienia to faktu że są to osoby zmarłe i ze zwykłej przyzwoitości nie nalezy oceniać już tego co zrobiły
czytam ze zrozumieniem, a zdjęciom nie będę się już przyglądał bo mam serdecznie dość takch widoków, tak jak pisał Bruner co chwilę pojawia sie taki temat na forum
od jakiej prędkości zaczyna sie bycie samobójcą, bo u mnie nie ma na prędkościomierzu czerwonego pola
trochę za prosto chcesz oceniać, bo co to znaczy wariat bez wyobraźni??? chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego że połowa Twoich znajomych i połowa osób tu na forum przekracza dozwolone prędkości, więc na to oznaczać że gdyby nie daj boże zdażył im sie jakiś nieszczęśliwy wypadek z ich winy to w Twojej ocenie od razu stają się wariatami bez wyobraźni i nie należy miec do nich szacunku?? może jeszcze pochować poza bramą cmentarza
G-R-Z-E-Ś - 2007-08-26, 09:12
Pełna Tragedia Co Wy Tu Pokazujecie
Gregorto - 2007-08-27, 01:27
Jak miałem na studiach kryminalistyke to widziałem gorsze rzeczy w wyniku pogryzienia przez psa . Albo upadku ze schodów. Czyli ze chadzac po schodach tez jestem samobójca??
Ostatno znajomi mieli wypadek rozjechał ich tir bo na zle oswietlonej przebudowywanej obwodnicy krakowa sie po prostu nie zauwazyli przez pachołki tam ustawione tez samobójcy??
To sie nazywa wypadek bo tak naprawde nikt tego nie chce. Fakt ze jest owocem ludzkich błedów ale nie tylko tych co zgineli/zginą ale równiez wielu innych ludzi. Ryzyko wypadku musisz zaakceptowac wsiadając za kierownice co troche przykre ale prawdziwe.Ruch kołowy z predkoscia 20km/h jest bezsensowny. Oczywiscie wielu to ryzyko niepotrzebnie zwieksza ale granica jego akceptowalnosci nie pokrywa sie zawsze z ograniczeniami i przepisami.
Ciekawe czy gdybym umiescił zdjecie z podrecznika do medycyny sadowej wybijalibysmy psom zeby ??Czy zabronili posiadac psy. Ryzyko wypadku w ruchu lądowym istnieje tak jak ryzyko istnieje w posiadaniu psa i jedzeniu ryby a jesli o tym nie pamietasz to nic takie fotki nie pomogą.
Ja osobiscie sie martwie nie jak bede wygladał po smierc ale jaka/kiedy ta smierc nastąpi.
REASUMUJAC ELABORACIK FOTY DRASTYCZNE ALE DLA MNIE BEZ SENSU. NIE WIEM CZY BARDZIEJ NIE ZADZIAŁAŁO BY NA MNIE ZDJECIA RODZIN TYCH LUDZI ICH RODZICÓW I DZIEWCZYN NA POGRZEBACH ?
metaldaw - 2007-08-29, 21:11
tego typu zdjęcia niezbyt miło się ogląda - ale pokazują co się dzieje na drogach... jeśli dzięki nim zadziałają na czyjąś wyobraźnię i zdejmie nogę z gazu... będzie ostrożniejszy...
center - 2007-08-31, 12:34
zdjecia ciezarowka vs. osobowka daja do myslenia..
wiec jak nastepnym razem wpadniecie na arcy genialny plan zahamowania przed zestawem, albo wepchniecia sie tuz przed niego to pomyslcie 2 razy..
AC zadziala, zawiasy za nieumyslne spowodowanie rowniez, a zycia sie nie cofnie..
|
|