| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - compact
driver - 2007-09-04, 19:11 Temat postu: compact ponawiam pytanie co to jest szpera ???????
mariusz szkocja - 2007-09-04, 19:37
najpierw zeby dowiedziec sie czegos o "szeperze"
poszukaj i poczytaj wiadomosci na temat przekladni roznicowej budowa , zasada dzialania
a nastepnie pytaj o "szpere"
Adi - 2007-09-04, 19:38
Poszukaj zanim napiszesz !
walker - 2007-09-04, 20:01
| Adi napisa³/a: | Poszukaj zanim napiszesz ! |
Adi co sie tak denerwujesz A tak na marginesie jak sie nazywa ten koleś co sprawdza nr WIN bo może wkoncu sie dowiem czy mam ta szpere czy nie
Adi - 2007-09-04, 20:05
Ja się nie denerwuję wczoraj kolesiowi napisałem co to szpera i żeby poprawnie tytułował tematy a tu dziś znów to samo.
| walker napisa³/a: | | A tak na marginesie jak sie nazywa ten koleÅ› co sprawdza nr WIN |
a napisz do mariusza szkocja
driver - 2007-09-04, 20:09
nie czytalem wczoraj bo niemialem dostepu do kompa a jak nichcesz to niemow bez laski .
Belisama - 2007-09-04, 21:07
Odmiana mechanizmu różnicowego o konstrukcji zapobiegającej przekazywaniu całości momentu napędowego na jedno koło lub oś.
Działanie szpery realizowane jest przez:
zablokowanie mechanizmu różnicowego
ograniczenie różnicy w prędkościach obrotowych (uślizgu) w mechanizmie różnicowym
Blokowany mechanizm różnicowy stosowany jest często w samochodach terenowych do poruszania się w trudnym terenie. Jego działanie polega na całkowitym zablokowaniu mechanizmów różnicowych, tak, aby niezależnie od przyczepności kół do podłoża moment napędowy przekazywany był jednakowo na każde z nich. Zablokowanie mechanizmu różnicowego powoduje wzrost oporów toczenia - szczególnie podczas jazdy po łuku - spowodowany tarciem kół o nawierzchnię. Samochody terenowe bywają wyposażone w międzyosiowy mechanizm różnicowy z blokadą.
Mechanizm o ograniczonym uślizgu stosowany jest najczęściej w sporcie samochodowym gdzie istotne jest jak najskuteczniejsze przeniesienie momentu napędowego na koła, a zwiększone opory toczenia jak w przypadku blokowanego mechanizmu różnicowego są niepożądane. Mechanizm ten także charakteryzuje się zwiększonymi oporami ruchu, jednak są one w efekcie istotnie mniejsze niż w przypadku blokowanego mechanizmu różnicowego.
|
|