| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Pompa wspomagania buczy
MAJSU - 2007-09-05, 12:22 Temat postu: Pompa wspomagania buczy Ostatnio zauważyłem ze zaczęła mi buczeć pompa wspomagania jak kręce kierownicą w miejscu, zaczęło się to dziać po wymianie paska klinowego ? Może za słabo go napiąłem ?
Cypisek - 2007-09-05, 12:36
Sprawdz ilośc płynu w zbiorniczku i zobacz czy przypadkiem za mocno nie naciągnąłeś paska!
ukaszek - 2007-09-05, 12:54
A kierownica lekko chodzi czy ciężko na postoju, bo jak zaczyna ciężej chodzić a pasek napięty dobrze i płyn jest to obawiam się że pompa pada, możesz jeszcze sprubować płyn zmienić na troche pomuc powinno, umnie pomogło na 2mies. a pózniej zaczeła jeszcze bardziej jęczeć i się ciężko kierownicą kręciło no i musiałem zmienić pompe...
MAJSU - 2007-09-05, 17:42
Pasek ugina się jakiś nie cały centymetr, olej w zbiorniczku nie śmierdzi - czerwony i na równo z dolną kreską na bagnecie ale zauważyłem jeszcze że paski klinowe zarówno alternatora jak i pompy są pobrudzone olejem i to chyba właśnie czerwonym ? Obejżałem całą pompę z góry i jest suchutka nigdzie na osłonie pod silnikiem nie widać kropki oleju... co jest ? Skąd tam ten olej ?
Vindevil - 2007-09-05, 18:01
Dolej oleju. Jak przy dolnej kresce to za mało.
MAJSU - 2007-09-05, 18:08
Czerwony to ATF dexron II rozumiem zalać ? Tylko którędy ten płyn może uciekać ?
MARAS - 2007-09-05, 19:44
a którędy go spuszczałeś... może cosik niedokreciłeś jak przed wymianą było sucho
kemot324 - 2007-09-05, 20:03
A może sączy się przez oś pompy i siła odśrodkowa go rozrzuca
MAJSU - 2007-09-05, 22:19
Nic z pompą nie robiłem oprócz tego że ją całą umyłem benzyną ekstrakcyjną i wymieniłem jej napinacz oraz pasek klinowy... jeżeli olej by wyrzucało kółko to na osłonie pod silnikiem powinien być jakiś ślad a nic niema jest czyściutka po myciu.
BIZON - 2007-09-06, 10:32
Houk!
jak buczy to raczej zaczyna padać pompa. można ją "zregenerować". ja zrobiłem to sam bo nie jest to zbyt skomplikowane i pomogło.
gdzieś miałem fotki, które robiłem w trakcie jak to zrobić krok po kroku. jak znajdę to wrzucę, a jak nie znajdę to opiszę.
pozdro
MAJSU - 2007-09-06, 11:20
| BIZON napisa³/a: | Houk!
jak buczy to raczej zaczyna padać pompa. można ją "zregenerować". ja zrobiłem to sam bo nie jest to zbyt skomplikowane i pomogło.
gdzieś miałem fotki, które robiłem w trakcie jak to zrobić krok po kroku. jak znajdę to wrzucę, a jak nie znajdę to opiszę.
pozdro |
To dawaj bizon wrzucaj INO ROZ narazie chyba założę mocniejszą pompę z E32.
BIZON - 2007-09-06, 15:46
| MAJSU_WuWuA napisa³/a: | To dawaj bizon wrzucaj INO ROZ narazie chyba zaÅ‚ożę mocniejszÄ… pompÄ™ z E32. |
dam dam tylko muszę znaleźć płytę na której mam te fotki
ssjakichś bałagan mam cy cuś...
V12 - 2008-02-18, 23:07
Witam nie bede zakładam nowego tematu
u mnie tez buczy pompa ale tylko jak sie nie kreci kiera jak sie kręci to cichnie i jak sie na maksa skreci to jestcze wiecej wspoma dobrze chodzi płyn jest ale jego kolor jest czarny czy da sie pompe naprawic co tak wogóle w niej buczy....łozysko??????
MAJSU - 2008-02-18, 23:28
| V12 napisa³/a: | Witam nie bede zakÅ‚adam nowego tematu
u mnie tez buczy pompa ale tylko jak sie nie kreci kiera jak sie kręci to cichnie i jak sie na maksa skreci to jestcze wiecej wspoma dobrze chodzi płyn jest ale jego kolor jest czarny czy da sie pompe naprawic co tak wogóle w niej buczy....łozysko?????? |
Zmień najpierw płyn może to pomoże.
|
|