BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - PROBLEM !! Immobilizer ??!ZDJECIE

piotreki - 2007-09-05, 21:06
Temat postu: PROBLEM !! Immobilizer ??!ZDJECIE
Witam :) Jak w temacie napisane jest mam problema :(
Otoz dzisiaj jadac sobie nagle zaczelo mi cos pikac tak jakbym nie mial immobilizera przy kluczach mam takie prostokatny plastik. Ale byl i juz przeczuwalem ze zaraz stane, nie mylilem sie autozgaslo i wlaczyly sie awaryjne
Akumulator sprawny, nie ma problemu z paleniem rano, niewazne czy motor cieply czy zimny wszystko bylo cacy az do dzisiaj.

Po jakims czasie ( ok 3-4 ) minut moglem zapalic auto !! Wszesniej nie moglem, zadne kontrolki sie nie palily ( orocz awaryjnych, nic )
I tak doczlapalem sie na parking szczesliwie :)
Zgasilem go i chcialem po chwili znowu zapalic i nic kiszka zero reakcji :(

Po przekreceniu kluczyka i probie odpalenia zamknely mi sie drzwi !! Czyli centralny sam sie zamknal :)
Jak wyjalem kluczyki ze stacyjki to drzwi sie otworzyly !! LoL

O co chodzi ?!
I tak stoi sobie na parku i nie wiem co poczac, niestety mam tylko 1 plastikowa karte( nie wiem jak to nazwac :( ) i niemoge sprawdzic czy to jej wina

Czy immobil. moze sie skonczyc ??

Obecny autoalarm byl odlaczony !!

KWKPiotr - 2007-09-06, 18:19

sprawdz czy tego "dzinksu" nie rozkręca ,w moim jest bateria CR2025 - jak jest słaba to się cuda dzieją....

/pozdro

ps - u mnie pomaga wymuszenie wysłania kodu przyciskiem na karcie - ale twój może być inny....

kemot324 - 2007-09-06, 19:47

Sprawdź baterię w tej karcie. Powinieneś mieć też gdzieś ukryty przycisk, który po odpowiednim naciśnięciu powinien odblokować zapłon.
piotreki - 2007-09-06, 20:34

tak to byla wina baterii :) juz po klopocie :)