| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z sondą lambda
kazik - 2007-09-07, 18:17 Temat postu: problem z sondą lambda zaczełem montować barany do mojego m20b25 i napotkałem na mały problem.Orginalnie te barany nie mają wyjścia na sonde>wiec ok>złącze x i wpiać się z sondą >tylko że złącze wypada w połowie długości skrzyni biegów i obawiam się że sonda będzie niedogrzana
Czy moge wpiać się z sondą bliżej w jedną rure?
MARAS - 2007-09-07, 18:24
... sorry ale zastanów się o co pytasz seryjnie też masz wpiętą sondę w jedną rurę a nie w dwie... wiec w czym problem jak chcesz wpiąć sonde w obie rury ?
alexil - 2007-09-07, 22:30
Seryjnie w m20b25 sonda wpięta jest między dwie rury, a nie w jedną.
A problem pewnie jest w tym, że nie ma miejsca na sonde dostatecznie blisko kolektora wydechowego.
Pozdrawiam
kazik - 2007-09-07, 22:47
| Kod: | Seryjnie w m20b25 sonda wpięta jest między dwie rury, a nie w jedną.
A problem pewnie jest w tym, że nie ma miejsca na sonde dostatecznie blisko kolektora wydechowego. |
Dokładnie o to chodzi >>pytanie brzmi jak ten problem rozwiazać?
alexil - 2007-09-08, 11:19
Nie pozostaje chyba nic innego jak wyciąc kawałek wydecuh z miejscem na sondę i próbować wpasować to w Twój wydech. Myślę, że to dużo lepszy pomysł niż wiercenie, gwintowanie i inne wynalazki.
Pozdrawiam
kazik - 2007-09-08, 21:27
wiercenie,gwintowanie i inne wynalazki to nie problem.Dorabiam cały wydech od podstaw z rur 50mm wiec dorobienie złacza X to żden problem.Problem jest taki że to złacze wypadnie w połowie długości skrzyni biegów i NIEDA się poprostu wkleić go bliżej.
Pytanie brzmi czy moge wpiać się z sondom lambda w jedną rure? Jeśli nie to dlaczego?
[ Dodano: 2007-09-25, 18:54 ]
Nikt nic nie wie na ten temat??
|
|