| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e46 330d
szerszeniak - 2007-09-09, 12:13 Temat postu: e46 330d wie ktoś jak to naprawic jakie są koszta i czy ta usterka nie powraca jakiekolwiek sugestie mile widziane
mariusz szkocja - 2007-09-09, 13:16
siemka
podaj cos wiecej z wiadomosci kod bledu z gt1 . lub jak masz wydruk to napisz
szerszeniak - 2007-09-09, 21:34
niemam nr błędu bo niema błedu uszkodzenie widac dopiero po opserwacji zachowania sie ciśnienia no pompie powinno być stałe a skacze czyli regulator nie chodzi płynnie tylko skokowo i w tym problem.
mariusz szkocja - 2007-09-09, 22:57
siemka
za dlugo pracuje w bmw zeby tego nie wiedzic kod bledu na pewno istnieje tylko nie byles w aso lub innym serwisie z komputerem aby to sprawdzic .
system common rail to nie diesel ze zwykla pompa wtryskowa ze chcesz to mlotkiem naprawic i jak najtanszym kosztem-powiem tak nie da sie portfel na pewno zaboli ale nie wiem jak bardzo ponizej 1000 nie licz.
przyczyn takiego zachowania jest wiele ale bez punktu zaczepienia (kod bledu)mozna wymieniac w nieskonczonosc jakie przyczyny i gdzie szukac
pzdr
szerszeniak - 2007-09-10, 17:03
Do aso sie nie wybrałem bo są dla mnie za drodzy niestety i innym warsztacie spec. w BMW wykryli mi jakies tam błedy niezwiązane z silnikiem i jego zachowaniem i zaproponowali wymiane skrzyni biegów!!! jak powidziałem ze nawet nie jechali i jak mozna takie diagnozt zakładac usłyszałem ze ok to jednak pompa wtryskowa do wymiany ciezko o dobry serwis. co jest uszkodzone juz ustaliłem wiec nie potrzeba ci chyba kodu błedu chodzi o to co z tym dalej robic??? człowiek który mi to zdiagnozował wydał sie kompetentny i poinformował mnie niestety ze wymiana na nowy przyniesie tylko czasową poprawebo prawdopodobnie krudny ukłaad paliwowy i złej jakości paliwo doprowadze po jakimś czasie do kolejnej takiej userki i chce wiedziec czy faktycznie tak jest. on sie z tym spotkał ze po wymainie po kilku miesiącach auta wracają z tym samym bulem
|
|