BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Szyber w e34

James - 2007-09-11, 16:30
Temat postu: Szyber w e34
mam problem z szyberdachem, czasami sie tylko uchyla, a czasem tylko odsuwa, a nie uchyla, nie mam pojęcia co z ym zrobić ;/
sybir - 2007-09-11, 17:24

A co chciałbyś żeby się odchylił i odsunął? :lol:
Albo się uchyla albo odsuwa, a nie naraz jedno i drugie.
sie ma

lesiek - 2007-09-11, 18:03

Pozwól ze odpowiem za Jamesa, bo wiem o co chodzi. Troche źle to sformułował :D
Chodzi o to że szyber czasem sie odsuwa, a czasem uczyla, tak jak by cos sie blokowało, np. wczoraj jechałem tą furą, zapaliłem szlugi i chciałem tylko uchylić szyber i nie dało sie, ale za to odsuną sie cały, inna sytuacja, jechaliśmy z kolegami i bylo podobnie z tym ze chcieliśmy odsunąć i sie nie dalo, dalo sie tlko uchylic :/

kemot324 - 2007-09-12, 23:51

Przy silniczku szyberdachu są dwie krańcóweczki (takie niebieskie, jedna nad drugą), można by sprawdzić czy się nie zawieszają, lub czy się nie wytarły, ewentualnie psiknąć jakimś WD40. Przy okazji można też sprawdzić wtyczkę od silniczka czy nie zaśniedziała. A moduły sterujące (są to dwa czarne duże "pudełeczka" :) ) znajdują się z tyłu pod kanapą, tam też można zobaczyć czy coś nie przyśniedziało przypadkiem. A bo zapomniałem, przełącznik też trzeba by obejrzeć :wink:
lesiek - 2007-09-14, 18:20

Dzisiaj, przy pomocy Braina69 i Brn69 usuneliśmy usterkę :) Okazało sie ze cos z podłużnicami bylo :)
brain69 - usunięty - 2007-09-15, 00:33

z prowadnicami, ja pierdykam jakby auto miało podłużnice nie tak to szyber powinien chodzić mi sie wydaje :D
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-09-15, 08:11

lesiek napisa/a:
Dzisiaj, przy pomocy Braina69 i Brn69 usuneliśmy usterkę Okazało sie ze cos z podłużnicami bylo
brain69 napisa/a:
z prowadnicami, ja pierdykam jakby auto miało podłużnice nie tak to szyber powinien chodzić mi sie wydaje
hehe podejrzewałem że to pewnie jakaś krańcówka przy PODŁUŻNICY :mg: :mg: :mg: