BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E30] Oryginalna roleta

SOER - 2007-09-15, 20:44
Temat postu: [E30] Oryginalna roleta
Strzeliłem sobie oryginalną roletę z cała półką oczywiście i mam pytanie czy dysponuje ktoś fotkami gdzie oryginalnie są haczyki do zaczepienia otwartej roletki i krotki opis w jakich miejscach jest przykręcona półka ? kanapę pewnie trzeba ściągnąć kiedyś to robiłem z tego co pamiętam siedzisko na siłę a oparcie jest przykręcone..
globi - 2007-09-15, 22:03

nie wiem jak w sedanie ale w coupe normalnie kanapa do góry oparcie dwie śrubki po bokach na samym dole na klucz 10 i oparcie podnosimy do góry i wtedy jest dobre dojście do półki trzeba zdemontować pasy z tyłu bo przechodzą przez półkę ona nie jest w żaden sposób przykręcona a co do rolety to powinny być do niej zaczepy jak już założysz półkę to rozwiń roletę do samej podsufitki i sprawdź ręką są takie wycięte małe prostokąty w które powinieneś włożyć mocowania życzę POWODZENIA :!:
SOER - 2007-09-15, 23:35

globi, też mam coupe :) , aha czyli nic nie muszę wiercić wszystko jest przygotowane pod roletkę :jupi: , czekam na paczkę i napisze jak mi poszło :wink:
Kosa - 2008-02-14, 11:39

odswieze troche tamat, jak jest mocowana na półce i na podsufitce ?

mam cos takiego:

Grzesiek - 2008-02-14, 11:42

powitac mialem podobna i chaczyki byly zamontowane pod uszczelka od szyby :tak:
Kosa - 2008-02-14, 11:51

nr 5 ??

i jak jest mocowana roleta ? w tej te nóżki mogę obracać (np. zaczepić o kratki wentylacyjne w półce i położyć na niej?)

Max - 2008-02-22, 19:35

SOER, u mnie (wąska lampa - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie) w coupe mam oryginalną roletę i wygląda to tak:

Jak byś chciał coś jeszcze w tej sprawie wiedzieć, to pisz.

PZDR ;) .

Adi - 2008-02-22, 20:06

O super zdjęcie, ja myślałem, że te zaczepy mają być przy samej uszczelce.