BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - pytanie o klimatyzacje

wojtek535i - 2007-09-23, 00:39
Temat postu: pytanie o klimatyzacje
:( panowie pomocy mam bmw e 34 535i rok 89 mam problem z klimatyzacja jest prawdopodobnie pusta a kolejny problem i chyba najwazniejszy to ze jest to stara klima ze starym czynnikiem co robic i gdzie napelnic Torun ' Bydgoszcz
casus maximus - 2007-09-23, 06:47

wojtek535i napisał/a:
mam problem z klimatyzacja jest prawdopodobnie pusta

wiec trzeba ja napelnic. ale wczesniej jedz do jakiegos serwisu od klimy i sprawdz szczelnosc ukladu. duzo to nie kosztuje. jesli kupiles autko gdzie w klimie nie ma czynnika to moze sie okazac ze jest nieszczelnosc np padnieta chlodnica klimatyzacji ( przerabialem to ).
wojtek535i napisał/a:
chyba najwazniejszy to ze jest to stara klima ze starym czynnikiem co robic i gdzie napelnic Torun ' Bydgoszcz

podjedz do jakiegos serwisu w swoim miescie i zapytaj. gdzieniegdzie napelniaja jeszcze starym gazem lub jego jakims zamiennikiem. narazie w polsce nie jest to jeszcze jakis duzy problem.

wojtek535i - 2007-09-23, 22:57

casus maximus napisał/a:
wojtek535i napisał/a:
mam problem z klimatyzacja jest prawdopodobnie pusta

wiec trzeba ja napelnic. ale wczesniej jedz do jakiegos serwisu od klimy i sprawdz szczelnosc ukladu. duzo to nie kosztuje. jesli kupiles autko gdzie w klimie nie ma czynnika to moze sie okazac ze jest nieszczelnosc np padnieta chlodnica klimatyzacji ( przerabialem to ).
wojtek535i napisał/a:
chyba najwazniejszy to ze jest to stara klima ze starym czynnikiem co robic i gdzie napelnic Torun ' Bydgoszcz

podjedz do jakiegos serwisu w swoim miescie i zapytaj. gdzieniegdzie napelniaja jeszcze starym gazem lub jego jakims zamiennikiem. narazie w polsce nie jest to jeszcze jakis duzy problem.
dziekuje ci .musze gdzies z tym podjechac.pozdrawiam