| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - skrzypienie/ piszczenie
ady - 2007-09-23, 21:38 Temat postu: skrzypienie/ piszczenie wraz z obniżeniem sie temp pojawił sie u mnie upierdliwy problem
dotyczy on wspomagania lub układu kierowniczego tzn chodzi o to ze jak odpalam furke to na poczatku cos skrzypi przy skrecie w prawo sa to dwa newralgiczne miejsca a skrzypienie jest krótkie tak jakby coś było nienaoliwione :)wspoma chodzi lekko pompe wykluczyłem czy to może być pasek ??? czekam na jakieś propozycje dodam ze to piszczenie nie wystepuje przy max skreceniu kiera
MAJSU - 2007-09-23, 21:48
U mnie to były łączniki stabilizatorów.
Byq - 2007-09-23, 21:52
Sie mogły Ci wysypać właśnie jakieś elementy metalowo-gumowe.
W sensie straciło przyczepność jedno do drugiego i wtedy objawem czasami jest właśnie skrzypienie.
Nie wiem czy to Cię pocieszy ale np. nowiutkie passaty potrafią też skrzypieć, zaraz po zjechaniu z linii montażowej
ady - 2007-09-24, 11:33
ok, dzieki za odp zacznę od wymiany łączników zobaczymy czy pomoże
tomcat944 - 2007-09-24, 12:38
hej,
sprawdz swoznie przy kolach... potrafi na nich peknac guma oslonowa, dostaje sie piasek i skrzypi.... wlasnie przy skrecaniu kol... najprawdopodobniej prawy...
ady - 2007-09-24, 12:54
heyka, sprawdzę ale co ciekawe jak były upały to nic nie piszczało tylko teraz jak rano jest zimno to skrzypi
tomcat944 - 2007-09-24, 12:56
hej,
rdza przez noc siada... i dlatego skrzypi...
Mariusz_Jr - 2009-03-05, 23:48
A ja mam tak, że po odpaleniu auta wszystko jest OK, ale po przejechaniu 10km słyszę przy skręcaniu w prawo czy lewo takie skrzypienie z przodu w kolumnie kierowniczej ... jakby guma tarła o gumę i mam wrażenie, ale nie jestem pewien, że wspomaganie chodzi trochę gorzej ... ma ktoś jakiś pomysł co to ?
|
|