BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - padła skrzynia po wymianie - automat w e32 - kolejne pytanie

Marcin e30 - 2007-09-25, 08:33
Temat postu: padła skrzynia po wymianie - automat w e32 - kolejne pytanie
Witam wszystkich.

Kumpel zajeździł skrzynie 4hp22 w e32 po paleniu kapcia - została na wstecznym. Kupił drugą z rozbitej no i wymieniliśmy. I teraz zaczął sie problem :(

Poskładalismy wszycho, olej stan normalny i czas na testy, jedziemy sobie powoli, najpierw ja potem on i jest ok. Nagle kumplowi co odbiło i zaczął na piachu kręcić bączki i skrzynia odmawia posłuszeństwa :( nie ma normalnie nic :( ani do przodu ani do tyłu

I teraz moje pytania:

1. Wymieniliśmy samą skrzynie bez konwertera, czy mógł on sie popsuć :?:
2. Sprzedający zapewniał ze skrzynia była ok choć różnie z tym bywa :( czemu najpierw było dobrze a potem sie skończyła :?:

Napiszcie cokolwiek co może nam pomóc :help:

mariusz szkocja - 2007-09-25, 12:44

no brawo brawo :lol: :lol: :lol:

glupota nie boli ale poczuje portfel :lol: :lol: proponuje kupic nastepna i na drifcie wyprobowac czy chodzi :lol: :lol:

sarna1 - 2007-09-25, 13:47

tym razem wstawcie manuala :)

A w obecnej skrzyni mogl skonczyc sie konwenter, moze zle wyregulowaliscie ciegno i skrzynia nie wie na ktorym biegu ma chodzic ..... trzeba wjechac na kanal i obadac,

Marcin e30 - 2007-09-25, 20:00

a teraz tak poważnie chłopaki :lol:

czy to może być konwerter :?: bo nie wiem czy warto sie dalej w tym grzebać, linka na pewno jest dobrze wyregulowana, inne rzeczy też bo sprawdzałem po tym jak padło

ja wiem ze to co zrobił to totalna głupota i opie.....iłem go za to ale nie brakuje takich ludzi na świecie :(

Artur C. - 2007-09-26, 16:52

Ja stawiam na ulręcony frez w konwerterze oby w nim a nie na wałku napędu - mnie naprawa takiego uszkodzenia kosztowała 600 pln za regenerację konwertora a regeneracja polegałan awymianie jego bebechów na nowe- warto polecam. A co do tego kiedy się to stało to niema znaczenia poprostu mieliście pecha .Na zlociku w Borsku wykręciłem ładne dwa bączki z ostrym dymem na swoim automacie i katuję go strasznie i nie zamiwnię na manuala.
Marcin e30 - 2007-09-26, 17:12

Wymienimy konwerter i zobaczymy co będzie sie działo.

dzięki

[ Dodano: 2007-10-01, 22:42 ]
jeszcze jedno (może dla niektórych) głupie pytanie ale jak to jest z olejem w automatach

czy konwerter ma połączenie ze skrzynią jeśli chodzi o przepływ oleju ? czy trzeba zalać osobno konwerter i skrzynie czy można zalewać skrzynie i wtedy konwerter sam sie napełni :?: