|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] esiu ->> 325
esiue30 - 2007-09-27, 13:04 Temat postu: [E30] esiu ->> 325 Jestem tu nowy a więc witam wszystkich!!!
pragne zaprezentować Wam swoją laleczke, moja niegrzeczną warjatke
rok prod. 1990
motor m20b25
reszta chyba bedzie widoczna
projekt ten miał na celu stworzenie drift maszyny lecz niestety ale nie został ukończony z powodów osobistych.
co gorsze musze ją sprzedać
auto jest w stanie wyjątkowo dopracowanym, przez ostatni rok robiłem przy mechanice i jakiś miesiąc temu zrobiłem ja stylistycznie,
dodam że lakier jest oryginał (polerka mechaniczna) malowany był tylko prawy przedni błotnik (sam zagiołem)
nigdy nie była walona i nie ma śladów rdzy
to naprawde zdrowa sztuka
a więc przedstawiam, prosze oceńcie
pozdrawiam Grzechu
moja duma, moja miłosć
stara ale jara
czekam na wasze oceny pozdro!
kuzyn - 2007-09-27, 13:10
ogólnie ładnie sie prezentuje na fotach ale:
przód troche niżej. wyglada jakby miała worek cementu w bagażniku
do tego szpecąca "gaz dziura". poza tym ten laminatowy spoilerek z przodu.
esiue30 - 2007-09-27, 13:13
miałem zakładać kompletny zawias Weiteca (4amory, 4 springi) 60/40
lecz auto na sprzedaż więc juz tak zostanie, mam nadzieje ze nowy właściciel zrobi poprawke lini. lecz na zywo i tak jest dobrze
lewy - 2007-09-27, 13:47
Nie lubię 4 drzwówek, ale ta jest baardzo ładna. Piękna pupcia i ryjek. Przód pasowałby deczko niżej. Kolor też
lolejko - 2007-09-27, 14:32
Jak dla mnie pełen wypas!!! Tak powinna wyglądać e30-tka! Esiue30 respect za włożoną pracę!!! Tylko szkoda, że sprzedajesz!
Yakuzatti - 2007-09-27, 14:55
Tak tak, to jest to, agresywny kolor, dobra felga i ogólna prezentacja!
Co planujesz po E30, mam nadzieję, że coś równie dobrego jak ta, aktualna strzała.
Pozdrawiam.
esiue30 - 2007-09-27, 14:59
Yakuzatti,
co planuje? hehe oczywiście e34 koniecznie czarna zobaczycie wtedy jak ja odpicuje juz się nie moge doczekać aż się wezme do pracy.
no chyba że wpadnie mi w ręce ładne 328 w e36
[ Dodano: 2007-09-27, 19:08 ]
JacekG napisał/a: | do tego szpecąca "gaz dziura". poza tym ten laminatowy spoilerek z przodu. |
gaz dzióra jest bo czasem jak sie gdzies wybieram w dalsza podróż to zakładam sobie gaziwo.
co do laminata to cóż no niestety ale jest, też jestem przeciwnikiem laminatów.
jest wzmocniony przezemnie choć wiem że jak spotkam sie z krawężniukiem to niebedzie co zbierać. jeżdze nią dla przyjemności więc nie wjeżdzam w las ani po krawężnikach ogólnie jade tam gdzie jest dobra droga, mam drugi samochód diezelka a to jest mój pupilek moja zabaweczka.
jestem pewien że jak byś zobaczył ten laminat na żywo to bys zmienił zdanie bo wykonanie jest perfekcyjne i bandycko wyglada
pozdro!!
Miki - 2007-09-27, 19:38
jaki rozmiar azevów?
Jacek E30 - 2007-09-27, 20:18
Auto jest spoko Po prostu ciemna lampa, kozacki AZEV 17" kolor, fajna dokałdka na przodzie-niby nic a tak wiele uroku, pozdrawiam german stajlcu
esiue30 - 2007-09-27, 20:42
Miki napisał/a: | jaki rozmiar azevów? |
et 25 ser. 7,5j
kapcie 205/40R17
Miki - 2007-09-27, 20:55
autko bardzo ładne naprawde, az szkoda sprzedawac ale coz widze ze sa plany na rownie ciekawe autko
hmm dziwne ze jeszcze nikt nie powiedział
Cytat: | wszystko ok tylko szkoda że czerwona |
w każdym razie mi jak najbardziej sie podoba, nowy wlasciciel pewnie tez bedzie szczesliwy z jej posiadania oby tylko trafila w dobre rece a nie odmóżdżonego karka który bedzie ją katował aż zajeździ
pozdrawiam
esiue30 - 2007-09-27, 21:16
Miki, no cóż niesamowicie jest mi jej szkoda ale niestety jak mus to mus
co do koloru też nielubie czerwonych beemek. kupiłem ja bo była zdrowa. miesiac temu miała mechaniczną polerke u lakiernika i mysle ze jak bys ją zobaczył to by Ci przez głowe nie przeszło żeby sie czepiać koloru.
Miki napisał/a: | oby tylko trafila w dobre rece a nie odmóżdżonego karka który bedzie ją katował aż zajeździ
|
nie martw się napewno nie sprzedam jej jakiemuś małolatowi do katowania.
serce by mi staneło. wogóle to niewyobrażam sobie tego jak sie jej pozbede pocieszam sie tylko tym że kupie e34 i bedzie zrobiona na GS
Stammek86 - 2007-09-27, 21:28
Mi sie bardzo podoba,mało jest takich ładnych sedanów!!!
Miki - 2007-09-27, 21:32
nie nie czepiam sie tylko tak mi sie przypomina jak ktos pokazywal czerwona to zawsze byly narzekania na kolor hmm widocznie juz to przeszlo .. wyroslismy z tego
DAREX - 2007-09-27, 21:32
Miki napisał/a: | w każdym razie mi jak najbardziej sie podoba nowy wlasciciel |
Co jest, jakieś inne upodobania
Auto kozak!
esiue30 - 2007-09-27, 21:37
Miki, co do koloru to uwierz ta jest inna czerwona od wszystkich
Cypisek - 2007-09-27, 21:39
Auto jest bardzo ładne, oglądaliśmy je w Kozienicach, kolor jest piękny! Jedyne do czego można się przyczepić to klamki w kolorze nadwozia.
esiue30 - 2007-09-27, 21:47
Cypisek napisał/a: | Jedyne do czego można się przyczepić to klamki w kolorze nadwozia. | czemu? moim zdaniem to bardzo dobre posunięcie
hmmmm...
SOER - 2007-09-27, 21:50
Podoba mi się wydech lusterka bym wywalił odrazu ale jeśli sprzedajesz to niech żyd coś z nimi zrobi
Miki - 2007-09-27, 21:52
DAREX napisał/a: | Miki napisał/a: | w każdym razie mi jak najbardziej sie podoba nowy wlasciciel |
Co jest, jakieś inne upodobania
Auto kozak! |
jak brak glupiego przecinka moze zmienic sens wypowiedzi ale JUZ POPRAWIONE
esiue30 - 2007-09-27, 21:58
SOER, lusterka to wiesz kwestia gust te mi bardziej leżą org. są za bardzo łopaciarskie te nadaja lekkości a co do wydechu to moim skromnym zdaniem jest pierwsza klasa
lolejko - 2007-09-27, 23:58
Nie no nie wierze, po co doprowadzać samochód do perfekcji, a potem sprzedawać(żeby jeszcze zyskać to rozumiem)!!!!
Znam historię tej beemki i aż wierzyć się nie chce, że jeszcze w tak zarąbistym stanie e30-tki jeżdżą po Polskich drogach!!!! A ty ją tak poprostu sprzedajesz!!!!
Taką niunie to bym wsadził do garażu i nie wypuszczał!!!
SOER - 2007-09-28, 00:47
esiue30 napisał/a: | a co do wydechu to moim skromnym zdaniem jest pierwsza klasa |
Dlatego czekam aż napiszesz coś o nim więcej bo czegoś takiego poszukuje
esiue30 - 2007-09-28, 10:19
SOER napisał/a: | Dlatego czekam aż napiszesz coś o nim więcej bo czegoś takiego poszukuje |
wydech końcowy to zamienik nie pamietam jakiej firmy ale oczywiscie jak oryginał tzn dedykowany ale zwykły nie żaden sportowy z wyjsciem na dwie rurki jak w oryg. uciołem te rurki przy samej puszce i dospawałem z nierdzewki które sam sobie na tokarce wypolerowałem a kolega mi je przybarwił acytylenem z tlenem
średnica ich to 80mm albo 85mm nie pamietam juz.
są puszczone pod skosem w lewo. pod skosem w góre. i są ścięte pod kątem krawędzie .
moze się to wydawać dziwne ale po tych końcówkach dzwięk sie nie samowicie zmienił teraz jest troszke bardziej nieskotonowy ale wiadomo ze nie żaden basior tam dodam że nie mam kata.
życze wszystkim żeby tak dzwięczały wydechy bo ten chodzi poprostu idealnie
lolejko napisał/a: | Nie no nie wierze, po co doprowadzać samochód do perfekcji, a potem sprzedawać(żeby jeszcze zyskać to rozumiem)!!!!
Znam historię tej beemki i aż wierzyć się nie chce, że jeszcze w tak zarąbistym stanie e30-tki jeżdżą po Polskich drogach!!!! A ty ją tak poprostu sprzedajesz!!!!
Taką niunie to bym wsadził do garażu i nie wypuszczał!!! |
od zawsze plan był taki że tej betki nigdy nie sprzedam że sobie ją zostawie a dokupie sobie drugą na codzień. ale tak mi się ułożyło że to konieczność i potrzebuje większy np. e34.
bedzie mi wielki żal ja sprzedawać i sobie tego poprostu nie wyobrażam, ale jak mus to mus aż mi się łeska zakręciła
ale postawiłem sobie warunek... byle komu jej nie sprzedam żeby ją katować czy coś
pozdro!
szyburek - 2007-09-28, 12:30
sliczna bestysia,
zainteresowała mnie kwestia drugiej przepływki (rozumiem że dzieki temu na benzynie jeździ pełną mocą)
Dużo czasu zajmuje taka zmiana przepływki
Jak to rozwiązałeś,
Chce wykorzystać moją troche na KJS a niestety codziennie musze do pracy jeździc.
Dori79 - 2007-09-28, 13:29
super, tylko dlaczego CZERWONA i na dodatek sedan?
esiue30 - 2007-09-28, 13:51
aby jeżdzić na gazie mam drugą przepływke z założonym mikserem i klapą antybum.
zajmuje mi to ok 3 min. przekręcam 4 śrubeczki 2 opaski i kostke elekt. wpinam i mozna lecieć nad morze
Dori79, tak naprawde szukałem czarnej coupetki ale zeby e30 żeby znaleść nie bita i wogóle zdrową graniczy z cudem.
przy zakupie okazała się bardzo zdrowa i dlatego przymknołem oko na kolor i ilosc dzwi
pozdro
Yakuzatti - 2007-09-28, 14:55
Dori79 napisał/a: | tylko dlaczego CZERWONA |
czerwony w pełnej polerce miecie wszystko.
pejafreak - 2007-09-28, 15:50
M technik z przodu?? LADNY
esiue30 - 2007-09-28, 16:19
pejafreak, gdzie tam m-tech hehe
to RIEGER ale fajny naprawde. na żywo to niezły bandyta jest hehe
fileo - 2007-09-28, 18:02
esiue30 napisał/a: | pejafreak, gdzie tam m-tech hehe
to RIEGER ale fajny naprawde. na żywo to niezły bandyta jest hehe |
a cene za nią już znasz? nigdzie nie znalazłem $
esiue30 - 2007-09-28, 19:04
fileo,
CENA NA PRIVA
LUKAS - 2007-09-30, 09:26
Siemka Esiu
Wkońcu pochwaliłeś się swoją zabawką
Wrzuć foty wnętrza, jest ciekawe interesujące
Aha i faktycznie w realu prezentuje się lepiej (chodź po zdjęciach trudno uwierzyć że może być jeszcze lepiej hehe).
Szkoda że sprzedajesz i ciekawe jakby prezentowała sięna zawiasie Weiteca...
Grigori/// - 2007-10-02, 16:35
LADNIUTKA TA TWOJA BETA LSNI AZ MOZNA SIE PRZEJZEC
esiue30 - 2007-10-02, 17:42
dzięki za miłe słowa fajnie je usłyszeć o swojej betce
aha fotki środka wrzuce niebawem
pozdro!
Miro - 2007-10-02, 18:16
Ogólnie jest śliczna. Szkoda że sprzedajesz.
esiue30 - 2007-10-02, 18:31
Miro napisał/a: | Ogólnie jest śliczna. Szkoda że sprzedajesz. |
mam nadzieje że nie sprzedam w złe rece i bedzie tak wygladała jeszcze przez długie lata.
a następne auto bedzie jeszcze bardziej rasowe czyli jeszcze szerzej, jeszcze nizej.
lolejko - 2007-10-02, 19:41
Normalnie klasa, nie mogę się na nią napatrzeć!
Niby czerwony zawsze mi nie pasował, a tutaj inaczej mi nie pasuję!
Kultowe E30 i do tego w takim wykonaniu malina!
esiue30 - 2007-10-03, 11:43
oto wnętrze:
a teraz wnętrze wygląda tak;
jest pozbawione tapicery bo jak pisałem to miał być projekt drift lecz sprawy sie skomplikowały i niestety nie spełniłem marzenia o driftolocie.
jak wyzdrowieje wkładam całą tapicere tak by wyglądało jak na fotkach wyrzej.
aha aktualne fotele to BIMARCO EXPERT z homologacją. dodam że miały sie znaleść jeszcze pasy 4punktowe z centralna klamrą i blachy aluminiowe pod nogami, główny wyłącznik pradu, czarna pleksa na boczkach drzwi i inne takie rasowe gadzety w stylu wrc
LUKAS - 2007-10-03, 20:28
No no nowidać że zdrowa podłoga Ci się trafiła
brain69 - usunięty - 2007-10-04, 01:12
ładnie to wygląda podoba mi się,
widać że dobre masz podejście do tematu
pozdro
esiue30 - 2007-10-04, 07:26
LUKAS, zgadza sie podłoga naprawde jest zdroiótka
brain69, a to dopiero początek był a już projekt zakończony i najgorsze ze niedokończony
Miki - 2007-10-04, 07:54
moze nowy wlasciciel dokonczy?
esiue30 - 2007-10-04, 08:13
Miki, mam nadzieje, choć wystarczy że ją utrzyma tak dalej to to juz oddetchne.
Stammek86 - 2007-10-08, 13:52
Szoda ze projek driftowozu został przerwany bo niezla baza do tego jest,bez srodka wyglada mega kozacko
Miki - 2007-10-08, 18:24
esiu jak tam mierzenie końcówe wydechu?
esiue30 - 2007-10-09, 20:41
Miki, całkiem zapomniałem. być może jutro pomierze ale nic pewnego bo ostatni net mi nie chodzi ale na dzis moge Ci powiedzieć że 70cm rurki wystarczy, przecinasz to po skosie ale tylko na gilotynie to wtedy wyjdą ładne równe skosy i będą identyczne, natomiast skosy od strony puszki to mozna zwykłym boszem bo i tak trzeba bedzie robótka by to spasować, tylko pamiętaj że musisz je leciutko zadrzeć do góry ewentualnie prosto bo jak opadną do dołu to bedzie porażka, ja mam zadarte do góry i jest kozak, aha tylko rób pod skosem w lewo i jedna ma być krótsza druga dłuższa tak żeby po lini zderzaka były równe, przed przyspawaniem kolega mi koniec rórek przebarwił na fiolet i niebieski gazami acetylen z tlenem.
voitazz - 2007-10-21, 22:50
Kupil bym ja:D bo moja chyba sprzedam szukam cos tanszego ale nie wiem jak z kosztami a w twojej sie za kochalem nie wiem czy mozja tak publicznie na forum opisywac uczucia ;DHEHE POZDRO
marvin-86 - 2007-10-22, 18:07
to jest ori is lippe ? piekna buma
Mauser - 2007-10-22, 18:22
Powiedz jak sie jeździ w fotelach, mam chętke na taki, albo na model futura.
Yakuzatti - 2007-10-22, 20:00
marvin-86 napisał/a: | to jest ori is lippe ? piekna buma |
to jest riegowerowska marvin
esiue30 - 2007-10-30, 09:58
MAUSER w fotelech jezdzi sie naprawde lux. sa wygodne. łatwo sie do nich wsiada i wysiada. nie jestem pewien ale model futura jest dużo wiekszy więc to fotel dla kogos naprawde duzego. sprzedaje je osobno są mają 2 miesiace od nowości.
co do dokładki z przodu to tak oczywiście jest to rieger by poland.
odziwo jest wyjatkowo ładnie zrobiony nie ma nigdzie dołków itd. sam go od spodu jeszcze wzmocniłem.
|
|