|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] Lord Lukasz ->> 323i Cabrio
Lord Lukasz - 2007-10-01, 08:32 Temat postu: [E30] Lord Lukasz ->> 323i Cabrio Oto moje nowe wozidełko, pozatym że jest to Cabrio nie ma sie jeszcze czym chwalic Auto w stanie fabryka, wszystko jest dokładnie tak jak złożyli to w fabryce. Z wyposażenia to grzana skóra,Abs, wszystko elektryczne i takie tam... Silnik to m20b25, rocznik 1989
Planów dużych nie ma, jest to cabrio a cabrio w wąskiej lampie najpiękniejsze jest w oryginalne więc żadnych modów typu M-technic itp. nie będzie, poleci tylko maxymalnie na glebe i dostanie ładne falgi i to wszystko.
Z minusów to niestety dach, ma kilka pęknięć ale szukam kogoś kto uszyje mi nowy, będe wdzięczny za jakieś namiary w okolicy podkarpacie-małopolska.
Jak by ktoś nie rozumiał mojej decyzji to cabrio kupiłem za mniejsza kase niż ta która wziąłem za poprzednią bawarke
To chyba tyle
BARABUS - 2007-10-01, 08:38 Temat postu: Re: Lord Lukasz ->> e30 325i Cabrio
Lord Lukasz napisał/a: | Oto moje nowe wozidełko.......... |
Witam, zapytam tylko czy ta bawarka ma ILG ? Bo coś mi znajomo wygląda
Tak poza tym jest śliczna jak każde cabrio Gleba... dobbbbbbbbbra fela i bedzie kozak
Lord Lukasz - 2007-10-01, 08:40
Co to jest ILG ?
BARABUS - 2007-10-01, 08:45
Lord Lukasz napisał/a: | Co to jest ILG ? |
hehehe.... miało być LPG
Lord Lukasz - 2007-10-01, 08:49
Niestety ma ale wg. papierów założone całkiem niedawno , po drógie jakaś dziwna instalka , nie ma śrubki tylko w miejscu śrubki jakies urządzenie z kabelkami, nie wiem w sumie co to jest, pozatym wiesz coś o aucie czego ja nie wiem a wiedziec powinienem
Kujon - 2007-10-01, 09:13
Lordzie zaglądnij na stronke i forum naszego klubu http://www.cabrio-club.pl znajdziesz tutaj mase namiarów na znane, sprawdzone i polecane firmy szyjące dachy do cabrio.
Mauser - 2007-10-01, 10:25
No panie . . . zrób porządek z instalką bo napewno nie jest tak dobrze zrobiona jak być powinna.. . . . . .
A furka super . .. .
alexil - 2007-10-01, 10:27
Cytat: | po drógie jakaś dziwna instalka , nie ma śrubki tylko w miejscu śrubki jakies urządzenie z kabelkami, nie wiem w sumie co to jest |
Nie ma w tym nic dziwnego. To jest normalna instalka II generacji, a to "coś" z kabelkami to silniczek krokowy kontrolujący przepływ gazu z reduktora do miksera.
Pozdrawiam
Lord Lukasz - 2007-10-01, 11:08
No to już wiem co to jest w takim razie gdzie jest śrubka ?
Sonny - 2007-10-01, 11:10
nie ma srubki, zamiast niej jest wlasnie krokowy, reguluje sie poprzez podpiecie do kompa.
Stammek86 - 2007-10-01, 15:49
Ja tez kojarze to cabrio,chciałem je kupić pół roku temu ale zrezygnowałem ze wzgledu na dach i lpg.
Yakuzatti - 2007-10-01, 15:58
i kozak jak każde cabrio
WIKTOR - 2007-10-01, 16:00
Czy to Malachit Grun Metallic?
Adi - 2007-10-01, 16:11
Łukasz jak dobrze widzę to masz auto w moim kolorze czyli wspomniany malachitgrün metalik
Na ziemie z nią jakieś felgi i będzie prawie ideał bo do ideału brakuje beżowej skóry
Miki - 2007-10-01, 18:21
w chromach wygladala by duzo lepiej a z mtechnikiem I to juz wogóle, ale pamietajac poprzednia betke jestem spokojny - bedzie dobrze
Co do lpg to iektórzy uważaja że z silniczkiem krokowym jest lepiej ale na dobra sprawe sam nie wiem... kupilem autko ze wstawiona w to miejsce śruba, teraz po przegladzie gazu znow wrócił ten silniczek i jedyne co odczułem to jakoś lepiej mi chodziła ze sruba sam nie wiem czemu moze to tylko odczucie subiektywne????
Tymon - 2007-10-01, 18:52
Lord Lukasz, Niech się kółeczka kręcą a Panienki nęcą
GRABS_E34 - 2007-10-01, 21:43
Malachitgrun metalic, jak pięknie ten kolor na niej wygląda. Fela i bliżej ziemii
Lord Lukasz - 2007-10-02, 08:12
Tak to jest właśnie ten kolor, na glebe pójdzie już za kilka dni, wczoraj podczas oględzin podłogi zauważyłem piękną czołogową osłone miski olejowej więc można glebować ile sie da musze tylko upolować jakieś oponki o mniejszym profilu.
Pozatym obadałem ją wczoraj od spodu i nie żałuje zakupu, nawet zadrapania nie ma na podłodze, progi idealne, ogólnie od spodu wszystko wygląda tak jak wyglądać powinno a podłoga i progi to chyba najważniejsza sprawa w cabrio, we wnętrzu tez pod materiałowymi dywanikami znalazłem oryginalne w kolorze tapicerki podłogi tak więc jak zime przetrwam to na wiosne zrobie z tego bardzo ciekawe auto
BARABUS - 2007-10-02, 19:49
Lord Lukasz napisał/a: | Tak to jest właśnie ten kolor, na glebe pójdzie już za kilka dni, wczoraj podczas oględzin podłogi zauważyłem piękną czołogową osłone miski olejowej więc można glebować ile sie da musze tylko upolować jakieś oponki o mniejszym profilu.
Pozatym obadałem ją wczoraj od spodu i nie żałuje zakupu, nawet zadrapania nie ma na podłodze, progi idealne, ogólnie od spodu wszystko wygląda tak jak wyglądać powinno a podłoga i progi to chyba najważniejsza sprawa w cabrio, we wnętrzu tez pod materiałowymi dywanikami znalazłem oryginalne w kolorze tapicerki podłogi tak więc jak zime przetrwam to na wiosne zrobie z tego bardzo ciekawe auto |
rozumiem.... że to auto nie tylko na pogodne dni, również na zimowe ciemne wieczory ?
jeżeli tak no to jeszcze będziesz stękał, bo ja na dzień dzisiejszy już wiem że cabrio to nie auto wielosezonowe... nie dość ze w środku głośno ! to i zimno.... i nie chce wiedzieć jak to jest zimą
Ja mam cabrio, ale tylko i wyłącznie wyjeżdżam nim w słoneczne ciepłe dni.... na co dzień kupiłem już dupowoza.... Megane.... hehehee
Yakuzatti - 2007-10-02, 19:53
BARABUS napisał/a: | o i zimno.... i nie chce wiedzieć jak to jest zimą |
Webasto może być alternatywą. A poza tym cabrio szybciej się nagrzewa o czym wiemy wszyscy.
Jacek E30 - 2007-10-02, 20:06
LORDZIE tak jak mówisz dobre koło, ziemia, i lampki ciemne przód-tył nic więcej w tym aucie nie trzeba, pzdr.
Stammek86 - 2007-10-05, 00:47
BARABUS napisał/a: |
nie dość ze w środku głośno ! to i zimno.... i nie chce wiedzieć jak to jest zimą
|
To chyba masz cos z ogrzewaniem bo w moim cabrio jest cieplutko i ogrzewanie dziala rewelacyjne i szybko sie nagrzewa i jest duzo lepsze niz w moim poprzednim touringu.
A z tym ze jest glosno w srodku to sie moge zgodzić,ale wystarczy dobre audio i problem znika :D:D
Lord Lukasz - 2007-10-05, 08:20
Demontując dach zauważyłem że jego sie ustawia, i jak będzie żle ustawiony czyli nie będzie dokładnie przylegał do szyb i do nadwozia to będzie napewno głośno bo wystarczy minimalna szczelina i już jest hałas, jak narazie przy prędkości 160km/h tragedi nie ma zarówno z dachem jak i bez narzekają tylko ewentualnie pasażerowie z tyłu na mocny "wiatr we włosach"
Grzesiek - 2007-10-07, 14:47
Lord Lukasz, gratuluje zakupu ladne cabrio wpasnie takiego szukam
Lord Lukasz - 2007-10-19, 10:44
Małe sprostowanie, sie dowiedziałem przez przypadek że mam hybryde czyli blok silnika i głowice od m20b23, zapłon, kolektory, wydech, komp z wtryskami, przepływka od m20b25, wczoraj ją mogłem dopiero przestestować bo założyłem dyfer o normalnym przełożeniu i chodzi podobnie jak moje dawne 2.3 z tym że dużo mniej pali, pewnie zasługa Motronica i troche lepiej wskakuje na obroty.
Z jednej strony fajnie bo 2.3 to chyba najciekawszy silnik z wszystkich m20 a z drugiej strony kabrio ciężkie i z b25 lepiej by pewnie jechało...
orzel811 - 2007-10-23, 11:34
widze że kolega Lord Lukasz sprzedaje auto
http://moto.allegro.pl/it...y_dach_gaz.html
BARABUS - 2007-10-23, 12:56
a mnie to nie dziwi.... nie chciałem nic mówić ale to auto wisiało na allegro już dobre pół roku.... z małymi przerwami, zagazowane ina końcu się okazało że to nie M20B25
sam się na nie grzałem bo tanie było, ale jak widzę szamo to omijam dużym krokiem
Lord Lukasz - 2007-10-27, 13:05
Inwestycje czas zacząć, na początek nowa najprawdziwsza skóra,
i koło, tym razem okazyjnie zakupiłem byłe felgi naszego kolegi z forum Soer-a, Kerscher Carmona, wszystkie 9 cali, ranty większe o 2 cm niż w podobnch Borbet A, chwile sie na nich pobujam i ściągam do polerki bo ranty troche zapuszczone
Ogólnie fotki takie troche z placu budowy, konkretniejsze zrobie jak skończe wszystko
Piotrw85 - 2008-02-07, 13:10
Foteliki teraz wyglądają świetnie profesjonalna robota bardzo mi sie podobają
Lord Lukasz - 2008-03-10, 11:43
U mnie też przyszła wiosna, kilka fotek b&w, kolorowe będą jak ładnie umyje auto , doszły xenonki i felgi sie wypolerowały
Pietrek - 2008-03-10, 11:47
Lord Lukasz napisał/a: | doszły xenonki |
Hehehe teraz wójek Zenon na co drugim aucie
felga bombowa dobrze siedzi przy ziemi
Piotr_1 - 2008-03-10, 11:51
Wciąż za niskie sprężyny z tyłu
Lord Lukasz - 2008-03-10, 11:56
Niskie ? musiałem druta zrobić i podłożyć gume bo było jeszcze niżej
Bartas - 2008-03-10, 11:59
wygląda bardzo okazale! Skórka pierwsza klasa, wygląda rewelacyjnie
Jak to zwykłem mawiać: rancik na felunku jak bęben od pralki
Bardzo fajna beemka
lesiek - 2008-03-10, 12:35
eee felgi lubia być wypolerowane Ładne cabrio
adamwsb - 2008-03-10, 13:11
piekna heheheh chyba utne dach w E30
Miro - 2008-03-10, 14:08
Ładnie. A ten przód usiadł czy coś innego dałeś
Lord Lukasz - 2008-03-10, 14:39
Troche usiadł ale ogólnie nie jest tak jak ma być wg. specyfikacji ale z drugiej strony dobrze że nie siadło bardziej bo koła z przodu troche wystają poza błotnik i pewnie by ocierało a teraz jest idealnie
Stammek86 - 2008-03-10, 14:40
No teraz to leży ładnie na glebie
High-Tech - 2008-03-10, 17:00
Piotr_1 napisał/a: | Wciąż za niskie sprężyny z tyłu |
NIE ! ! ! Po prostu przód za nisko
Jeszcze klapnie.
Ja chcieć e30, ja chcieć cabrio
Pięknie Lordzie
Piotr_1 - 2008-03-10, 20:07
W sumie jest dobrze, wczoraj jakoś inaczej na to zerknąłem
rifresz - 2010-02-08, 13:30
Sorki ze odkopie temat ale ona teraz wisi na allegro czy mi sie wydaje?
Spzredaje ja Lord Dlukasz czy juz jakis inny wlasciciel?
Byl ktos ogladac?
PRINS - 2010-02-08, 14:01
siema. to auto co stoi na allegro to auto kolegi lorda ,harrego.
zadzwon do lorda on ci powie wszsytko o tym aucie. mysle ze warto kupic to auto bo lord o nie dbal to samo harry.
|
|