| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Szpera - ogólnie przygotowanie, wymiana oleju
yoshi - 2007-10-01, 19:36 Temat postu: Szpera - ogólnie przygotowanie, wymiana oleju Witam.
Mam szperunek i chciałem zapytać o takie rzeczy jak go przygotować do jazdy
To jest mała głowa 1l oliwy już czeka. Teraz tak czy wymyć benzyną/ropą wnętrze po starej oliwie Gdzie kupić uszczelkę na tylny dekiel (po za ASO), czy są jeszcze tam jakieś uszczelki warte wymiany
Może to głupie pytania, ale nie serwisowałem wcześniej żadnego dyfra
esiue30 - 2007-10-02, 16:23
niczym nie myj dyfra ewentualnie zalej nowy olej pojeździj troche mozna to spuscic i zalać znowu nowym. pamietaj że do szpery idzi inny olej. warto wymienić zimeringi na półosiach.
uszczelki kupisz w każdym lepszym sklepie motoryzacyjnym ewentualnie na zamówienie
MAJSU - 2007-10-02, 17:47
| esiue30 napisa³/a: | niczym nie myj dyfra ewentualnie zalej nowy olej pojeździj troche mozna to spuscic i zalać znowu nowym. pamietaj że do szpery idzi inny olej. warto wymienić zimeringi na półosiach.
uszczelki kupisz w każdym lepszym sklepie motoryzacyjnym ewentualnie na zamówienie |
Chyba taniej wyjdzie kupić benzynę ekstrakcyjną za 4zł i wymyć w środku pędzlem albo szczotką niż bulić zaraz za nowy olej do szpery który w ASO kosztuje coś koło stówki o ile się ceny nie zmieniły...
Robsy-M-Technic - 2007-10-02, 18:00
| yoshi napisa³/a: | | Gdzie kupić uszczelkÄ™ na tylny dekiel |
Była uszczelka pod tylnym deklem Pozdr.
Adi - 2007-10-02, 20:08
| Robsy-M-Technic napisa³/a: | | yoshi napisa³/a: | | Gdzie kupić uszczelkÄ™ na tylny dekiel |
Była uszczelka pod tylnym deklem Pozdr. |
była
Pablo325i - 2007-10-02, 20:12
uszczelka pod deklem jest papierowa....
ciężko ją ułożyć równo pod dekiel bo jak kupiłem była powyginana, nie była na tekturce pod folią, warto więc mieć pomocną dłoń
w ASO zapłaciłem 2.71zł a może myle z inną częścią, więc jakieś 3.54zł
silikon temperaturowy nie będzie gorszy
pozdro
[ Dodano: 2007-10-02, 20:24 ]
ja do szpery wiskotycznej zalałem zwykły saf-x do dyfrów, w celu uratowania sie przed samobójstwem, do którego doprowadziła mnie niewiedza ludzi z branży motoryzacyjnej!!
nikt, a szczególnie ASO nie wiedziało jaki mam zalać olej!!!!
no i każdy mówił ze nie ma oleju do szpery wiskotycznej
nawet jak mówiłem w ASO: poproszę kurcze olej do tylnego mostu z mechanizmem różnicowym o lepkościowo zwiększonym tarciu wewnętrznym, tak jak było to w aucie produkowanym przez państwa, a mianowicie BMW 325iX e30
oczywiście znalazłem na stronie mobila olej gearlube vs600 jak pamietam, na stronie castrola saf-x0. lecz po telefonach do tych firm i wizycie w inter-carsie dowiedziałem sie że nie można go kupić, jest więc bezcenny
to tak na marginesie, pozdro (szpera działa znakomicie )
|
|