BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Mapa fotoradarów

Pietrek - 2007-10-04, 17:38
Temat postu: Mapa fotoradarów
Taki link mi wpadł w łapy...
Nawet nie wiedziałem że w tak zabitej dziurze w jakiej mieszkam jest az tyle radarów :D
Wystarczy kliknąć ka kropke w naszej miejscowości i pokaże fotki i liste gdzie są porozstawiane radary lub atrapy.
http://www.antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/

fileo - 2007-10-04, 19:31

Dobrze zrobiona strona. Ktos kiedyś napisał - Polska - nadroższe fotoradary najtańsze drogi...
Cypisek - 2007-10-04, 20:23

Dzisiaj się na tego natknąłem, miałem jakieś 90 na ograniczeniu do 40 ;/ ale nic mi nie mrugnęło, więc może był nieaktywny? czy w dzień nie robi foty z fleszem ; ]?

Jacek E30 - 2007-10-04, 21:20

Robie po kraju jakieś 70 tys. km rocznie i nigdy nie zwalniam na radarach stacjonarnych-jeszcze nigdy nie przyszedł do mnie foto radar !! Wg mnie 99 % radarów tych stacj. to nic innego jak atrapy-inną rzęczą prznosne ale od tego wszyscy wiemy jest nie zbędne CB RADIO bo to ono właśnie dla nas jest najlepszym antyradarem :tak: , pzdr.
kamil.k - 2007-10-04, 22:25

http://www.antyradary.phi...trybunalski.htm

opisy miejsc sie zgadzaja ale np. na zalesickiej nie ma zadnej linii na jezdni

ostatnio czarne czesto stoja i kto wie czy nie mam juz zdjecia :D

najlepszy byl komendant.powiedzial ze piotrkowianie dziela sie na tych co maja juz zdjecie z fotoradaru , na tych co maja zrobione ale jeszcze nei doszło i na tych co beda mieli w przyszlosci :lol:

lysy174 - 2007-10-04, 22:36

Te radary wogole nie robia teraz zdjec z FLASHEM tylko przy pomocy podczerwieni a jesli chodzi o atrapy to wiekszosc foto-radarow to nie atrapy tylko stacje bazowe na przenosne urzadzenia. Takich urzadzen jest z kolei w Polsce bardzo niewiele.
Na ten przyklad w Radomiu jest tylko 1 slownie jedno takie urzadzenie pasujace do tych puszek a w Warszawie chyba tylko 3. Dlatego tez Jacek E30 nie dostales jeszcze zadnego mandatu z takiego radaru.

Tak czy tak warto miec CB Radio bez wzgledu na wszystko bo faktycznie ze czesciej mozna sie natknac na radar na trójnogu czy suszarke :?

P.S.
Ale czesc to rowniez atrapy :wink:
Tak jak w Radomiu na ul. Szarych Szeregów i na ul. Jana Pawła II :wink:

Kujon - 2007-10-05, 08:39

ja akurat z racji mojej roboty mam bardzo często kontakt z panami z KMP zajmującymi sie fotoradarami w Tarnowie, mają oni 2 przenośne urządzenia , które pracują prawie cały czas, wstawiane są one w jak to ktoś nazwał "atrapy" na 4-5 dni, potem obróbka i znów na inny słupek. Urządzenia odrobiły sie juz kilkakrotnie.
Cypisek - 2007-10-05, 14:09

Dobrze że mam szwagra w policji, zawsze dostaje rabat : D