BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e34 525 24V problem z silnikiem - gaz

roki101 - 2007-10-04, 19:23
Temat postu: e34 525 24V problem z silnikiem - gaz
Witam moja bemka to E34 M50 2,5 L bez vanosa zaczne pisac od poczatku pojechalem w trase wszystko bylo OK na gazie az tu nagle auto zgaslo na krzyzowce odpalam na benzynie odpalila przelanczam na gaz dalej nie ma obrotow to zaczowalem wracac na benzynie powiedzieli mi ze reduktor juz ma dosc i jest do wymiany jezdzilem na benzynie do czasu kiedy kupie reduktor zatankowalem sobie benzynki i but jej dalem jej do samego spodu 1,2,3 i co sie stalo nagle poczulem spadek mocy silnik zaczal sie trzasc nieruwno chodzi jak by nie palil na wszystkie baniaki powiedzieli mi ze to przeplywkazebyl przeplywke odlaczyl odlaczylem i zeczywiscie silnik zaczal chodzic OK tak jak ma chodzic ale palil jak smok !! ! kupilem wkoncu ten reduktor zamontowalem obroty juz sa nie bubia sie ale na 5 litrach ja robie 10 km jade wolno 40 i ekonomizer jest na 20 L jak zapalam ja rano silni8k chodzi jak by na 3 baniakach trzesie sie troche sie nagrzeje juz lepiej ale sie nie kreci chodzi jak gowno :( na gazie chodzi rowno nie trzesie sie nie faluja obroty ale spalanie jest tragiczne scigalem juz kolektor myslalem ze dziora gdzies wszystko jest OK swiece filtr gazu odma weze sprawdzone poradzcie cos jeszcze chodzi mi po glowie czujnik polozenia przepustnicy :( (((((((((((( sonda sprawdzona jest dobra

[prosze o tutulowanie postow konkretnie]

ubott - 2007-10-04, 22:38

jedź do gazownika niech zmniejszy ci ilość podawanego gazu najprawdopodobniej jest za duży współczynnik ustawiony

jeśli chodzi o nie równa prace to rzeczywiście może to być wina przepływki (gaz z niej mało korzysta)

zakładam ze masz zwykłą inst. gazową a nie sekwencje

pozdro