|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E36] robocop ->> 318iS
RoboCop - 2007-10-10, 22:08 Temat postu: [E36] robocop ->> 318iS Paru z Was męczyłem o sprawdzenie tego czy tamtego auta z ogłoszeń, w końcu nic z tych moich poszukiwań nie wyszło i 3 dni przed wyjazdem na X Zlot BMW w Toruniu, kupiłem w sąsiednim mieście, zupełnie inny samochód niż chciałem
ale to podobno wciąż BMW
318iS M42 coupe, produkcja koniec 1993...
lakier 287 Mauritiusblau Metallic
w papierach znalazłem taki opis wyposażenia:
0240 Lederlenkrad
0290 Leichtmetallrad Sternspeiche 44
0401 Schiebe-Hebedach, elektrisch
0428 Warndreieck
0510 Leuchtweitenregulierung
0520 Nebelscheinwerfer
0556 Ausentemperaturanzeige
0650 CD-Lauferk
0704 M Sportfahrwerk
0715 M Aerodynamipaket
0801 Deutschland-Ausfuhrung
0915 Aussenhautschutz Enfall
fajnie jakby ktoś to odcyfrował...
w momencie zakupu auto miało przednie lampy f-my SONAR (wiem, mocno kontrowersyjne ), na nich przymróżki f-my MATTIG, na przedniej szybie pasek z ciemnej folii z certyfikatami w 3 miejscach (Szwaby lubią wszystko metkować ),na tylniej szybie blenda KAMEI do tego żaluzja nieoryginalna, ale całkiem niezła...
przednie tarcze nawiercane, wentylowane... tłumik środkowy i końcowy włoskiej f-my IMA-SAF, z podwójnymi końcówkami a'la DTM f-my HP - mocno ryczący
audio - głośniki chyba standart (jeszcze tego nie rozgrzebałem) i odtwarzacz JVC (niestety w kolorze srebrnym):
http://www.caraudioexpert...d/jvc-kd-dv4201
auto świeżo po zakupie:
W aucie narazie założyłem wtrysk gazu STAG 300, zmieniłem kierownice na trójramienną,
kompletuje największy OBC (teraz jest ten mały 7-przyciskowy) i podłokietnik przedni(mam ale w wersji angielskiej- sporo z tym rzeźbienia), pod sufitem wylądowała lampka z halogenami (większość z tych teili mam od Krzyśka PUZA - wielkie dzięki kiedy ja Ci się odpłacę ), wkładka filtra powietrza K&N, dołożyłem kanały chłodzące tarcze hamulcowe (nie było!), czekam na dokładkę zderzaka też brakującą pod przednim zderzakiem, w kierunkowskazach przednich są już włożone żarówki OSRAM DIADEM (ale lampy dalej wyglądają niepokojąco ), na licznikach są już chromowane ringi, jeszcze szukam jakiejś ładnej ori gałki zmiany biegów, włożyłem najlepszą jaką znalazłem ale skóra jest na niej kiepska, gumowe dywaniki PATEX z Alllegro (całkiem niezłe)...
teraz stoi na alu Ac Schnitzer (nie mam ładnych fotek - nie ma kiedy porobić)...
Sonny - 2007-10-10, 22:19
a taka fajna e30 miales
Cooba - 2007-10-10, 22:22
Robo kupil kebaba
Tak serio to calkiem przyjemne autko.
A co z e30 Pod mlotek poszla czy w garaz
A te lampy z przodu... hmm dzielone by byly ladniejsze
Gitara jest.
Pozdro.
stekmen - 2007-10-10, 22:39
ROBERT zmien te lampy
Mack` - 2007-10-10, 22:41
Zajebiosssaa autko choć jestem za angle eye te jakos mnie nie przekonują. Ogółnie fajna laleczka dobrze kojarze M42 łańcuch ?
Gasper - 2007-10-10, 22:45
Twoje autko pięknie się prezentowało w pełnym słońcu w Borsku Całe auto, a przede wszystkim ten kolor mi się podobają. No może poza tymi lampami, ale to już wiadoma sprawa.
Tutaj masz opis wyposażenia:
0240 Lederlenkrad - kierownica skórzana
0290 Leichtmetallrad Sternspeiche 44 - alufelgi sternspeiche 44
0401 Schiebe-Hebedach, elektrisch - el. szyberdach
0428 Warndreieck - trójkąt ostrzegawczy
0510 Leuchtweitenregulierung - regulacja wysokości świateł
0520 Nebelscheinwerfer - światła przeciwmgłowe
0556 Ausentemperaturanzeige - wskaźnik temp. zewnętrznej
0650 CD-Lauferk - napęd CD
0704 M Sportfahrwerk - spoertowe zawieszenie m-pakietowe
0715 M Aerodynamipaket - m-plastik
0801 Deutschland-Ausfuhrung - wersja (wypust) niemiecka
0915 Aussenhautschutz Enfall - brak wosku na aucie. Normalnie świeżo po wyprodukowaniu BMW ma na sobie cieńką warstwę wosku. Tutaj ktoś chyba zamówił żeby jej nie było
RoboCop - 2007-10-11, 06:46
Gasper napisał/a: |
0915 Aussenhautschutz Enfall - brak wosku na aucie. Normalnie świeżo po wyprodukowaniu BMW ma na sobie cieńką warstwę wosku. Tutaj ktoś chyba zamówił żeby jej nie było |
o jej jak to przeczytałem,to mało nie padłem special edition bez wosku - myslałem, że stare BMW już mnie nie zaskoczy...
niestety nie ma trójkąta (dziwne, że to opcja za dopłatą), radio CD też Niemiec wyciągnął...
Moje 325i e30 poszło w inne ręce, ale wciąż mam je pod kontrolą - zmiany idą w dobrym kierunku...
lampy narazie zostają - prawdę mówiąc już się do nich przyzwyczaiłem, dobrze świecą, są dobrze spasowane, nie parują, kierunkowskazy nie wypadają (nagminnna rzecz w e36), elektr. ustawienia działają - zobaczę jak będą wyglądały po zimie... koncentruję sie na innych rzeczach (dziś jadę po tłumik końcowy i 3 komplet liczników - ciągle walczę z tymi zegarami) - które tzeba zrobić....
Kujon - 2007-10-11, 08:51
Jedno co mi przychodzi do głowy to - Zamienił Robo siekierke na kijek....., ale nic sie nie martw jeszcze troche miejsca zostało na tym plakacie....
G-R-Z-E-Ś - 2007-10-11, 09:52
Ładny Kebabik wraszce znalazłeś cos porządnego ja bym t switała zostawił posują do niego i można bezproblemowo założyć xenona
sybir - 2007-10-11, 13:17
Robo, fajne auto, kolor mi się podoba, a na tych felach
wygląda dobrze. Po prostu ładne e36. Ale poprzednie twoje auto było dużo fajniejsze.
sie ma
kiloff - 2007-10-11, 14:27
eee zmienic E30 325i na E36 318is
hmmm .. kebab jak kebab w m-plastiku .. troche swiatla zalatuja .. i blak gleby ...
Kruczek - 2007-10-11, 15:11
moje ulubione felgi
Mlody - 2007-10-11, 15:15
kiloff napisał/a: | eee zmienic E30 325i na E36 318is
hmmm .. kebab jak kebab w m-plastiku .. troche swiatla zalatuja .. i blak gleby ... |
Coz wiecej napisac...
Adi - 2007-10-11, 16:07
Robert nie jest zły ten kebab a w Twoich rękach jestem pewien, że jeszcze zyska na wyglądzie
Tylko w silniku brakuje dwóch cylindrów ale domyślam się, że względy ekonomiczne wzięły górę
Robsy-M-Technic - 2007-10-11, 16:31
Tak Roberta kebab wygląda na ACS
Dupka
Jak na e36 autko robi pozytywne wrażenie
P.S. Fotki ze zlotu z Kozienic. Pozdrawiam.
RoboCop - 2007-10-11, 17:42
Adi napisał/a: | Tylko w silniku brakuje dwóch cylindrów ale domyślam się, że względy ekonomiczne wzięły górę |
jaka ekonomia?? szukałem auta 2x droższego 2,5 albo 2,8 wogóle nie zwracałem uwagi na nic niższego,a kupiłem te wybrakowane 4-cylindry, żeby mieć czym jechać na wakacje...
nad glebą (a taka jest tragedia z tym?) zastanowie się na wiosnę, zawias jest niby M-Technic, więc tak potwornie wysoko nie stoi... zresztą, w końcu jeźdżę nie ocierając o nic i przed domem nie muszę wyrzucać pasażerów, jak to było do tej pory
Adi - 2007-10-11, 17:51
RoboCop napisał/a: | jaka ekonomia?? szukałem auta 2x droższego 2,5 albo 2,8 wogóle nie zwracałem uwagi na nic niższego,a kupiłem te wybrakowane 4-cylindry, żeby mieć czym jechać na wakacje... |
No to nie pozostaje nic innego jak odwiedzić Puza
frantic - 2007-10-11, 21:54
ech RoboCop, ty mi się kojarzysz z czarnym niskim i na bbs-ach, szkoda że sprzedałeś e30, za kare moja Sabina na kolejnym zlocie tak cię spije że będziesz chciał namiot w kebebie rozkładać a nie w domku jak w na rzemieniu
poza tym to wierze ze nawet e36 w twoich rękach będzie dobrze wyglądać i nie zrobisz z niego tandety, pilnuj czarnej żeby zmiany szły w dobrą stronę bo może powtórzy się historia jak z adamemwsb i jeszcze trafi spowrotem w twoje ręce
LUCAS_M3 - 2007-10-11, 23:30
Spoko Fura - kebabik jak się patrzy
Wielki + za ori M Techa. i za COUPE Chociaż do tej pory byłem maniakiem sedanów to teraz zmieniłem troche zdanie
Pozdro
PS ten podłokietnik to jest od anglika
RoboCop - 2007-10-12, 10:16
od anglika (jest odwrócony- dłuższa część zakrywa ręczny, nie mogę dokupić reszty części)...
ogolny - 2007-10-13, 15:26
Moje zdanie to TY znasz ,ale już zaczełem się przyzwyczajać do wizerunku RoboCop von KEBAB
Cypisek - 2007-10-13, 20:07
Moje zdanie też znasz................ zdrajco.
CyRyL - 2007-10-13, 20:09
jak na kebaba to jest fajniutki
pesują jej te kółeczka...
a tak na marginesie co cie skłoniło na przesiadke z takiej e30
RoboCop - 2007-10-13, 21:00
Cypisek napisał/a: | ................ zdrajco. |
wierz mi że tak się czuję
Tors - 2007-10-13, 21:19
Jest kilka aut na jakie bym zmienil moje e30! W srod nich wlasnie e36 coupe! Ale zaznaczam odrazu ze zmienic w moim rozumieniu to odstawic e30 do garazu i wsiasc do innego dupowozu do codziennej jazdy! E36 coupe ma to cos w sobie! Ale ja nigdy nie pozbede sie mojej e30 wiec takie rozwiazanie u mnie moze polegac tylko na kupnie 2giego autka! Nie mniej poniekad rozumiem posuniecie Roberta i gratuluje znalezienia e36 w tak ladnym stanie (przynajmniej na fotkach jest super) mysle ze prawdziwy german sie jeszcze obudzi jak nie w tej to w nastepnej beemce! Zycze udanych prac nad tym autkiem i ewentualnego szczesliwego powrotu do e30 hehehe
Gasper - 2007-10-13, 21:21
RoboCop napisał/a: |
wierz mi że tak się czuję |
Z czasem Ci przejdzie
--==maly==-- - 2007-10-13, 21:45
Ładna coupe fajnie,że m-pak ale ma sporo rzeczy które mi nie pasują.
Felgi dobrałeś super ładnie wyglądają na Coupe.
Lampy przednie chociaż spróbuj przerobić na ciemne bo tak to jest tragedia naprawdę.
Ja też próbowałem się do takich przyzwyczaić i nawet tak było jednak po przerobieniu całkiem mi ulżyło i byłem już w pełni zadowolony.
Kolor nie w moim guście nie lubię beemek w jakimkolwiek odcieniu granatu/ciemny niebieski ten kolor wg mnie je postarza i psuje efekt choć większości na pewno się podobają (wystarczy spojrzeć na e39 jak się prezentuje czarna a jak granat/perła/metalik itd jaki by nie był dalej granat). Największa wada to silnik brak dwóch cylindrów. Choć IS sam w sobie jest ok osiągi/spalanie i obsługa są super to jednak dźwięk nie jest już ok. Dźwięk to jeden z głównych zalet za które kocha się bmw po tylnym napędzie. Brak gleby też uderza w dół z nią i będzie dużo lepiej. Proponuje przemyśleć czy w przyszłości silnik nie będzie Ci przeszkadzał lepiej teraz póki nie wsadzisz w nią zbyt wielkiej kasy bo potem okaże się,że masz wszystko super a silnik nie ten i będzie problem a wymiana kosztuje dużo.
Pozdrawiam
LUCAS_M3 - 2007-10-13, 21:49
ja nie rozumiem pojęcia zdrajca jak się zostaje w tej samej marce i jeszcze przy trójce "3" ... Zrozumiał bym te pojęcie jak by ktoś zmienił BMW np. na Reno
A tak to poprostu zmiana na nowszy model...
Ja chociaż mam już trzecie E36 to nie czuł bym się zdrajcą tego modelu jak bym kupił np E46 lub każdy inny model bmw
to jest moje zdanie
a co do tekstu wyżej to w pełni się zgadzam z kolegą -Małym-
Piotr_1 - 2007-10-13, 22:04
Dla mnie te ori felgi ładniejsze niż acme sznicery z mpakietem. Pozostaje dobór silnika czyli zmiana na m3.
RoboCop - 2007-10-27, 10:18
--==maly==-- napisał/a: | Ładna coupe fajnie,że m-pak ale ma sporo rzeczy które mi nie pasują.
Felgi dobrałeś super ładnie wyglądają na Coupe.
Lampy przednie chociaż spróbuj przerobić na ciemne bo tak to jest tragedia naprawdę.
Ja też próbowałem się do takich przyzwyczaić i nawet tak było jednak po przerobieniu całkiem mi ulżyło i byłem już w pełni zadowolony.
Kolor nie w moim guście nie lubię beemek w jakimkolwiek odcieniu granatu/ciemny niebieski ten kolor wg mnie je postarza i psuje efekt choć większości na pewno się podobają (wystarczy spojrzeć na e39 jak się prezentuje czarna a jak granat/perła/metalik itd jaki by nie był dalej granat). |
miałem przemalowywać lampy na czarne, ale obejrzałem już troche e36 na czarnych Sonarach i wcale nie wyglądają lepiej - narazie zostają - przyzwyczaiłem się, auto wygląda jakoś tak agresywniej z nimi niż z ori...
ten ciemnoniebieski, to był drugi kolor w palecie BMW jaki brałem pod uwage, według mnie jest niezły (szczególnie w mocnym słońcu) - ostatnio nawet jechał za najnowszą 3 (e90??) - w bardzo zbliżonym odcieniu i też prezentowała się ok... ale kolor to kwestia gustu...
ostatnio wybraliśmy się na Tor Wyrazów - wrzuciłem z powrotem 15"
jak już koła zrzucone, to w końcu przepolerowałem ranty w AcS (po zakupie nie było kiedy )
na Allegro wylicytowałem dzwigienke do OBC
i czarny skórzany podłokietnik
niestety po otwarciu paczki okazało się że podłokietnik jest z e46 - gość się pomylił, a ten z e36, już poszedł gdzieś w Polske
jeszcze miałem pare innych nietrafionych aukcji (jakiś pech mnie ostatnio prześladuje)
ale w ASO odebrałem w końcu spoiler pod zderzak
nowy korek wlewu oleju
i troche kołków (ale i tak się okazało, ze to oczywiście nie wszystkie których mi trzeba)
Zaden SWAP nie wchodzi w gre - wole za jakiś czas kupić coś innego...
Znalazłem taki test z Auto Motor i Sport z 1993roku (dość pozytywny)

LUCAS_M3 - 2007-10-27, 10:58
Coraz bardziej zaczyna mi się podobać ten Twój Kebab...
Masz jakieś plany co do zawiasu jak już jest dokładka to i gleba by się przydała.
lesiek - 2007-10-27, 11:06
A ja mam pytanie, a'props kebaba is, czy z zewnątrz różni sie on o akiej kolwiek innej wersji silnikowej w nadwoziu coupe
LUCAS_M3 - 2007-10-27, 11:48
lesiek napisał/a: | A ja mam pytanie, a'props kebaba is, czy z zewnątrz różni sie on o akiej kolwiek innej wersji silnikowej w nadwoziu coupe |
lesiek czy to 1.8 czy 2.8 one są takie same
lesiek - 2007-10-27, 12:04
LUCAS_M3 napisał/a: | lesiek napisał/a: | A ja mam pytanie, a'props kebaba is, czy z zewnątrz różni sie on o akiej kolwiek innej wersji silnikowej w nadwoziu coupe |
lesiek czy to 1.8 czy 2.8 one są takie same |
Czego sie mnie śmiejesz, nie wiedziałem i chcialem sie dowiedziec dziękuje
Shreku - 2007-10-27, 12:07
RoboCop, ile w Aso zaśpiewali za ta dokładkę?
kiloff - 2007-10-27, 14:26
LUCAS_M3 napisał/a: | lesiek napisał/a:
A ja mam pytanie, a'props kebaba is, czy z zewnątrz różni sie on o akiej kolwiek innej wersji silnikowej w nadwoziu coupe
akurat 2.8 od IeSa mozna bardzo latwo rozroznic po podwojnym wydechu oraz innych tylnich tarczach
LUCAS_M3 - 2007-10-27, 14:33
kiloff, ale kolega pytał czy is różni się z zewnątrz od innych coupe a nie tylko od 2.8,ja to zrozumiałem typu szerszy, wyższy ogólnie karoseria a nie mechanika bo już 2.0 i 2.5 M52 mają jeden wydech ale tu chodziło o karoserię. Chyba
RoboCop - 2007-10-27, 15:25
Shreku napisał/a: | RoboCop, ile w Aso zaśpiewali za ta dokładkę? |
240zł, czyli tyle co wychodzi na tym kalkulatorze:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=25950
[ Dodano: 2007-10-27, 15:30 ]
kiloff napisał/a: | LUCAS_M3 napisał/a: | lesiek napisał/a:
akurat 2.8 od IeSa mozna bardzo latwo rozroznic po podwojnym wydechu oraz innych tylnich tarczach |
czyli mój może wyglądać jak prawie 328, bo mam podwójny DTM z tyłu, liczniki do 260km/h, obrotomierz z czerwonym polem od 6,500obr/min, tylko tarcze trzebaby wymienić na wentylowane, albo fele zamienić na takie o gęściejszym wzorze, żeby nie było ich widać ...
Lesiek - dobrze, że pytasz, po to jest forum...
Trudniej jest e30 w jakiejkolwiek wersji upodobnić do 325i, bo różnic jest więcej... o ///M3 nie wspomnę
lesiek - 2007-10-27, 16:01
Dziękuję A o e30 to wiem przepraszam ze akurat w twoim tamacie Robo, ale akurat Ty masz is'ka i jest w miare na wierzchu
A tak przy okazji ladny kebabik
High-Tech - 2007-10-27, 17:09
Robo - piękny ten Twój is'ik.
Zresztą chyba Ci już to mówiłem.
Mi się furka podoba bardzo. Kolor idealny. Nawet do niej te "nieszczęsne lampy" jakoś pasują.
pozdro
fil - 2007-10-28, 07:22
bardzo ladny zadbany iesik kolor tez mi bardzo podchodzi.wcale nie wyglada staro czy tanio.moim zdaniem wrecz klasycznie tez sie przymiezalem do tej dokladki z aso bo nigdzie indziej nie szlo dostac ale niestety moje coupe rozbite z przodu wiec z planow nici..
ahir - 2008-02-01, 08:32
gratulacje Robert calkiem ladna.... szkoda ze sie przyzwyczailes do lamp bo to jedyny wiejski element... :P
ale pewno moglbys je sprzedac kupic ori ladnie zrobic ori i jeszcze pare zl by zostalo albo przynajmniej wyszlo na zero??
kiloff - 2008-02-01, 08:47
zmiany jakies ostatnimi czasy zaszly ?
RoboCop - 2008-02-01, 16:48
kiloff napisał/a: | zmiany jakies ostatnimi czasy zaszly ? |
cóż...
kolekcjonuje niesprawne liczniki do iS-ów
i narzędzia (brakuje mi takiego małego rurkowego)
chociaż ostatnio wypatrzyłem taki duży schowek na narzędzia i myślę, czy by się nie wstrzelić w tego
sybir - 2008-02-01, 18:15
Robo, a do czego ci te liczniki?
sie ma
RoboCop - 2008-02-02, 13:54
do czego? sam nie wiem
kupiłem auto z uszkodzonymi licznikami, potem kupiłem następne -też zepsute, potem jeszcze jedne -to samo
niedawno dopiero udało się jedne reanimować...
co pozatym...
wywaliłem ten układ otwierania zamków z pilota - i założyłem zabezpieczenia antykr, przy okazji pojawiło się domykanie szyb z pilota i w momencie otwarcia zamków zapalenie świateł we wnętrzu...
z audio, kupiłem używane (nie było tanio) dedykowane głośniki MacAudio do e36, okazało się, że niskotonowy jest spalony, a przez swoją nietypową budowę nie da się ich zregenerować...
do tego subwoofer aktywny BLUPUNKT THB 210A (nie mam pomysłu jak go ulokować, przez to taki rozpiżdżaj) - gra to średnio a kosztuje dużo:
http://www.blaupunkt.com/pl/7606318001_main.asp
w bagażniku zagościł jeszcze trójkąt ostrzegawczy z uchwytem, podpórka pod koło - nie wiem gdzie jest jego oryginalne miejsce, tam gdzie mają sedany, obok koła zapasowego nie ma żadnego bolca, żeby go włożyć??
na zimę sprawiłem sobie prawie nówki sztuki stalowe z e46 15x6,5 ET 42
i dokładka zderzaka zamontowana:
wnętrze...
nareszcie dorwałem czarny skórzany podłokietnik, ringi na zegary założone, przycisk hamulca z nierdzewy, OBC zamontowane, wróciła stara kierownica w trójramiennej zerwała się taśma...
moje Sonary w porównaniu z Depo (w Depo już dawno przestały świecić ringi )
a tak wyglądają moje 16 AcS z innymi ale 17-calowymi - myślę, że nie ma sensu zakładać nic większego:
To tyle co pamiętam na teraz...
Rom535 - 2008-02-02, 16:44
Bardzo mi sie podoba Twoja e36,tylko te lampy mi jakos szpeca i lusterka z M3 polecam.
Zostaw na stalowkach bo wyglada kozacko!! Co to za dywan turecki w bagazniku??
mattim_bmw - 2008-02-02, 16:45
Fajny breloczek
RoboCop - 2008-02-02, 17:33
Rom535 napisał/a: | Co to za dywan turecki w bagazniku?? |
Też uważam, że lepsza czarna stalówka niż byle jakie alu
Dywan to jeszcze pamiątka z e30...
wkład K&N to i brelok w temacie
ahir - 2008-02-03, 00:12
nie wiem czy dobrze Cie zrozumialem Robo, ale roznica miedzy 16 a 17 na tych fotkach jak dla mnie jest KOLOSALNA ! oczywiscie na rzecz 17.... wiem ze 16 bardziej komfortowe bla bla bla ale 17 dopiero jakos wyglada w e36 takie moje zdanie...
pamietajmy ze 1 cal to 2,54 cm!
:D:D :):)
Pozdr.
Gniewek89 - 2008-02-03, 09:46
Lampy zmieniłbyś i na prawdę byłby fajny
--==maly==-- - 2008-02-03, 09:59
I blende wywalić. ..
Mr X - 2008-02-03, 11:15
Kujon napisał/a: | Jedno co mi przychodzi do głowy to - Zamienił Robo siekierke na kijek....., ale nic sie nie martw jeszcze troche miejsca zostało na tym plakacie....
Obrazek |
Kujon jak wrezasz do siebie ten przód od f16 to też tu się znajdziesz
O kurcze już tu jesteś
świr E-36 - 2008-02-03, 11:45
Blende zostaw fajnie wygląda.
Lampy przednie zamień na oryginał najlepiej Bosch, te są strasznie paskudne.
Wlew gazu koniecznie wmontuj do wlewu paliwa, szpeci tylną dokładke.
Felgi wrzuć 17 lepiej wygląda opona z niższym profilem.
No i auto bliżej ziemi by się przydało.
Silnik lepszy zdrowy 1.8 niż zajechany 2.8, Tobie wystarcza i tyle.
To tyle moich wypocin
Bertizzz - 2008-02-03, 17:08
Swir napisal...
tez sie z tym zgadzam,z blenda fajnie wyglada,mam u siebie w sedanie i tez bardziej mi sie podobaja e 36 z blenda,tylna szyba wydaje sie byc mniejsza przez co buda nabiera zgrabnosci;) pozdro!
Mr X - 2008-02-03, 17:17
Bertizzz napisał/a: | Swir napisal...
tez sie z tym zgadzam,z blenda fajnie wyglada,mam u siebie w sedanie i tez bardziej mi sie podobaja e 36 z blenda,tylna szyba wydaje sie byc mniejsza przez co buda nabiera zgrabnosci;) pozdro! |
A mi sie wydaje właśnie odwrotnie że wygląda jak wóz opancerzony chyba że blenda jest taka delikatna nie na pół szyby .
świr E-36 - 2008-02-03, 18:05
Mr X napisał/a: | Bertizzz napisał/a: | Swir napisal...
tez sie z tym zgadzam,z blenda fajnie wyglada,mam u siebie w sedanie i tez bardziej mi sie podobaja e 36 z blenda,tylna szyba wydaje sie byc mniejsza przez co buda nabiera zgrabnosci;) pozdro! |
A mi sie wydaje właśnie odwrotnie że wygląda jak wóz opancerzony chyba że blenda jest taka delikatna nie na pół szyby . |
Ja jeszcze nie widziałem E36 Coupe z blendą na pół szyby
Kujon - 2008-02-03, 18:09
ja z 5 lat temu też miałem blende , naszczęscie szybko sie urwała , a samochód za mną przejechał po niej
Bertizzz - 2008-02-03, 18:15
świr E-36 napisał/a: | Ja jeszcze nie widziałem E36 Coupe z blendą na pół szyby |
czytanie ze zrozumnieniem[*]
niewidziales ale jakby zrobili z laminatu to pewnie juz bys na kleju w sztyfcie zapodal do swojej i lans
Mr X - 2008-02-03, 18:23
Mowa o czymś takim :
http://cgi.ebay.de/BMW-E3...1QQcmdZViewItem
Jak koniecznie już coś musi być + do tego ciemna szyba .
David - 2008-02-03, 18:43
Bertizzz napisał/a: |
niewidziales ale jakby zrobili z laminatu to pewnie juz bys na kleju w sztyfcie zapodal do swojej i lans |
Tak Stary widze ze znasz Swira dobrze...on na pewno pierwszy by zalozyl
stekmen - 2008-02-03, 18:48
Robo wywal te lampy i bedzie pieknie
świr E-36 - 2008-02-03, 21:27
Bertizzz napisał/a: | świr E-36 napisał/a: | Ja jeszcze nie widziałem E36 Coupe z blendą na pół szyby |
czytanie ze zrozumnieniem[*]
niewidziales ale jakby zrobili z laminatu to pewnie juz bys na kleju w sztyfcie zapodal do swojej i lans |
Masz rację dlatego od 4 lat mam taką, zdjęcie z dziś http://fotozrzut.pl/zdjecia/43614839ad.jpg
Mr X - 2008-02-04, 12:38
Panowie nie chodzi o to że to wiocha tylko o to że może sie to komuś zwyczajnie nie podobać .
W aucie świra nie widziałem nigdy nic na wiejską nutę co nie znaczy że łopata na szybkie przypadła mi go gustu.
Dla mnie to nie jest wieś tylko trochę ciężko to wygląda bardziej zdobią delikatne smaczki
Myślę że jest to ozdoba pod typowy GS.Wtedy to zdobi nie szpeci .Szpeci może za dużo powiedziane psuje efekt nadaje tylnej części karoserii jakiejś niepotrzebnej i nie pasującej do reszty ociężałości w GS jest nisko i szeroko wtedy jakiś efekt jest .
RoboCop - 2008-07-29, 10:05
kiloff napisał/a: | zmiany jakies ostatnimi czasy zaszly ? |
pare nowych gadżetów, zacznę od audio:
Dorzuciłem oryginalne głośniki wysokotonowe do drzwi przednich, nie mam zdjęć w drzwiach, ale chodzi o te najmniejsze:
Sprzedałem JVC, bo nie przewiduje dokupywać panelu LCD do niego, zresztą nie pasował. Najpierw założyłem BMW Bavaria C Business, świetnie to wygląda, ale poza wyglądem, zadnych zalet, no i te kasety...
miałem nawet 2sztuki, bo każdemu coś dolegało:
W końcu kupiłem Alpine CDE 9880R, czarny z bursztynowym podświetlaniem (słabo to widać na foto, ale dobrze się komponuje z kolorem BMW):
Wywaliłem gąbki, które są za przednimi głośnikami i wygłuszyłem wnęki matami, to samo z przednimi drzwiami, ale bez szaleństw, bo silnik lichy i każdy dodatkowy kg go spowalnia tak dla własnego komfortu psychicznego.
Udało mi się w końcu dopaść tylnie zagłówki, takie jak mają byc:
Oddzyskałem z mojej poprzedniej e30, gałkę ///M, tylko emblemat u góry wymieniłem na nowszy typ:
I dorwałem taki ładny czarny kpl z M pakietu, 2 mieszki i uchwyt ręcznego wszystko skórzane przeszyte niebieską nicią, jakby z mojego auta:
na tunelu wylądowała siatka na mape:
We wnętrzu jeszcze lusterko fotochromatyczne (samościemniające), przycisk ASC, podgrzewania foteli, oryginalna kontrolka alarmu - drażniły mnie te zaślepki
Z innych.
Malowanie przedniego pasa i zderzaka, wymina szkieł w halogenach przeciwmgielnych (wypiaskowane były na maxa) i Xenony 6000K do mijanek
Koło zapasaowe dojazdowe z Compacta, taka różnica wielkości przy mojej 225/R15:
nareszcie troche miejsca w tym bagażniku:
Wymiana tylniego wydechu, Tede polecił mi takie końcówy
Nic lepszego na miejscu nie mieli.
Tylnie sprężyny H&R -30mm
I w końcu jako jedyny na Południu wstąpiłem do ELITARNEGO KLUBU POSIADACZY AUTA Z NAKLEJKĄ dtmpower.net - prezent od Korzucha
Chyba wszystko.
Piotr_1 - 2008-07-29, 15:33
Jak założy tą rurę to będzie szydera z własnego auta
LUCAS_M3 - 2008-07-29, 21:20
Nieźle RoboCop, ta siatka na mape była montowana w orginale fajna sprawa. Spoko że dorwałeś te głośniczki w drzwi - ja też takie chce
RoboCop - 2008-07-29, 22:33
rura już jest nie było nic lepszego, najwyżej taki DTM jak miałem a nie będę się roztkliwiał nad kawałkiem metalu...
Nie wiem czy te siatki były, kołki mocujące do tapiecrki kupowałem z najnowszej 5-er, bo nic w ETK nie mogli znaleźć takiego pasującego... napewno, były takie siatki pod koniec producji w e34, tylko niższe i dłuższe... tylko czemu kołków do e34 nie było nie mam pojęcia.
lesiek - 2008-07-30, 10:54
LUCAS_M3 napisał/a: | Spoko że dorwałeś te głośniczki w drzwi |
Prosze o ladny usmiech do mnie posiadam takie, ile dajesz
Tasior_KRK - 2008-07-31, 00:47
Nie do pomyślenia, Cult Style co ? Polecam założyć temat na CarAudio chłopaki pomogą. A tak w ogóle to felga 16" Kozak przez duże S
Polecam zdjąć tę naklejkę DTM bo trochę chyba nie pasuje do twojego wózka.
Ale wózek super super oby tak dalej
RoboCop - 2008-07-31, 00:56
czy ja gdzieś wspomniałem, że moje auto jest cult style... od kiedy to e36 jest cult - to model popularny i tani jak Golf III
Moje auto służy mi do jazdy po zakupy i do pracy a nie żeby sobie podreperowac swoje ego.
czarny - 2008-07-31, 02:00
Piotr_1 napisał/a: | Jak założy tą rurę to będzie szydera z własnego auta |
Zgadzam się z tym stwierdzeniem
ahir - 2008-07-31, 09:33
Robo na swojej e30 chyba straciłeś cierpliwość do BMW..
center - 2008-07-31, 15:51
temat wyczyszczony z osobistych wycieczek,myślę że macie lepsze rzeczy do roboty niż to
polecam ocenianie auta, wtedy wszyscy będą szczęśliwi i zadowoleni
pozdrawiam
BMW - 2008-07-31, 16:20
center napisał/a: | temat wyczyszczony z osobistych wycieczek,myślę że macie lepsze rzeczy do roboty niż to
polecam ocenianie auta, wtedy wszyscy będą szczęśliwi i zadowoleni
pozdrawiam |
jak juz sie bierzesz za sprzatanie to posprzataj wszystko z innych tematow tez
center - 2008-07-31, 16:25
BMW napisał/a: |
jak juz sie bierzesz za sprzatanie to posprzataj wszystko z innych tematow tez |
z wszystkich 19 stron tematów?
jest funkcja "zgłoś post do moderatora" proszę z niej korzystać i wszystko będzie jasne i niezwłocznie wyjaśnione/poprawione/usunięte
pozdrawiam i czekam na zawiadomienia o które posty chodzi
end OT, reszta jak coś na PW
|
|