| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Oszust z okolic Gorzowa Wlkp-ktoś pomoże?
alexil - 2007-10-12, 22:11 Temat postu: Oszust z okolic Gorzowa Wlkp-ktoś pomoże? Ponad 2 miesiące temu kupiłem od kolesia na allegro głowicę do m20b25. Oczywiście w opisie 100% sprawna, nie sprawiała kłopotów itp. Dostaję głowicę i co widzę.....Zawory już na oko nieszczelne i krzywe, spód głowicy pokryty stalaktytami jakiegoś osadu (dosłownie, jak w kopalni....), komory wyraźnie podziurawione jakimś metalowym elementem, który musiał dostać się do środka podczas pracy silnika....
Telefon, wyjaśnienie i mówię, że głowica złom i chcę ję odesłać. Koleś się zgadza ale.....po ponad miesiącu głowica wraca do mnie i w dodatku muszę zapłacić ponad 30 zł za zwrot....
Koleś na allegro ma nick "gertmlody", mieszka w Kłodawie k/Gorzowa Wlkp, ma wystawionych troche części (nie tylko do BMW) i regularnie loguje się w allegro tylko niebardzo ma ochotę odbierać moje telefony.....
Ktoś może go zna i jest w stanie jakoś mi pomóc? Gdybym miał do niego 200 km to nie byłoby sprawy ale niestety musiałbym do niego jechać przez pół Polski.....
Pozdrawiam
KAMILOS - 2007-10-13, 00:47
Siemka
Gert młody to brat gerta a tu masz strone do Gerta klubu http://www.jgg.gorzow.prv.pl/.
Moze tam się więcej dowiesz
Pozdro
ogolny - 2007-10-13, 09:02
Poznałem Gerta Młodego i jego starszego brata w Toruniu.To dwie różne osobowości,młody to cwaniaczek i cięzko będzie coś wskurać,jego brat to w porządku gosć.
slawo - 2007-10-13, 09:08
oj i znow gert sie przewija przez forum.
Moze jestescie tu za krotko zeby pamietac pewne sprawy,ale chlopaku nie wroze szczesliwego rozwiazania sprawy
Sosen - 2007-10-13, 09:17
Też miałem do czynienia z tym panem i nikomu nie polecam!!
Bruner - 2007-10-13, 09:31
Sosen i Slawo - piszecie o "starym" Gercie, a temat jest o "mlodym". Chociaz widac ze to chyba rodzinne...
alexil - 2007-10-13, 10:11
No to pięknie....Tak czy siak 500 zł drogą nie chodzi i w ostateczności wezme paru kumpli i poprostu tam pojadę-chyba jedyny sposób na takich ludzi.....
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-10-13, 11:22 ]
Tak przy okazji....Konto na allegro założone jest na imię Adrian, to samo imię znalazłem na gg przy pomocy stronki, którą dał Kamil E-30. To jest ten młody cwaniaczek czy jego brat?
Pozdrawiam
slawo - 2007-10-13, 11:21
| alexil napisa³/a: | | wezme paru kumpli i poprostu tam pojadÄ™-chyba jedyny sposób na takich ludzi..... |
powiem Ci lepiej nie zadzieraj az tak z nimi moja dobra rada
alexil - 2007-10-13, 12:08
A masz inny dobry sposób? Żeby koleś ewidentnie mnie oszukał (przysłał kawał żelastwa zamiast głowicy) to mógłbym z tym spokojnie iść na policję. Ale w sprawach niezgodości towaru z umową jest raczej ciężko.....
Pozdrawiam
korzuch - 2007-10-13, 15:36
idz na policje nie baw sie ze smierdzielem sława mu do łba odbiła niema co sie z takimi cackac
alexil - 2007-10-13, 18:22
A policja coś może zrobić w takiej sytuacji? Teoretycznie powinna, bo aukcja allegro to w pełnoprawna umowa, a koleś jej nie dotrzymał sprzedając mi uszkodzony towar....Sam nie wiem co robić....Może ktoś ma doświadczenia w takich sprawach?
BTW Dawno temu miałem podobną sytuację ale wtedy zostałem ewidentnie oszukany (płytka łazienkowa zamiast hamulca do roweru) i policja pomogła odzyskać mi kasę.
Pozdrawiam
Joanna - 2007-10-13, 18:29
tutaj to samo - złom zamiast cześci - policja niech dziła za to im w końcu podatnicy płacą.
KAMILOS - 2007-10-13, 20:26
Jak kupowałeś na allegro to zgłoś im i opisz całą sytuację to oni juz sie tym zajmą i powiedzą co dalej z tym zrobić.
Pozdro
alexil - 2007-10-13, 21:04
W sumie może i pójdę na ta policję-przynajmniej się dowiem na czym stoję. Tylko teraz pytanie-czy oni będą chcieli oglądać tą głowicę? Chodzi konkretnie o to, że jestem u siebie w mieście tylko do jutrzejszego wieczoru (w niedzielę raczej nic nie załatwię), a nie chce mi się targać głowicy do Krakowa (studia). Samo zgłoszenie sprawy w miejscu innym niż miejsce zamieszkania to chyba nie jest problem.....
Pozdrawiam
Sosen - 2007-10-14, 01:15
| Bruner napisa³/a: | | Sosen i Slawo - piszecie o "starym" Gercie, a temat jest o "mlodym". Chociaz widac ze to chyba rodzinne... |
Ja właśnie pisałem o młodszym z braci
MARTINEZ - 2007-10-14, 09:50
| slawo napisa³/a: | | alexil napisa³/a: | | wezme paru kumpli i poprostu tam pojadÄ™-chyba jedyny sposób na takich ludzi..... |
powiem Ci lepiej nie zadzieraj az tak z nimi moja dobra rada |
BUHAHAHA Slawo nie bądź taki bojaźliwy.
a co to za goście że lepiej z nimi nie zadzierać?
na pewno nie sznujacy sie! a jak sam sie nie szanuje to ciekawe kto będzie!
ja za oszustem bym sie nie wstawił!
proponuje iść na policje jak chcesz kasę z powrotem bo jak nie pójdziesz to on to zrobi jak do niego przyjedziesz z kolesiami.
nie bądź frajerem i nie daj sie oszukać!
co do policji to wiadomo są tam różni ludzie. idź i wypytaj sie co i jak, jak uznasz w rozmowie ze policjant lekceważy twój problem porozmawiaj i z innym.
slawo - 2007-10-14, 10:30
| MARTINEZ napisa³/a: | BUHAHAHA Slawo nie bÄ…dź taki bojaźliwy.
a co to za goście że lepiej z nimi nie zadzierać?
na pewno nie sznujacy sie! a jak sam sie nie szanuje to ciekawe kto będzie!
ja za oszustem bym sie nie wstawił! |
nie wstawiam sie za gertem - zle mnie zrozumiales,znam ta ekipe i uwierz mi silowo nie dasz rady
ja sie gerta nie boje bo dla mnie jest za cienki,jednak obecna sytuacja nie pozwala mi na takie a nie inne rozwiazania (czyt. mordobicie)
tak jak bylo wczesniej napisane zglos to do allegro - masz tam zwrot do 500zl chyba gwarantowany
pozatym na policje idz i wyjasnij sprawe
| MARTINEZ napisa³/a: | | nie bÄ…dź frajerem i nie daj sie oszukać! |
dokladnie,nie odpuszczaj - w konuc moze przestana oszukiwac ludzi
alexil - 2007-10-14, 10:37
Ok, przekonaliście mnie-odwiedzę policję. Tylko teraz kwestia miejsca zgłoszenia-studiuje w Krakowie i dziś wieczorem wyjeźdzam (u siebie byłem tylko na łikend)-mogę to zgłosić w Krakowie?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-10-14, 12:11 ]
Właśnie przeczytałem wszystko na temat "Programu Ochrony Kupującego" i znów pojawia się problem-mam konto, które nie jest założone do końca na mnie....Adres, nazwisko i cała reszta się zgadza poza imieniem-zmieniłem je i założyłem nowe konto po tym jak zablokowali konto na moje prawdziwe imię (byłem wtedy niepełnoletni).
Na policję pójdę tak czy siak ale czy na allegro takie coś przejdzie? W tej chwili jestem pełnoletni, nie mam zaległości w rachunkach, nie mam żadnych ostrzeżeń itp.
MARTINEZ - 2007-10-15, 12:06
samo imię chyba nie będzie miało znaczenia.
możesz założyć mu sprawę cywilna i tyle
idź i wypytaj sie na komendzie
i roześlij ten temat na wszystkich motoryzacyjnych forach aby przestrzec innych przed tym oszustem.
SOER - 2007-10-15, 20:18
Dawno temu jak jeszcze mało wiedziałem o handlu na allegro kupiłem telefon za 250zł jak się później okazało nie bez powodu była to taka suma (do tej kwoty to wykroczenie nie przestępstwo) dostałem paczkę a w środku (uznajmy nic ) dzwonie do kolesia odbiera osoba zdecydowanie niepełnoletnia powiedział że pomylił paczki i ze moja poszła gdzie indziej i naprostuje sytuacje powiedziałem że czekam na kasę dni mijały zero kontaktu poszedłem na pały a tam miły Pan policjant zjeba* mnie jak psa że się dałem wyjeb** spisali sobie coś i tyle ich widzieli do allegro nie miałem co pisać do programu ochrony kupujących bo trzeba mieć papier że się było a pałach itd.. miałem ten plus że jak pisałem mój kontrahent był niepełnoletni postarałem sie o numer do niego na chatę postraszyłem jego matka prokuratorem i czym tylko sie da i kasa była na drugi dzień a młodemu pewnie odechciało sie wałków.
|
|