| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Głośniki & oświetlenie wnętrza E-36
Anonymous - 2004-11-09, 07:11 Temat postu: Głośniki & oświetlenie wnętrza E-36 Pytania może banalne ale..
1) Jak wyjąc orginalne głośniki z tylnej półki, bo nie widziałem tam żadnych srub czy czegos w tym stylu
2) Jak zdjąć plastikowe oprawki od oświetlenia wewnątrz samochodu ? One są na wcisk czy jak?
Anonymous - 2004-11-09, 08:37
wystarczy jak lampke podważysz srubokręcikiemi juz pojdzie bo jest na wcisk ,a głosniki tyłu najpierw musisz zdjąć ich osłonke która jest na plastikowe wczepy , zacznij ją wyjmować od strony szyby( wczepów jest dużo i ramka sie porządnie trzyma)
jeśli nie bedziesz mial nadal dojscia zeby wyjąć głosnik to trzeba zdemontowac oparcie kanapy, potem boczki (te z lampkami) które tez sa na wczepy i potem całą tylną półke która z przodu ma takie jakby zawleczki ,a przy szybie równiez takie wczepy wieć uważąj zeby ich nie połamać bo potem półka będzie drżała
Marcin - 2004-11-09, 12:18
Widzisz Beetle mowilem, ze tutaj ktos ci pomoze:)
sancho - 2004-11-09, 15:30
FAKT TE LAMPKI SA NA WCISK WIEC WYSTARCZY PODWAŻYC A GLOSNIKI TO CHYBA OPROCZ TEGO TO SIEDZA W TAKICH SMIESZNYCH PLASTIKOWYCH PUDELKACH WIEC O ILE PAMIETAM NAJPIERW TRZEBA ZDEMONOTOWAC TE PUDELKA (OCZYWISCIE WCZESNIEJ POLKE KTORA SIE LATWO ŁAMIE ITP )
Anonymous - 2004-11-09, 22:32 Temat postu: HeHe Ta Mcinek ThX za info
Ja chce tylko wymienic głośnik w tym pudełku plastikowym, więc jak zdejme maskownice to juz bedzie si
trempes - 2004-11-10, 21:23
prosta sprawa
zdejmujesz oslony glosnikow i odkrecasz 2 wkrety
potem odginasz blaszke ktora robi tam za zawleczke
odlaczasz przewody
udajesz sie do "kufra" i wysowasz w bok (w strone drugiego glosniczka)skrzynke z glosnikiem (okolo 1 cm)
w dol i jest Twoj
przerabialem to gdy wymienialem amortyzatory, zeby do nich sie dostac trzeba zdjac wytlumienie i obicie nadkoli a te czarne skrzynki wlasnie mi w tym przeszkadzaly
Anonymous - 2004-11-12, 16:07 Temat postu: 123 A jak dostać się do głośników z przodu nie na pulpicie czy drzwiach tylko na dole przy nogach...
Anonymous - 2004-11-13, 20:43 Temat postu: lolek Halo ktos mi pomoze ?
trempes - 2004-11-14, 14:36
Balanla sprawa, chyba tam nie patrzales, jest jeden czy dwa koleczki plastikowe wystarczy przekrecic i piszczaja, potem sciagasz gume (uszczelke) w miejscu gdzie nachodzi na oslone glosnika, odginasz potem te oslone i ciagniesz do siebie i wysowa sie,potem masz glosniki jak na dloni tylko 4 wkrety
Anonymous - 2004-11-14, 15:43 Temat postu: lol Bardzo dzikuje, wiesz zawsze lepeiej sie zapytac niz cos polamac cignac na sile
|
|