| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - elektryka....
marcinosiak - 2007-10-15, 11:56 Temat postu: elektryka.... mam problem z elektryka w e30. nie dziala mi obrotomierz, wskaznik temp, paliwa, kontr. oleju, lusterka, dmuchawa, i swiatlo wstecznego i pali bezpiecznik caly czas. lusterka juz odlaczylem ale bez efektu caly czas pali. dodam jeszcze ze przy odpalaniu wszystko wlacza sie na 3 sec. i sie wylacza nawet przy spalonym bezp. albo jego braku.chwilowo jestem w wojsku i zbytnio nie mam czasu tego zrobic a nie chce mi sie wszystkiego po kolei odlaczac ale chyba nie bede mial innego wyjscia. jak myslicie??pomocy
ubott - 2007-10-15, 13:57
przypomnij sobie czy czegoś nie podłączałeś ostatnio np radia...
ja miałem podobna akcje po włożeniu radia jakiś rozizolowany kabelek dotykał do obudowy i palił mi się bezpiecznik
natomiast w poprzedniej e30 zgniła wiązka pod nogami kierowcy - woda dostawała sie przez dziurę w podłodze i konsekwencją były podobne krzywe akcje z elektryką
pozdro
marcinosiak - 2007-10-15, 15:57
nie ostatnio nic takiego nie robilem z autem, slyszalem z kolei ze to moze byc przez dmuchawe ze stawia za duzy opor, ale dmuchawa sie wlacza a jak wrzucilem wiekszy bezpiecznik to chodzilo przez chwile dluzej i wszystko dzialalo jak nalezy a teraz byle jaki wloze to przepala odrazu po wlaczeniu zaplonu...
Piter_325i - 2007-10-16, 16:35
u mnie jest podobnie.... tylko ze umnie przygody z elektryka sie zaczely wlasnie po wymianie radia... nie dziala mi prawa strona zegarów, a nie podswietla sie lewa... check mi siec caly czas ( ale tu ju mi ktos doradzil co moze byc przyczyna ), wiec moze to byc wina zmiany i nie fachowego poddlaczenia radia?
Dodoam ze tam jakies problemy z kostka byly, ale jakie dokl nie wiem bo to poprzedni wlasciciel cos kombinowal...
marcinosiak - 2007-10-16, 17:31
wiesz co sprawdze, ale wydaje mi sie ze to raczej nie o radio chodzi... mi juz wczesniej licznik cos szwankowal, caly czas palila sie kontrolka od wymiany plynu hamulcowego i inspekcja byla jakas dziwna nie dalo jej sie skasowac ale to raczej wina akumlatorkow w liczniku. nie ma rady bede musial odlaczac wszystko po kolei i zaopatrzyc sie w wiecej bezpiecznikow... ale chyba zaczne od przelacznika od lusterek a potem dmuchawa, bo to chyba jest najbardziej prawdopodobne, chociaz sam juz nie wiem...
[ Dodano: 2007-10-22, 06:36 ]
problem rozwiazany. odlaczylem przelacznik od lusterek i narazie jest wszystko ok nie pali bezpiecznika i wszystko dziala wreszcie mam cieplo w aucie...
[ Dodano: 2007-10-29, 07:10 ]
no i znowu to samo... juz bylo wszystko ok az tu nagle wsiadlo od nowa wszystko co bylo, juz mi sie nie chce znowu szukac chyba zajme sie tym w zime jak auto bedzie stalo w garazu, chyba ze macie jeszcze jakies podpowiedzi co do mojego problemu.
[ Dodano: 2007-11-05, 06:54 ]
znalazlem!!! wreszcie... okazalo sie ze cos jest nie tak z czujnikiem od wstecznego, po odlaczeniu czujnika wszystko ustalo jak reka odjoł tylok jeszcze nie wiem czy to konkretnie czujnik czy cos jesst z przewodem prowadzacym do tego czujnika... wie ktos jak sprawdzic ten czujnik??
|
|