|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] henry ->> 325i
BM 6 - 2007-10-21, 15:56 Temat postu: [E30] henry ->> 325i Czyż nie jest piękna?
henry - 2007-10-21, 15:59 Temat postu: beemka .........Mariolcia Proszę - bez jaj.....Rzecz jest seryjna i typowa. W stosownym czasie cos w Galerii napiszę .............PZDR - henry
BM 6 - 2007-10-21, 16:14 Temat postu: Re: beemka
henry napisał/a: | .........Mariolcia Proszę - bez jaj.....Rzecz jest seryjna i typowa. W stosownym czasie cos w Galerii napiszę .............PZDR - henry |
Dla mnie jest najpiękniejsza, bo mnie wozi.....
Pozdrowienia i całuski - M.
CyRyL - 2007-10-21, 16:19
bardzo zadbane autko
nie leżą mi tylko te halogeny i tylny spojler
pochwalcie się wykresem z hamowania
i środka nie widać
pozdrawiam
henry - 2007-10-21, 20:37 Temat postu: moja "be4emka" ......Efekt hamowania to 157,8 KM oraz 217 Nm...........W tej chwili trwa wpłacanie "kasy" do Puz'a i..........wiadomo ,że będzie inny motorek..........troche wiekszy i będzie miał dwa razy tyle zaworów. Na zdjęciu te "dodatkowe" światełka to nie są halogeny tylko najprawdziwsze światła do jazdy dziennej f-my Hella na diodach LED ( 3 diody w każdej lampie ). Stwierdzilem ,że w dzień nie będę jeżdził na światłach mijania chociąż to co widac na zdjęciach to najprawdziwsze IN PRO z ringami , a dodatkowo wsadzone ksenony 6000 K.Świeci to całkiem , całkiem..........W "środku" nie ma nic co by mogło "powalić". Auto jest "gołe" nawet nie ma wspomagania , radia , ani innych "bajerów"...............
A Mariolcię to .się.....( formę jeszcze sie przedyskutuje )..............za zamieszczanie opisu "bez konsultacji.............PZDR - henry
BM 6 - 2007-10-21, 20:46 Temat postu: Re: moja "be4emka"
henry napisał/a: |
A Mariolcię to .się.....( formę jeszcze sie przedyskutuje )..............za zamieszczanie opisu "bez konsultacji.............PZDR - henry |
Bardzo przepraszam, ale zamieściłam tylko zdjęcia, ponieważ miałam je w swoich zbiorach. Przyjemność opisu pozostawiłam właścicielowi dlatego, że sam najlepiej potrafi o tym opowiadać.
Pozdrowienia i całuski na zgodę - M.
ADC - 2007-10-21, 21:38
Dawaj Heniu reszte opisu .Z negatywow to spoiler-jest straszny.Aha i pokaz wnetrze:)
Mauser - 2007-10-21, 22:51
Henry Pisz natychmiast, na czym polegał remont silnika, i co tam robiłeś z zawieszeniem . . . coś pisałeś, że twardo fest
. ..
. . .
Jak dokładka się rozpadła, to sie pochlastam . . . wygląda narazie w miare ok. . . . .
No i sedan to sedan . . . . . . . . .
Piotr_1 - 2007-10-21, 23:54
Jest zahebista, wiadomo, felgi bardzo fajne
G-R-Z-E-Ś - 2007-10-30, 18:34
bardzo fajnie wyglda z tymi światłami i ogólnie bardzo fanie sie prezentuje
Mlody - 2007-10-30, 20:21
hmm ladna beemka ale skoro seria to i lampy seria bo z tymi lampami wyglada jakby miala wytrzeszcz oczu spojler na klapie tez mi sie nie podoba
damiano_e30 - 2007-10-30, 20:27 Temat postu: Re: beemka
henry napisał/a: | .....Rzecz jest seryjna i typowa. |
każda zadbana beemka jest ładna i warta zainteresowania, a zwłaszcza e30
henry - 2007-10-30, 20:41 Temat postu: beemka Witam ! Dzis juz jest mało czasu na pisanie "wypracowania" ale jutro napisze dosyc dużo na temat tego auta................Czy ona jest zadbana ? Nawet mnie jest trudno na to odpowiedzieć .........Zatem - jutro troche historii.....PZDR - henry
RoboCop - 2007-10-31, 13:25
ciekaw jest Heniu co napiszesz
mnie najbardziej powalił ten silniczek krokowy pod maską
a te lampy jazdy dziennej nieźle wypalają oczy nawet w dzień
RoboCop - 2008-07-27, 11:54 Temat postu: Re: beemka
henry napisał/a: | Proszę - bez jaj.....Rzecz jest seryjna i typowa. W stosownym czasie cos w Galerii napiszę ............. |
Henry czas nadszedł pochwal się z ostatnich zmian i wrażeń
G-R-Z-E-Ś - 2008-07-28, 20:36
Właśnie przyłączam sie do RoboCopa
Heniu pochwal sie nowym serduszkiem i wrażeniami z jazdy
henry - 2008-07-28, 20:59 Temat postu: nowy motorek .. .....Mam nadzieję ,że dzisiaj dzieki Mariolce będę zdjęcia tego co pod maską ...............A wrażenia ........do dzisiaj jestem w ciężkim szoku jak to przyśpiesza . Zrobił sie z tego "benzynowy diesel" ........Jak chce się jechac spokojnie , to nawet od 1500 obr/min mógłbym powoli dodawać gazu i silnik by sie wkręcał na obroty .Spokojna jazda 120 km/h "owocuje" obrotami rzędu 2500 obr/min................
Ale już dynamiczne ruszenie spod swiateł ( oczywiście bez pisku opon , bo to przecież strata ) daje to ,że po 3-4 sekundach "reszta" jest 100 m z tyłu.........."testująć sprzęta" z markiemfl na ulicy koło mnie na odcinku 350-400 m mielismy cos około paki dwadzieścia.( sądzę ,że Marek "poświadczy prawdę" !!.........Jak dla mnie rewelacja i wspaniale sie tym jeździ .Średnie zuzycie LO 98 w czasie powrotu od Puz'a spod Torunia do Kielc wyniosło 8,83 l/100 km ( przyznaje ,jazda spokojna w granicach srednio 100-110 km/h a tylko momentami "nieco" szybciej ....................Brak mi słów uznania dla Krzysztofa , głównie za profesjonalny swap . Widać ,że motorek wsadzała "fabryka" ................
Nie smiejcie sie , ale naprawde czasem ide go garażu tylko popatrzeć na robotę Puz'a nawet nie zamierzając odpalac silnika ..........PUZ JEST WIELKI !!!!! Dzieki !! PZDR - henry
Mauser - 2008-07-28, 21:11
Henry super! Jeszcze fotki zapodaj, i to dużo! no i coś o historii Twojego autka, lektura pewnie będzie ciekawa
Na Track Day się wybierasz pośmigać ( pokibicować)
Gniewek89 - 2008-07-28, 21:11
Nie mam pytań
Czekamy na foty i filmikiem jakimś też byśmy chyba nie pogardzili
PS: Co dalej
BM 6 - 2008-07-28, 22:21
henry - 2008-07-28, 23:23 Temat postu: zdjęcia .........Mariolka , dzięki za zamieszczenie zdjęć .............
Przed chwila na prosbę Mauser'a "opisałem sie jak bąk" i napisałem całą swoja historie z BMW i .......................przy wysyłaniu wszystko zniknęło !!! Jutro na spokojnie napisze na nowo...........PZDR - henry
slawo - 2008-07-28, 23:39
Heniu bardzo gratuluje potworka podmaska 0 wyglada naprawde slicznie
Czekamy na historie z niecierpliwoscia....pisz w wordzie - wkleisz potem zeby znow nie zniknelo
Mam nadzieje ze juz za miesiac obejrzymy cudenko na zywo i opijemy
Pozdrowiania
G-R-Z-E-Ś - 2008-07-29, 12:06
Puz potrafi widać ja ten silniczek pięknie leży Pozostało tylko pogratulować Pięknego Serduszka
Tymon - 2008-07-30, 13:04
henry, Radości z jazdy
henry - 2008-07-30, 22:25 Temat postu: Dzięki...... .......Dzięki Tymon , akurat dla mnie sprawdza się slogan BMW "radość z jazdy" , właśnie to mam teraz dzięki Puz'owi............PZDR - henry
RoboCop - 2008-07-30, 22:52
Oby służył jak najdłużej
Mauser - 2008-07-31, 00:18
Henio - historii BMW jak nie było tak nie ma . . . . . chyba nas w konia robisz . . . .
Co z tym Track Day'em? Jedziesz - jako kibic, zawodnik
center - 2008-07-31, 16:14
no pięknie pięknie
następnym razem wystarczy skopiować wszystko przed wysłaniem tak dużego tekstu, potem jakby co wstecz i wklej i po problemie, ja właśnie po takim 1 dużym razie jak też mi się skasowało sie tego nauczyłem
też czekam na historię i więcej fotek, nie żałuj nam, pozdrawiam
henry - 2008-07-31, 17:56 Temat postu: hist. ..Witam Nauczony smutnym doswiadczeniem , ponownie opisałem wszystko ( teraz juz w Open-office ) i tylko mam problem z...........wklejeniem tego do posta .......Ale spokojnie .................."pracuję" nad tym . Lada chwila cos się pojawi ..................
Napisałem tam też dlaczego nie pojawię się na Track-Day'u . Będę ,ale tylko jako kibic ..............Pozdrawiam i prosze o trochę cierpliwości ..........PZDR - henry
[ Dodano: 2008-08-10, 15:11 ]
Witam Drugi już raz piszę w odpowiedzi na pytanie Mauser'a . Sądzę ,że tym razem wiadomość mi nie zniknie ......................................
Nie będę na Track Day BMW w Kielcach swoja „beemką” . Jeżdżę na torze tylko i wyłącznie Fiatem 124 Sport Coupe BC-1 Abarth ( to pełna nazwa mojego autka do zabawy ) . Jak ktoś ma zdrowie i chęci to proponuję poczytac o moim „sprzęcie” na www.automobilklub.kielce.pl a tam w linkach jest taki : www.weteran.automobilklub.kielce.pl i należy kliknąc na Fiata 124 Sport i to
będzie własnie o moim autku .Własnie tym samochodem „wyżywam” sie w miarę skromnych umiejętności na torze .Obecnie auto ma klatkę , dwa kubełki , szperę , na torze jeżdżę na slickach z przodu oponka 200/54 – 13 z tyłu 240/57- 13 . Felgi rózniste: mam dwa komplety felg magnezowych 8” przód i 9” -tył i proszę pamiętac ,że średnica tylko 13”...........................
Posiadając takie auto , które w normalnej jeździe produkuje 98 dB ( konkurs na głośność wydechu wygrywam Fiatem napewno) doszedłem do wniosku ,że wypadałoby kupić cos do jeżdżenia na codzien , co bez żalu wyrzucę jak zardzewieje..........W pierwszym „podejściu” kolega z Radomia zaoferował mi za całe 5000 zeteł Alfę Romeo 90...............Auto typu „trzy pudełka” , 6 cylindrów w ukladzie „V” , układ napędowy transaxle , full eletronika , wszystko co możliwe było „elektryczne”łacznie z deska rozdzielczą „digital” ( tylko nie działała) , piekne felgi ZENDER 15”.........Niestety, inny kolega , posiadacz wówczas Alfy Romeo 75 ( to samo tylko słabszy 4-ro cylindrowy silnik ) szczerze mi odradził kupno tego auta , twierdząc ,że lepiej sobie palnąc w łeb , niz próbowac cokolwiek przy Alfie naprawić . A do roboty był wał napędowy , „dymiący” silnik i wiele historii spod spodu auta .......................................Dałem sobie spokój ................ale ..........urzekł mnie gang sześciu cylindrów .................I to juz zostało . Ponieważ nie cierpię przedniego napędu , Mercedesów , niestety jakos też nie wiem czemu nie lubię , zacząłem rozglądac sie za autem jedynej marki jaka mi pozostała , czyli za samochodem wszystkim tutaj czytającym te słowa dobrze znanym ........................Postanowiłem kupić BMW...........
W pierwszym „rzucie „ wpadło mi w oko fajne czarne e30 2 litry , na felgach Alpina . Niestety cena była nieco zaporowa bo aż 13 000 zł , proszę pamiętać to był 2001 rok .W ogłoszeniu lokalnych ANONSÓW znalazłem własnie swoje „wymarzone” 325i E30 za cene wywoławczą 10600 zł ............................................................................................................................................
I teraz opowieść o tym jak nie należy kupować samochodu ..................................
nawiązuję kontakt z facetem , który auto sprzedaje , mówię ,że jestem zainteresowany i chyba ten samochód kupię . Mijają dwa tygodnie nic nie robię , znów zaglądam , samochód jest , no to mówię ,że ja go kupię ...........Wpłacam 3000 zł na konto faceta i nic ...mijają kolejne dwa tygodnie . Potem znów wpłacam mu 3000 zł , mija tydzien , potem wplacam resztę umówionej kwoty ( cena ostateczna 9900 zł ) , wypełniam umowę i druk PCC-1 , wreszcie umawiamy się ,że on dostarczy mi samochód do mojej firmy i przekaże mi kluczyki od auta i dowód rejestracyjny oraz podpisze stosowne dokumenty...................Pamiętajcie , prosze do tej pory nie słyszałem jak pracuje silnik w tym aucie, nie siedziałem za jego kierownica i nie odbylismy żadnej jazdy próbnej.................
Nadchodzi dzień w korym facet przyprowadza mi „moje” BMW 325i do firmy , ja „pakuję” go dośłuzbowej Nexii i odwożę go do domu .........Koledzy z pracy widząc to mówią ........” no może by tak kierownik flaszke postawił , skoro kupił sobie nowe autko”...........No to stawiam flaszke na stół, wypijamy i wtedy ....................po raz pierwszy w życiu wsiadam ( po pijaku) za kierownicę nowokupionego BMW . Mam odcinek „prostej” na terenie firmy o długości ok.250 m , stwierdzam ,że „łeb urywa” i tak staję sie posiadaczem BMW 325i E30 z 1989 roku podobno o pojemnosci 2,0 litra ( tak jest w papierach do dzisiaj)...............
samochód ma pordzewiały przedni prawy błotnik , pękniętą i poklejoną miskę olejową , wyjące łożysko tylnego prawego koła i rekord swiata............tarczę hamulcową prawego tylnego koła o grubości...................2,3 mm ( to nie błąd !!!!!)
zaczynam „pakować „ w niego „kasę”, najpierw nowe tarcze i klocki , wymiana łozyska , błotnika , itd. ,itp koszty rosna niebotycznie , jeden z kolejnych „jednorazowych” rachunków opiewał chyba na 6500 zł . Łacznie ponad 30 000 zł dołożyłem do auta . To oczywiscie nie koniec.Jeden kpl. opon 2200zł , drugi tyle samo . Likwiduję w aucie stylizowane znaczki „M” na masce , bagażniku i kierownicy . Nowe opony pozalaja mi „podnieść” auto z 6 cm ponad asfalt do w miarę „normalnego” poziomu .Gdzieś w Niemczech , u jakiegos Turka auto przeszło „tuning”................Do dzis mam napis „KARACA TUNING” nad tylna tablica rejestracyjną ........
Dzis mysle już nad następnymi inwestycjami , np. marza mi sie felgi BBS RM.........
Ale na razie masę drobnych usterek elektrycznych musze usunąć , zgodnie z zasadą , że szewc bez butów chodzi , bo przecież „prąd” to mój zawód.....................
W t.zw. „międzyczasie” odkrywam stronę „beemka-klub” . Rejestruję się , zapisuję i stwierdzam ,ze mam kolejny kolekcjonerski samochód i należałoby kupic kolejne auto do jazdy na codzień..............I tak pozostało do dzisiaj. Jestem tutaj i bardzo sobie chwalę ten krok..............
Pozdrawiam - Heniek.
PS. Nie wiem jakim cudem , ale udało mi się wkleić !!!
[ Dodano: 2008-08-10, 15:14 ]
.......Uprzejmie donosze ,ze wreszcie swoją "historię"wkleiłem - PZDR - henry
BM 6 - 2008-08-10, 16:44 Temat postu: Re: hist.
henry napisał/a: |
.......Uprzejmie donosze ,ze wreszcie swoją "historię"wkleiłem - PZDR - henry |
... Ale zapomniałeś odznaczyć >>Nie łącz tego postu z poprzednim<<, więc połączyło.
W związku z powyższym odświeżam temat i życzę miłej lektury.
Mauser - 2008-08-10, 16:54
Dobrze, że odświeżony, bo bym się nie zorientował
Do zobaczenia w Kielcach! Będzie chwila czasu, to pogadamy
reso - 2008-08-10, 18:50 Temat postu: Re: hist.
BM 6 napisał/a: |
... Ale zapomniałeś odznaczyć >>Nie łącz tego postu z poprzednim<<, więc połączyło.
W związku z powyższym odświeżam temat i życzę miłej lektury. |
A dzie jest taka opcja, bo ja nigdzie jej nie widze?
lesiek - 2008-08-10, 18:59
Naprawdę bardzo mnie zaciekawiła ta historia no i piekne e30
Pozdrawiam prawdziwych pasjonatów
Piotr_1 - 2008-08-11, 16:33
Ciekawa historia, choć bardzo kosztowna wówczas
henry - 2008-09-12, 14:10 Temat postu: felgi Uwaga ! Chyba mi palma odbiła , wsadzam felgi BBS RM , przód 8" tył 8,5" wszystko o srednicy 15 cali.....................za trzy dni zdjęcia ...........Jeszcze będzie Black Hella i jakies porządne siedzenia . Zdjecia niebawem .................PZDR - henry
Mack` - 2008-09-12, 14:15
Siema Henry spróbuje na weekendzie podjechać do Ciebie to obaczę w końcu furke po przeszczepie i na BBSach jakos sobota pewnie po południu wpadne.
RoboCop - 2008-09-12, 14:15
chyba tak Heniu
dopiero teraz po załozeniu polerowanych skręcanych felg, do auta używanego na codzień, zobaczysz co to znaczy dbać o auto
ja już nigdy nie zdecyduje się na takie alusy -za dużo roboty z tym, no chyba, że będę mieszkał w Californii, bo tam tylko sprężone powietrze i po kłopocie...
pozdro
henry - 2008-09-13, 16:51
...Witam Robert , ja juz od dłuższego czasu obu aut używam w pogode słoneczna , bezwietrzna i przy temperaturze otoczenia powyzej 20 stopni. Własnie w Faiciku mam dwa komplety skręcanych flg oraz polerowanych , wiec wiem co to oznacza..............Pozdrawiam - Heniek
G-R-Z-E-Ś - 2008-09-13, 18:04
No Heniu teraz zaczynasz szaleć światełka fela
Tylko tak dalej
Mlody - 2008-10-01, 14:19
I jak ze zdjeciami
henry - 2008-10-01, 18:40 Temat postu: zdjęcia .......dzięki za pamięć, faktycznie Black Hella i felgi już mam , mimo ,że niezamontowane na aucie ale sfotografowane ..........Mam pokazać ? PZDR - henry
Mauser - 2008-10-01, 18:47
Dawaj Heniu!!
BM 6 - 2008-10-01, 22:39
Felgi BBS RM przerobione poprzez wymianę rantów, założone są fabrycznie nowe.
Do przodu szer. 2" co dało felgę 8Jx15ET chyba 17"
Na tył rant 2,5" co pozwoliło uzyskać felgę 8,5Jx15ET 7"
LUKAS - 2008-10-01, 22:50
Ulala widzę że oroi Black hella się szykuje
Felgi również pięnie sięprezentują
Nieno nabiera Twoje autko Heniu coraz większego zadziora
Oby tak dalej, bardzo mi się to podoba gratuluję
PZDR!
center - 2008-10-02, 07:57
nieźle nieźle, ale jakie tam slicki fajne widać na 3 oponiarskim zdjęciu
na takich to pewnie dopiero można pomykać..
High-Tech - 2008-10-02, 08:44
HENIU - jedno słowo - RESPEKT.
Więcej nic nie powiem.
G-R-Z-E-Ś - 2008-10-02, 10:29
Przepiękne felgi teraz twoja E30 będzie się rzucać w oczy z daleka
Tylko pogratulować
henry - 2008-10-02, 21:18 Temat postu: moje E30 ..........Dzieki , dzięki wszystkim za miłe słowa ...............Miało być auto do jazdy na codzien , "niestety" nic z tego nie wyszło , to zacząłem coś zmieniac w duchu tego co czytam na naszym forum................A co emeryt nie może sobie "poprawić" autka ??
Do Centera ...........te slicki , których tam kawałek widac to od Fiata , opona 240/570 - R13 na feldze 9J x 13 .................rzeczywiście trzyma super na suchym , tylko ,że opona musi byc rozgrzana do 90 stopni , a o to ciężko w krótkich , amatorskich imprezach na torze.......PZDR - henry
puz - 2008-10-03, 00:51
brawo Heniu ciesze sie ze zmierzasz w dobrym kierunku
pozdro puz
stekmen - 2008-10-03, 18:13
Heniu suuuuper
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-10-04, 06:56
Henry te twoje RM-y wyglądają mega ślicznie, jeżeli można zapytać to jakie były fabrycznie i gdzie i za ile można kupić ranty w dobrej cenie.
BARABUS - 2008-10-04, 07:48
felgi wyszły rewelacyjnie , jestem pełen podziwu
henry - 2008-10-04, 19:23 Temat postu: felgi ......Odpowiadam z przyjemnością.........Same felgi mozna kupić na alledrogo dosyc tanio , ja kupiłem komplet 6,5J x 15 z ET 33 za 1150 zł .............Wcześniej frantic z Krakowa sprzedawał chyba za 1000 zł , ale nie zdążyłem w aukcji . Natomiast nowiutkie ranty sprzedaje Tech Ride ( p.Łukasz Kocielinski ) z Wislicy k/Kielc . Jeden nowy rant to 400zeteł..........I takie cztery sztuki własnie kupiłem . Ma ranty od 1" chyba nawet do 3,5" jesli chodzi o średnicę 15". Wystarczy poszukac na allegro , aukcje z rantami sa ciągle aktualne ...........Tu ukłon w stronę Barabusa . Jeszcze raz dzięki Robert , te felgi to również Twoja ogromna zasługa ,że doradziłeś mi co wybrac .....Dzieki serdeczne i pozdrawiam - henry
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-10-05, 08:01
Dzięki Henry. Jednak w najbliższym czasie się nie skusze. Zostanie fabryczne ET24 i 7J. Gdzie można nabyć kluczyk do rozkręcenia felgi???
Nie sądzisz że czas pokazać je na aucie????
BARABUS - 2008-10-05, 08:19 Temat postu: Re: felgi
henry napisał/a: | ......Odpowiadam z przyjemnością.........Same felgi mozna kupić na alledrogo dosyc tanio , ja kupiłem komplet 6,5J x 15 z ET 33 za 1150 zł .............Wcześniej frantic z Krakowa sprzedawał chyba za 1000 zł , ale nie zdążyłem w aukcji . Natomiast nowiutkie ranty sprzedaje Tech Ride ( p.Łukasz Kocielinski ) z Wislicy k/Kielc . Jeden nowy rant to 400zeteł..........I takie cztery sztuki własnie kupiłem . Ma ranty od 1" chyba nawet do 3,5" jesli chodzi o średnicę 15". Wystarczy poszukac na allegro , aukcje z rantami sa ciągle aktualne ...........Tu ukłon w stronę Barabusa . Jeszcze raz dzięki Robert , te felgi to również Twoja ogromna zasługa ,że doradziłeś mi co wybrac .....Dzieki serdeczne i pozdrawiam - henry |
za skromny jesteś Henry , ja tylko powiedziałem co i jak, a ty odwaliłeś kawał dobrej roboty, jeszcze raz gratki, dawaj foto na aucie, bo chyba nie chcesz nas trzymać w niecierpliwości aż do wiosny
henry - 2008-10-06, 19:38 Temat postu: koła ...Dzięki , specjalnie w tym tygodniu założę na auto ................by nie czekać do wiosny . A kluczyka do srubek ,niestety nie mam...............W dalszym ciągu podkreślam ,że liczyły sie sugestie Roberta, a reszta to ..........juz tylko wydawanie kasy . Pozdrawiam - henry
BARABUS - 2008-10-06, 19:54 Temat postu: Re: koła
henry napisał/a: | ...Dzięki , specjalnie w tym tygodniu założę na auto ................by nie czekać do wiosny . A kluczyka do srubek ,niestety nie mam...............W dalszym ciągu podkreślam ,że liczyły sie sugestie Roberta, a reszta to ..........juz tylko wydawanie kasy . Pozdrawiam - henry |
jakiego kluczyka może jestem w stanie pomóc
henry - 2008-10-06, 20:14 Temat postu: kl ...Witaj Robert Trochę "wyżej" w postach, Andrzej Bielak interesował się czy miałem ten "fikuśny" kluczyk do srubek mocujących ranty ........Oczywiscie wiem ,że Ty takie "cudo" masz , bo nawet ktoś pisał na forum ,że pożyczał go od Ciebie ...............U mnie sprawe załatwiła firma przekładająca mi ranty ..............Ale to bardzo miłe ,ze można na Ciebie liczyć .........................Dziekuję i pozdrawiam - henry
BARABUS - 2008-10-06, 20:22 Temat postu: Re: kl
henry napisał/a: | ...Witaj Robert Trochę "wyżej" w postach, Andrzej Bielak interesował się czy miałem ten "fikuśny" kluczyk do srubek mocujących ranty ........Oczywiscie wiem ,że Ty takie "cudo" masz , bo nawet ktoś pisał na forum ,że pożyczał go od Ciebie ...............U mnie sprawe załatwiła firma przekładająca mi ranty ..............Ale to bardzo miłe ,ze można na Ciebie liczyć .........................Dziekuję i pozdrawiam - henry |
ale klucz do BBS RS iRM to zwykłą dwunastokątna nasadka
http://allegro.pl/item450..._1_2_irwin.html
co innego dziesięciokątna od OZ
pozdrawiam
henry - 2008-10-06, 20:55 Temat postu: klucz .......Przyznaję się , nie wiedziałem ,że to takie proste....Robert , jestes nieoceniony ! Natomiast wiedziałem ,że dziś najcenniejszym towarem jest informacja.............PZDR - henry
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-10-06, 21:11
OK dzieki panowie już wszystko jasne.
RoboCop - 2008-10-07, 15:50
RM-y pięknę, zmiany faktycznie idą w bardzo dobrym kierunku
Potwierdzam, ze RS i RM mozna spokojnie porązkrecać takimi 12-kątnymi kluczami i śruby się nie uszkodzą...
henry - 2008-10-07, 20:17 Temat postu: fotele ...........No to jeszcze dodam , że dzieki nieocenionemu Puz'owi , który pamietał , że poszukuję sportowych foteli , z własnej inicjatywy znalazł mi takie i już od wczoraj leżą w Czernikowie i tylko trzeba je przetransportowac do Kielc a w Kielcach obszyc na nowo..................Może skórą ??? PZDR - henry
[ Dodano: 2008-10-07, 20:19 ]
.........Dalszy ciąg "odbijania palmy"...............Od wczoraj mam kompletny mechanizm elektrycznego szyberdachu............
G-R-Z-E-Ś - 2008-10-07, 20:26
Widzę Henry że na ostro zabrałeś się za swoją E30 chyba to M52 tak cię podkręciło
Mauser - 2008-10-07, 20:27
Henry - byłeś w Kielcach na Track Day'u ? No i czy teraz będziesz na drugiej edycji?
henry - 2008-10-07, 20:41
..........Tak , przyznaje "bez bicia" ,że nowy motorek i jego osiagi były przyczyna . Po drugie zawsze na zlotach porównywałem swoja "gołą" beemke z innymi, czasem naprawde "wypasionymi"..........To co mam być gorszy ????
Do Adama Na Track-Day'u w sierpniu byłem ,ale tylko .........5 minut , odebrałem tylko kompy do 2,8 l od Puz'a i wróciłem na fuche do Iskry w Kielcach ...........Teraz postaram sie zajrzeć, tylko sprawdze kiedy to jest.............
Mauser - 2008-10-07, 20:51
No szkoda Heniu że sie nie pochwaliłeś sie furą . . . . Jakie to fotele sobie sprawiłeś ? Sportsitze, czy jakieś konkretniejsze ;>??
Tymon - 2008-10-07, 20:52
Mauser, Ty tam nie zagadaj, tylko dawaj na Track Day
henry, Gratki co do autka, naprawdę wszystko idzie w dobrym kierunku
Szpera jest
Mack` - 2008-10-07, 20:54
henry, nie zapomnij dodać fotek swojej buni w butach nowych . Bo coś choć po 2 stronie Kielc mieszkam nie mogę się jakoś wybrać grr Bunie to teraz kosztowną masz , a będzie jeszcze jeszcze jeszcze jeszcze bardzie:).To 15go sobota wolny dzień od pracy Kierowniku. Niech robole pracują .Henry pomysli o tym torze ja z ciekawości wezme udział też tyle się wygrałem w Colina MCRae itd na kompie to trzeba przelać to teraz na real tor i Bunie e36 328i. Tor to mi się przypomina jak mialem jeszcze m40b18 lol.....
Pozdrawiam
henry - 2008-10-07, 21:00 Temat postu: do Tymona Witam ponownie Tymon , szpera ..............jak w podpisie , jest oczywiście ,tylko ,że 2,93. Osobiscie bardzo mi pasuje to przełożenie. W mieście najwyższy bieg.....tylko "trójka".
Skoro Track-Day w sobotę 15-go to będę..................Ale wiecie na torze w Kielcach jeżdżę tylko Fiatem , a "sprzęt" niestety niesprawny od połowy maja...............PZDR - henry
slawo - 2008-10-07, 21:02
2,93 jest spoko...tez to mam w 40%,ale heniu uwierz mi ze 3.25 to jest jazda
piekna ta Twoja kochanka...widze ze naprawde ostro dzialasz ! pieknie!!
henry - 2008-10-07, 21:27 Temat postu: 3,25 ...Witaj Sławku ! Widzę ,że "namawiasz" mnie do dalszego inwestowania , a mnie długo namawiac nie trzeba ............Spróbuję znaleźć S3,25..........dzięki za sugestię.
"Najgorsze" ,że chyba "dojrzałem" by kupić sobie wreszcie auto do jazdy na codzień.........Od tygodnia szukam na alledrogo kolejnej beemki , ma byc szeroka lampa i motor minimum 2,5 l........."palma mi odbiła" chyba na poważnie..............PZDR - henry
Tymon - 2008-10-09, 21:57
henry, mój błąd nie doczytałem o szperze
Co do Kielc, to super że będziesz... chętnie porozmawiam
BM 6 - 2008-10-12, 20:41
Tyle wystaje koło przednie:
Tyle wystaje koło tylne:
...I co o tym sądzicie???
Środek rotora (bęben) wcale nie jest srebrny, tylko tak się wydaje w blasku słońca.
Prawdziwy kolor to jasny grafit.
Tymon - 2008-10-12, 20:50
hej.
No przód bardziej wystaje, ale nie jest to wina dystansu
Podobnie jest u mnie.
Pozdrawiam
tomcat944 - 2008-10-13, 10:37
hej,
jest bardzo dobrze, tylko przod lekko na glebe.... tak z 2cm...
dobry plan, dobra droga jego realizacji to i wynik musi byc dobry...
pozdrawiam, T...
P.S. ja sie szykuje do innego projektu...
LUKAS - 2008-10-13, 11:06
Nie no Heniu wyglądają genialnie
Zwłaszcza tył wyglądą mega kozacko dla mnie
Przod lekko oposcić i może skasować dystans z przodu żeby koło niewystawało i będzie IDEALNIE
Ale parapet z tyłu jest genialny
kamil.k - 2008-10-13, 19:42
LUKAS napisał/a: |
Ale parapet z tyłu jest genialny |
parapet na feldze tak ale nie parapet na tylnej klapie
ogólnie nie jest zle
henry - 2008-10-13, 21:58 Temat postu: felgi Witam Znów dziekuję za "zdrowe" słowa krytyki ..........Chciałbym zapewnic szanownych kolegów czytajacych to forum , że żadnych dystansów przy piastach nie mam i niestety te felgi zanadto wystaja poza obrys auta co może sie skończyc .............wiadomo czym , przy najbliższej kontroli drogowej ...............................
Co do "parapetu" na bagazniku ........Juz dawno myslałem nad jego usunięciem .............
Kierując sie cennymi radami przyjaciół z Klubu zdemontowałem brewki na reflektorach , zdjąłem znaczki "M" , waham sie tylko przy tym spojlerze , bo pełni on rolę "trzymacza" dodatkowego światła stop na klapie bagażnika , a swiatło to jest marki HELLA i prawdopodobnie ze trzy razy "uratowało" mnie przed dewastacją mojego bagażnika .........Ponadto po jego demontazu zostana paskudne dziury w klapie , które trzeba będzie "załatać" .............................I to tylko powstrzymuje mnie przed jego demontażem .............Rola tego spojlera jest czysto symboliczna , jak to sie kiedys mawiało "....pomaga tyle co Rada Zakładowa......" czy ktos kojarzy co to był za organ ????Pozdrawiam - henry
G-R-Z-E-Ś - 2008-10-14, 10:20
Tam nic nie wystaje za obrys auta wszystko jest idealnie spasowane
Świetnie teraz wygląda
marekfl - 2008-10-16, 20:51
Heniu Heniu cos mi tu brakuje na tych twoich fotkach chyba sie musimy ktoregos pieknego wieczora umowic na sesyje fotograficzna jakas małą
A co do Twojej czarnuli to Ty wiesz jakie jest moje zdanie to jedno z najpiekniejszych autek w kielcach a najbardziej ciesze sie ze zostales nadal przy e30
daniello - 2008-10-16, 20:55
no heniu zajebista zrobiles zajebista robote
henry - 2008-12-06, 21:45 Temat postu: moja E30 ....Dzięki za miłe słowa , zwlaszcza , że plynące od "rodaków"........ja też jestem radomianin tyle ,że na "emigracji" , pochodzę z Radomia , to moje rodzinne miasto ...........
Dzis Opel Vectra nieco "rozdupcył" mi auto , mówiąc po góralsku , więc wszelkie zmiany zostana "przyspieszone" . Pozdrawiam i oczekiwac mozna wkrótce zdjęć po modach ..........PZDR - henry
G-R-Z-E-Ś - 2008-12-06, 21:51
Henry co się stało dokładnie
henry - 2008-12-06, 22:29 Temat postu: ** .Jechałem droga z pierwszeństwem przejazdu , po drodze było przejście dla pieszych z sygnalizacją . 30 m przed przejsciem zapaliło sie dla mojego kierunku światło zielone , a z boku wyjechał w poprzek facet "przecinajacy" tę jezdnię .Zobaczyłem go około 5 m przed soba ................ Buuummm i po ptokach..........Facet cos tam "pyskowal" , zaplacił mandat , ale autko trzeba naprawic . Błotnik do wymiany , zderzak , szlag trafił IN PRO , ale za to będzie Black Hella.........Jak jeżdżę od 1973 roku to moja pierwsza stłuczka . Widocznie kiedys musi być "ten pierwszy raz" tak samo jak z cnotą dziewicy ....................najgorsze to "latanie" po urzędach ..........PZDR - henry
G-R-Z-E-Ś - 2008-12-06, 22:38
Najważniejsze jest to że tobie nic się nie stało resztę da się naprawić i jak sam powiedziałeś wszystko teraz się przyśpieszy Może wyjdziesz na tym lepiej
center - 2008-12-07, 00:08
no to Heniu nic tylko gratulować, w końcu musiał być ten pierwszy raz, całe szczęście że nie bolało
tak jak mówisz autko się poskłada pewnie będzie jeszcze ładniejsze, najważniejsze że Tobie się nic nie stało
a jak tam straty po drugiej stronie? mam nadzieje że za karę latania na czerwonym za dużo mu z auta nie zostawiłeś
Mauser - 2008-12-07, 00:35
Henio w " PAPE" chociaż mu dałeś . . .. . . . . . . . .. . . .
Takie ładne autko . . . . ..
Sosen - 2008-12-07, 00:45
henry napisał/a: | Jak jeżdżę od 1973 roku to moja pierwsza stłuczka |
Tylko pogratulować wyniku, normalnie szok, gdzieś Ty się uchował?
Pozdro i tak jak napisano, najważniejsze że wszyscy cali i zdrowi.
Oby tylko takie rzeczy się na drogach zdarzały.
pozdrawiam serdecznie
Sosen
maaaad - 2010-04-27, 08:48
Witam,
Pozwolę sobie odświeżyć temat z 2 względów - po 1, gratuluję Henry ładnego auta, sam chciałbym moje przygotować w podobny deseń. Po 2 - mam pytanie odnośnie tego, co przykuło w nim moją uwagę, mianowicie felg BBS RM - ładnie je sobie skręciłeś, chciałbym u siebie coś podobnego, tylko waham się, jakie ranty kupić: 2 cale na przód i 2,5 na tył, czy może 1,5 cala (p) i 2 cale (t)? Jak to jest u Ciebie - z tego co widzę, masz gumy 205/55 z przodu i 225/50 z tyłu, u mnie będą na początku 195/60, później może szersze (ale raczej nie więcej niż 205/55 (p) i 215 na (t). Jak Ci się jeździ na tych Twoich felgach? Nic nie obciera, nie wystaje, że się policja czepia? Chcę spełnić 2 warunki: 1. nic nie może wystawać (u Ciebie na przodzie na tej jednej fotce ciężko stwierdzić, czy wystaje za mocno, czy nie ) i po 2. nic nie może obcierać, zaklepywanie rantów nie wchodzi w grę. Nie wiem, jaki jest u Ciebie zawias, u mnie standardowy Mtechnic i raczej taki już pozostanie, ewentualnie przód deko niżej.
Pozdrawiam !
|
|