BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - rozbiórka komputera w 325 e30

killme - 2007-10-23, 15:52
Temat postu: rozbiórka komputera w 325 e30
Witam! czy są jakieś problemy z rozebraniem komutera? czy jest tam coś lutowane czy tylko odkręcamy srubki i bezproblemowo zdejmujemy obudowe ?!
wzkurczak - 2007-10-23, 16:51

ja nie miałem z tym problemu, nic nie odkrecasz tylko odginasz blaszki tu sa fotki tekiego kompa trudniej było z kompem od 2,0 ale tez dałem rade

adik181 - 2007-10-23, 22:52

Hmmm mój komp wygląda inaczej jes zbudowany z 2 takich płytek i z jednego konca są połączone taka tasmą z przewodami a z drugiej wychodzą piny do wtyczki co się komp podłancza.moze ktoś ma fotki jak taki komp rozebrac koncówka nr sterownika to 153
Gdzie się znajduje chip który się wymienia w celu uzyskania wiekszej mocy.

Pozdrawiam

wzkurczak - 2007-10-24, 17:03

mam fotki takiego komputera tylko ze wyciagnełem go M20b20, wiec nie wiem jak to juz jest...
aby go otworzyc to musisz rozpiac na rogach dwie takie czarne spinki w kształcie rureczek, tak zeby płytki sie rozeszły delikatnie od siebie, i puzniej od stony wtyczki gdzie sa pinny, sadzasz dwa srubokrety i przeginasz zatrzaski i starasz sie wypchnac płytke, nie jest to najłatwiejsze bo brakuje rak, mi sie to udało i sam dochodziłem co i jak wiec mysle ze dasz rade.

na pierwszej fotce widac te zatrzaski na koncu listwy pinów które trzeba przegiac zeby sie wysuneła płytka. a wczerwonym kułeczku jest SPRAWCA całego ZAMIESZNIA :D

strzałkami masz zaznaczone te spinki które trzeba rozpiac na początku,