| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Siwy dym po teście bojowym! / sprzęgło /
Anonymous - 2004-11-11, 15:00 Temat postu: Siwy dym po teście bojowym! / sprzęgło / Witam! Moje nowe autko (e30 316 M40) własnie przeszło chrzest bojowy! Przemykając przez zakręt zostałem zatrzymany przez pewną bardzo miłą koleżankę! Jej srebrniutki golfik spoczywał sobie spokojnie w rowie! Dziewczyna tak się przestraszyła zakrętu że wcisnęła blok do podłogi i zamiast skręcać pojechała prosto! Jako że linka holownicza jest podstawowym sprzętem który ze sobą wożę fryk fryk założyłem i zacząłem ją wyciągać! Udało mi się ale kosztem przyjaranego sprzęgła! Siwy dym z pod maski! Okazało się że dupinie zgasło auto podczas wyciągania i nie dość że wyciągałem z rowy to jeszcze auto na biegu!
Teraz pytanie! Jak bardzo eksploatuje się sprzęgło jeśli przez około 10 sekund na jedynce (z balastem) przejechałem jakieś 4 metry! Oprócz smrodu spalenizny nie zauważyłem żadnych innych skutków! Auto jeździ jak jeździło bez problemu! Chciałbym się tylko dowiedzieć o ile czasu przyspieszyłem sobie wymiane tarcz sprzęgła! kurr! Jak zwykle sie rozpisałem! Przepraszam za to! I z góry dzięki za podpowiedzi! Pozdrawiam!
Bruner - 2004-11-11, 15:11
Jesli nie czujesz ze sprzeglo zaczelo sie slizgac to nie masz sie czym martwic. Ja kiedys 2 razy puscilem chmure dymu ze sprzegla w sluzbowym trucku jak z tona na pace probowalem wyjechac z wjazdu do garazu do ktorego niechcaco sie stoczylem bo hamulce wysiadly. W zyciu nie widzialem tyle dymu w kabinie, a to bylo dluzej niz 10 sekund i z duzo wiekszym obciazeniem. Truck jeszcze dlugo tyral przeladowany na tym sprzegle.
tsuru - 2004-11-11, 16:38
da sie jezdzic wiem cos o tym ...
....ale propo tematu ile kosztowala by tarcza z dociskiem itd do e28 82r 1.8 ...u mnie chca 650 zł to duzo-malo? jak to w stosunku do innych miast?
HAMANN E30 - 2004-11-11, 22:13
...ja w mojej betce przypalilem tarcz gdzies w sierpniu głupi pomysł bo chcialem zrobic stójke w myjni samochodowej i .....smród z tarzczy sama spalenizna,jezdzilem do pazdziernika i juz zaczął sie slizgac jak automat Szybka wymiana i spoko
Pawel-e30 - 2004-11-12, 10:18
jeżeli przypaliłeś sprzęgło to używaj teraz sprzęgło delikatnie przez jakiś czas czyli nie pal gum
Anonymous - 2004-11-12, 16:45 Temat postu: ciagle smierdzi! Kurde nie wiem o co chodzi ale ciagle mi smierdzi spalenizna! Co prawda coraz slabiej (tak mi sie wydaje) ale podsmierdala! Nie zauwazylem spadkow mocy ani slizgania sie jezdzi normalnie a jednak cos przysmierdza! Nie wiecie o co chodzi??
Bruner - 2004-11-12, 16:47
Normalka, na pewno lyknal troche dymu przez wentylacje. Z czasem sie wywietrzy.
Anonymous - 2004-11-12, 16:49
nawet jeżeli wyciągałem ich dwa dni temu??
Pawel-e30 - 2004-11-12, 16:51
to pewnie cały czas ci się przypala i nie patz nato jezdzij az zeczywiscie bedzie się slizgać nabiće nowych okładzin na tarcze to koszt
60-80zl.
Bruner - 2004-11-12, 16:55
Po wspomnianej przygodzie z truckiem tez mi pare dni smierdzialo. Mialem wlaczone ogrzewanie i przez wentylacje tyle dymu polecialo do kabiny ze myslalem ze sie zapalil Moim zdaniem nie masz sie czym martwic. Zwlaszcza ze piszesz ze sprzeglo Ci sie nie slizga. Nasiakla ci tapicera smrodem i tyle.
Anonymous - 2004-11-12, 17:05
Mam dziką nadzieje że masz racje! zresztą świadomość że cena okładzin nie jest tak wygórowana też podniosła mnie na duchu! Poprostu ostatnio nie mogę się opędzić od nadprogramowych kosztów i jak sobie pomyślę o następnych wydatkach to dopada mnie jesienna depresja! Dzieki za pomoc!
HAMANN E30 - 2004-11-12, 18:09
...smród bedziesz czuł dosyc długo ponieważ przypaliłes okładzine to tak samo jak kipy w popieliczce też smierdzą a sie nie palą.Masz przypaloną tarcz
loko - 2004-11-13, 15:39
do mnie do ety kompletne sprzeglo (tarcza, docisk i lozysko) kosztuje Sachsa jakies 500zl po znizkach w intercarsie...
Pawel-e30 - 2004-11-14, 11:04
| loko napisa³/a: | | do mnie do ety kompletne sprzeglo (tarcza, docisk i lozysko) kosztuje Sachsa jakies 500zl po znizkach w intercarsie... |
loko ale nie kazdy ma znizki w intercasie
|
|