| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
FELUNEK - ALPINA 17" w chromie ??????
Cooba - 2007-10-30, 09:21 Temat postu: ALPINA 17" w chromie ?????? Witam.
Pytanie w temacie. A dokladnie to czy beda pasowac do mojego wozu
Zdjecie w awatarze.
Pozdro.
Grucha Jr - 2007-10-30, 20:06
Wg mnie bedzie lipa Lepiej ewentualnie sam rant w polerke...
Cypisek - 2007-10-30, 20:16
Liiipa, te fele najlepiej wyglądają w oryginale!
Cooba - 2007-10-30, 23:03
Inna opcja nad jaka myslalem to tak jak mowi Grucha polerka ale nie samego rantu, takze szprych od "czoła".
Cypisek jakby byly w oryginale to bym nie ruszal, ale ja je kupilem zniszczone i malowane byly proszkowo. Troszke sie mi znudzily i myslalem delikatnie ulepszyc.
Nad chromem myslalem, ale mialem mieszane uczucia. Jak mowicie ze bedzie be to be
Chyba bedzie polerka.
Pozdro
Bertizzz - 2007-10-31, 18:06
Cooba ...Alpinki najladniej wygladaja jak wyjda z fabryki...sa najladniejsze w org.,uwazaj z tym chromem zeby nie spieprzyc sprawy;) jak juz to polerka chyba wystarzy wg. mnie...
David - 2007-10-31, 19:26
| Bertizzz napisa/a: | | Cooba ...Alpinki najladniej wygladaja jak wyjda z fabryki...sa najladniejsze w org.,uwazaj z tym chromem zeby nie spieprzyc sprawy;) jak juz to polerka chyba wystarzy wg. mnie... |
a widziales kiedykolwiek wychromowane alpiny
bo ja nigdy i sadze ze jest to malo wykonalne (cena takiej uslugi)...mysle ze gdyby sie udalo to efekt bylby powalajacy, choc efekt bylby jeszcze ciekawszy gdyby te kolka byly wieksze...
Bertizzz - 2007-10-31, 19:33
...niewidzialem-a Ty widziales suche majtki na dnie morza?? to jest dyskusja takze Cooba hipototetycznie zagadal co by bylo gdyby ,jak wygladal by woz gdyby sie udalo,nie wiem jak by wygladala...moze lepiej niz wymalowane błękitnym sprayem.
Cooba - 2007-10-31, 20:48
| Bertizzz napisa/a: | | ...niewidzialem-a Ty widziales suche majtki na dnie morza?? to jest dyskusja takze Cooba hipototetycznie zagadal co by bylo gdyby ,jak wygladal by woz gdyby sie udalo,nie wiem jak by wygladala...moze lepiej niz wymalowane błękitnym sprayem. |
No wlasnie zagadalem poniewaz tez nigdy nie widzialem jak wygladaja te fele w chromie, a mam mozliwosc je takie wlasnie zrobic. Pelen profi. Moze ktos wykonac VT?? Bylbym wdzieczny.
Dzieki za opinie i bede jeszcze myslal CHROM czy POLERKA ....
Pozdro.
lesiek - 2007-11-01, 13:30
Ja spróbuje cos V-tuninować daj mi tylko zdiecie o rozdzilczosci 1024x768, albo większe, jest większe pole do popisu:)
Bertizzz - 2007-11-02, 03:01
Lesiek...przypuszczam ze Cooba ma 501 wersji e 34 w głowie albo na pulpicie i to cz wlozy te fele czy inne nie musi robic skana ..... e 34 to resorak ktory potrzebuje koła zeby wygladac , takze <b11> w e34 jest idealem...kwestia okleiny i motoru.....felgi w roznych kompilacjach to juz detal tak mi sie wydaje...;) oczywiscie ze juz mamy alpinke...
Cypisek - 2007-11-02, 08:10
Uważam że to poroniony pomysł, zacne fele jakimi są alpiny będą wyglądały jak jakaś włoska tandeta. Jeżeli masz do renowacji to maluj na taki sam kolor jaki był w oryginale koniec kropka.
Cooba - 2007-11-02, 09:56
Cypisek one sa juz po renowacji. Byly malowane proszkowo. Chodzi o to, ze jak tak patrze na auto to jest szaro...
Przed ewentualnym chromowaniem musze fele wypolerowac, wiec zobacze jak wyglada polerka. Bedzie oki to zostanie poler.
Lesiek jak Ci sie chce to sie pobaw zeby sie swiecily i zobaczymy jak bedzie wygladala.
Pozdro.
urbi - 2007-11-02, 10:12
daj jakis dystans na tyl ... z reszta przod jakby stal w lekkim negatywie a tyl wrecz odwrotnie - dziwnie to wyglada ... szukaj progow bo wyglada super lyso (to tak poza tematem)
Cypisek - 2007-11-02, 10:17
Jak dla mnie jest ok. tak jak urbi mówi zakładaj progi.
lesiek - 2007-11-02, 10:39
Zaraz załącze photo shopa i cos wymyśle Ale Cooba, na browar mnie zaprosić musisz zartuje oczywiście
Pietrek - 2007-11-02, 11:39
Alpiny w chromie będą biły po oczach tak jak to napisał Cypisek - tandetą ...
To tak jakby malować dokładki w e34 M5 na różowo
Cooba - 2007-11-02, 18:02
| urbi napisa/a: | daj jakis dystans na tyl ... z reszta przod jakby stal w lekkim negatywie a tyl wrecz odwrotnie - dziwnie to wyglada ... szukaj progow bo wyglada super lyso (to tak poza tematem) |
Tak jest poniewaz przod jest zglebowany a tyl jeszcze nie, ale bedzie.
Progów juz szukam i beda od M5.
Lesiek czekam na VT. Jak bedzie kaszana to tylko polerka.
Sie zobaczy.
Pozdro.
David - 2007-11-02, 20:33
a ja mysle ze wychromowane alpiny beda wygladaly kozacko
brain69 - usunięty - 2007-11-03, 01:09
alpiny nie da się poprawić Kuba
duchX - 2007-11-03, 08:13
Polerka rantu i czola felgi tzn szprychy tylko powierzchnie widoczna z przodu , boki szprych i caly srodek od wewnatrz felgi na czarno bedzie wygladac jak by miala 18"
lesiek - 2007-11-03, 12:02
Kurde, coś nie za bardzo mi ten V-tun wychodzi.... Musze jakies turtioale poszukac
casus maximus - 2007-11-03, 14:59
nie wiem , ale chyba takie wychromowane Alpiny wygladalyby jak z odpustu. tak mi sie wydaje.
Cooba, nad progami zastanowilbym sie na twoim miejscu. nie wiem czy alpiny mialy jakies progi takie jak chcesz zalorzyc.
Cooba - 2007-11-04, 12:04
| x_e_o_n napisa/a: | | Polerka rantu i czola felgi tzn szprychy tylko powierzchnie widoczna z przodu , boki szprych i caly srodek od wewnatrz felgi na czarno bedzie wygladac jak by miala 18" |
Xeon dokladnie o tym myslalem. I chyba na tym poprzestane.
Taki projekt mialem w zalozeniach i najprawdopodobniej go zrealizuje.
Casus ALPINA zakladala progi. Nie w kazdym egzemplarzu ale jednak.
Bez progow wyglada dziwnie i na 100% beda.
Zima sprzyja wszelkim modom
Pozdro.
MAJSU - 2007-11-06, 13:28
Cooba nawet Amerykanie nie chromują Alpin i by cię "skrzyczeli" za taki pomysł... A jak to już kiedyś napisałem za polerkę rantu w Alpinie powinni dowód odbierać Wygląda to żałośnie bo to nie jest felga która ma służyć german style`owi... Twoje felgi są pomalowane jakimś dziwnym lakierem tzn strasznie szarym i nie odcinają się jakoś ładnie od bryły samochodu, ja mam srebrne ale dużo jaśniejsze i po umyciu wyglądają super... Sam kiedyś myślałem nad zmianą koloru felg i proszę jak to wygląda, oryginalny kolor zdecydowane wygrywa !
maerik - 2007-11-06, 14:01
Z całym szacunkiem ale to drugie foto to jest kolor grafitowy, a nie chrom.
MAJSU - 2007-11-06, 15:26
| maerik napisa/a: | | Z całym szacunkiem ale to drugie foto to jest kolor grafitowy, a nie chrom. |
Nieeee Oszukali mnie złodzieje i konfidenty...
Cooba - 2007-11-06, 15:31
Majsu jakby one byly w oryginale to bym nie ruszal.
Kupilem zniszczone. Byly piaskowane i malowane proszkowo i wygladaja jak wygladaja.
Coraz bardziej sie przekonuje jednak do pomyslu Xeona z polerka, ale nie samych rantow, lecz razem ze szprychami "od czoła".
Jak to wyjdzie to sie zobaczy.
Pozdro.
MAJSU - 2007-11-06, 15:42
| Cooba napisa/a: | Majsu jakby one byly w oryginale to bym nie ruszal.
Kupilem zniszczone. Byly piaskowane i malowane proszkowo i wygladaja jak wygladaja.
Coraz bardziej sie przekonuje jednak do pomyslu Xeona z polerka, ale nie samych rantow, lecz razem ze szprychami "od czoła".
Jak to wyjdzie to sie zobaczy.
Pozdro. |
Zawsze można przemalować na ori kolor !
maerik - 2007-11-06, 16:10
| MAJSU_WuWuA napisa/a: |
Zawsze można przemalować na ori kolor ! |
Zawsze można klarem pociągnąć i nie będą się tak błyszczały.
Moja wersja chromu:
lesiek - 2007-11-06, 16:14
Teraz sa biale .... ale chyba mam sposob, wieczorem sie pobawie
Yakuzatti - 2007-11-06, 16:43
maluj na czarno
Cooba - 2007-11-07, 19:13
| Yakuzatti napisa/a: | maluj na czarno |
Yaku to jest motyw.
Pytalem sie i jest mozliwosc isc w czarny chrom.
Jak myslicie jakby takie cos wygladalo??
Jeszcze nigdy czegos takiego nie widzialem
Moze byc ciekawie. Ale niechce wies tjuniunku.
Pozdro.
Pietrek - 2007-11-07, 21:48
Jak zrobisz chrom lub coś w tym stylu to będzie brakować do pełni szczęścia baloników i karuzeli Wtedy będzie wogóle odpust na sto fajerek
Nie obraź sie ale takie jest moje zdanie Postawiłeś sobie za cel budowanie repliki Alpiny, a zaczyna się powoli jakieś kombinowanie i picowanie na siłe ... Alpina to Alpina i nic ani nikt tego koła nie zrobi lepszym
Szacunek !
Cooba - 2007-11-07, 22:38
Moze i masz racje...
Musze to jeszcze wszystko dobrze przemyslec...
Czy ktos moze zna numer koloru ori ALPINY?? Do felg oczywiscie
pozdro.
duchX - 2007-11-08, 10:47
Kazda felge ktora malowalem na czarno od srodka i ewentualnie ramiona , szprychy po bokach na czarno wygladaly super i robily sie wieksze . Ja nie wiedze problemu zeby sprobowac jak bedzie kiszka to originalny lakier i po klopocie
MAJSU - 2007-11-08, 15:04
| Cooba napisa/a: | Moze i masz racje...
Musze to jeszcze wszystko dobrze przemyslec...
Czy ktos moze zna numer koloru ori ALPINY?? Do felg oczywiscie
pozdro. |
Kolor nazywa się dunkelsaphirblau-metallic i oznaczony jest przez alpinę numerem: 07 59 016. Producentem tego lakieru jest BASF i oto numer nadany przez producenta: fe 95-5489 13020.
SORRY POMYŁKA TO INNY KOLOR
maerik - 2007-11-08, 15:24
| MAJSU_WuWuA napisa/a: |
Kolor nazywa się dunkelsaphirblau-metallic i oznaczony jest przez alpinę numerem: 07 59 016. Producentem tego lakieru jest BASF i oto numer nadany przez producenta: fe 95-5489 13020. |
Super! I to jest najlepsze wyjście moim zdaniem.
makemecrazy - 2007-11-09, 10:37
| Cytat: | Kolor nazywa się dunkelsaphirblau-metallic i oznaczony jest przez alpinę numerem: 07 59 016. Producentem tego lakieru jest BASF i oto numer nadany przez producenta: fe 95-5489 13020.
SORRY POMYŁKA TO INNY KOLOR |
W sumie nie pomyłka, bo jak pomalujesz budę w tym kolorze to felgi będą się odcinały nawet w obecnym kolorze
Tors - 2007-11-09, 20:15
jezeli chcesz juz sprobowac robic cos z tymi felgami to kup farby plakatowe i pomaluj boczne czesci ramion plakatowka na czarno! Bedziesz widzial jaki wyjdzie efekt a zmyjesz ja zwykla woda i nie bedziesz pchal sie w koszta! Farby plakatowe kupisz w sklepie papierniczym lub zabawkowym PS. teraz tak calkiem prywatnie! Nie rob nic tym felgom! Ori sa najladniejsze!
Cooba - 2007-11-09, 21:46
| Tors napisa/a: | | ... teraz tak calkiem prywatnie! Nie rob nic tym felgom! Ori sa najladniejsze! |
No i chyba sie tak stanie.
Odeszla mi ochota ruszania tych felg.
Mimo ze nie sa w oryginalnym kolorze to zostaja.
Widocznie musialem przejsc ten etap wtajemniczenia, zeby sie przekonac o tym
Chyba wszystko w tym temacie.
Pozdro.
|
|