BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Rejestracja Anglika??

Gniewek89 - 2007-11-01, 13:17
Temat postu: Rejestracja Anglika??
Wiem że pytanie głupie ale będąc ostatnio w Wawie ujrzałem (w Konstancinie) Subaru Impreze srebrna WRX na polskich blachach z kierą po prewej mani.
Oczy myślałem że i wyjdą z orbit , ale patrze drugi raz faktycznie sie zgadza polskie blachy i kiera po prawej stronie :shock:
Tak więc pytam szanownych czy to wogle możliwe w świetle przepisów czy po prostu ta Subaryna to przykład niefrasobliwości jakiegoś urzędasa :|

jaqub - 2007-11-01, 16:40

a moze blachy byly "tymczasowo" :mg:
mareks - 2007-11-01, 16:46

moze to fura sprowadzona na mienie przesiedlencze? :|

niby mozna rejestrowac fury z kierownica po niewlasciwej stronie ( :wink: ) ale musi spelniac jakies tam warunki typu: woz kolekcjonerski, zabytkowy, itp

kamil.k - 2007-11-01, 16:57

podobno jest mozliwe :D

w skrócie chodzi o to ze zeby zarejestrowac takiego anglika trzeba otrzymac od producenta zaswiadczenie ze dany model wystepuje tylko w wersji z kierownica z prawej strony :lol: widocznie komus sie udalo otrzymac takie zaswiadczenie

jakby co to poszukaj na sr.pl bo chyba tam tym czytalem

Gniewek89 - 2007-11-01, 19:26

czyli to ze wóż jest kolekcjonerski bądź uprawniony do przejezdzania orłów bielików orzekają na stacjii diagnostycznej :?: :mg:
Cypisek - 2007-11-01, 19:51

Rok temu widziałem w sanoku mercedesa C klase na próbnych tablicach, kierę miał ze złej strony.
mattim_bmw - 2007-11-01, 21:57

Zabytki na 100% mozna zarejestrowac z kiera po prawej. :wink:
Mack` - 2007-11-01, 22:05

mattim_bmw napisa³/a:
Zabytki na 100% mozna zarejestrowac z kiera po prawej. :wink:

Czy taka rejestracja zabytkowego jest droższa ? na logike są że tak ... jest tak to tak z ciekawosci ile

mattim_bmw - 2007-11-02, 18:09

Nie wiem ile, wiem ze mozna, tu przykład :wink:

http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3383933

Mlody - 2007-11-02, 18:26

mattim_bmw napisa³/a:
Nie wiem ile, wiem ze mozna, tu przykład :wink:

http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3383933

Cytat:
niby mozna rejestrowac fury z kierownica po niewlasciwej stronie ( :wink: ) ale musi spelniac jakies tam warunki typu: woz kolekcjonerski, zabytkowy, itp

Rafał - 2007-11-09, 18:43

Cytat:
zy taka rejestracja zabytkowego jest droższa ? na logike są że tak ... jest tak to tak z ciekawosci ile

pojazdem zabytkowym mozna sie poruszac po drogach publicznym z v max 50 km/h
ja nie byl bym zainteresowany :) )))))

musisz miec jakas tam ekspertyze ze to orginal ze ma iles tam % orginalnych czesci itd .... nie oplaca sie

Grzesiek - 2007-11-09, 23:51

a ja mam podobne pytanie i nie bede zakladal nowego tematu wiec podepne sie pod ten . Mianowicie moj znajomy kupil jakies 5 lat temu w polsce auto przerejestrowal go na siebie i pojechal nim do Irlandi tutaj czepiali sie polskich blach wiec go przerejestrowal i zeby nie placic w polsce to wyslal dokumenty ze auto jest zarejesterowane tutaj. sprawa polega na tym ze ja kupilem od niego to auto i stoi ono na mnie na irlandzkich blachach tylko ze chce go teraz zabrac do polski i ponownie zarejestrowac i moje pytanie brzmi czy bede musial placic wszystkie oplaty takie jak bym np kupil auto z niemiec i przerejestrowywal go na siebie co o tym myslicie
kamil.k - 2007-11-10, 07:25

nie no chyba nie bedziesz musial płacic takich opłat jak przy sprowadzaniu.ty zmieniasz miejsce stałego pobytu i z tego powodu chcesz przerejestrowac auto