| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] Pytanie o most
Gr390R - 2007-11-01, 13:18 Temat postu: [E30] Pytanie o most Witam!! nie znalazłem nic na ten temat... słyszałem że most jeżeli zaczyna kręcić jednym kołem i za żadne cuda nie da się żeby przez dłuższy czas kręciły się dwa koła to most się kończy ja uważam że to nie prawda ale wole się upewnić
I jeszcze jedno pytanie żeby nie zakładać nowego tematu: czy wisko obciąża mocno silnik??
ubott - 2007-11-01, 13:35
czytałem z 10 razy to co napisałeś i chyba jestem jakiś tępy bo nie rozumiem...
| Gr390R napisa³/a: | | sÅ‚yszaÅ‚em że most jeżeli zaczyna krÄ™cić jednym koÅ‚em i za żadne cuda nie da siÄ™ żeby przez dÅ‚uższy czas krÄ™ciÅ‚y siÄ™ dwa koÅ‚a to most siÄ™ koÅ„czy |
co ty za historie wymyślasz każdy most nie posiadający blokady dyferencjału (tzw. szpery) będzie kręcił na jedno koło np. przy różnych nawierzchniach (asfalt/lód)
jak zwykły most natomiast zaczyna sie blokować i bierze na oba kola równo to znaczy że zaczyna się kończyć
| Gr390R napisa³/a: | | I jeszcze jedno pytanie żeby nie zakÅ‚adać nowego tematu: czy wisko obciąża mocno silnik?? |
tak zabiera ok 5 km
pozdro
Gr390R - 2007-11-01, 15:21
SPOKOJNIE! chodziło mi o to że nigdy nie bierze na dwa koła (czsami przy ostrym ruszaniu) cały czas jedno ale tak przecież działa mechanizm różnicowy. pytałem dla pewności
w poprzeedniej e30 brało na dwa koła nie byłó problemu ja zarzucić mimo to że nie miała szpery a nowa e30 nie ma możliwości pujśc bokiem nawet na średnio twardym zawiasie
|
|