BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - NIE POKAZUJE TEMPERATURY SILNIKA NA ZEGARACH!

grrubby - 2007-11-03, 17:27
Temat postu: NIE POKAZUJE TEMPERATURY SILNIKA NA ZEGARACH!
Witam.
Mam problem w e36 z zegarem od temperatury silnika.Tzn. w ogóle nie pokazuje mi temperatury :( jakby był zimny silnik cały czas.Powietrze elegancko jest ciepłe przy nawiewie wszystko gra i bucy tyle że nie wiem jaką mam temperature silnika.Czujnik sprawdzałem i chyba dobry na krótko ale wskazówka ani drgnie.Boli mnie to strasznie bo to diesel iszkoda by było przegrzać z nie wiedzy bryczkę.
Mało tego po nie długim czasie przestało działać podświetlenie wskażnika paliwa.Myślałem że to żarówka ale wszystko jest sprawne a podświetlenia niet!!!
Ktoś mi powiedział że zegary w e36 bardzo często właśnie w ten sposób się psują i należy wymienić całe zegary, że zaczyna się właśnie od jednego zegara ż coś tam przestaje działać a potem leci wszystko po koleii.
Pomóżcie bo nie mam już zdrowia do tych zegarów.
:x

kaczor100020 - 2007-11-03, 17:34

A sprawdziles bezpiecznik bo ja mialem poprostu padniety bezpiecznik i temp tez nie dzialala.A znowu w swojej drugiej e36 niemoge do tej pory dojsc co jest ze wskaznikiem paliwa czasem sie wylacz i niedziala a czasem dziala.To chyba taka przypadlosc e36
grrubby - 2007-11-03, 17:37

Bezpieczniki wszystkie są ok, sprawdzone.Wkurza mnie to bo wiesz jak to jest kiedy nie wiesz jaką masz temperature.Może faktycznie trzeba wymienić zegary???
kaczor100020 - 2007-11-03, 17:52

Jak masz znajomego z e36 to przeloz na chwile zegary i bedziesz wiedzial czy warto kupowac bo problem moze byc calkiem gdzie indziej.A Jak walniesz w zegary lekko to wskazowka podskakoje do gory czy nie
kacper82 - 2007-11-03, 17:53

W mojej E34 też nie wskazywało temp. silnika - rozebrałem licznik, nic nie zrobiłem, złożyłem spowrotem i zaczęło działać :lol: a jeżeli chodzi o oświetlenie to było coś takiego że po jeździe po naszych polskich dziurawych drogach raz podświetlało a raz nie, to z jednej to z drugiej strony - wystarczyło inaczej ułozyć te "nóżki" z żarówek od oświetlenia (po skosie) i problem z głowy...
grrubby - 2007-11-03, 18:04

Jeżeli chodzi o tą temperature to nic nie działa!!!wskażnik jest w martwym punkcie i zeby nie wiadomo jak stukać i pukać to nie chce się ruszyć, a co do tego podświetlania tej żaróweczki to faktycznie może trzeba odgiąć lekko te czółenka od niej.
Przełoże zegary i zobaczymy.
Dzieki

southOFheaven - 2007-11-03, 18:09

a jak dalej nie pomoze to bedziesz musial wymienic czujnik temperatury. Jest on w glowicy silnika pod kolektorem ssacym.
grrubby - 2007-11-03, 18:20

czujnik jest dobry,sprawdzałem,myślisz że jednak nie?
southOFheaven - 2007-11-03, 20:09

grrubby napisa³/a:
czujnik jest dobry,sprawdzałem,myślisz że jednak nie?

tam jest kilka czujnikow- na pewno ten wlasciwy sprawdziles? jak nie czujnik to zegary..innej mozliwosci nie ma..

grrubby - 2007-11-04, 20:24

No tak mi się wydaje że to właśnie ten był, a to jest jeszcze jakiś inny od temperatury??
southOFheaven - 2007-11-04, 22:28

grrubby napisa³/a:
No tak mi się wydaje że to właśnie ten był, a to jest jeszcze jakiś inny od temperatury??

sa dwa- jeden do komputera a drugi daje sygnal na zegary. nie wiem jak to jest dokladnie w tdsach..u mnie w m50 sa dwa.