BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E34] szyba (drgania-wibracje) - centralny - oszalał

kacper82 - 2007-11-05, 14:38
Temat postu: [E34] szyba (drgania-wibracje) - centralny - oszalał
Tak jak w temacie: po pierwsze w drzwiach od kierowcy (elektryczne szyby) szyba dostaje drgań - na dołach, nie równej drodze itp... jest to bardzo denerwujące bo się tłucze tuż nad uchem :help:

szyba wydaje się siedzieć solidnie, po zdjęciu boczków sprawdziłem śruby czy nie są poluzowane, no i ogólnie czy siedzi sztywno, okazuje się że tak...

i tu pytanie jak można zlikwidować te drgania (są tylko w tej jednej szybie), trzeba wymienić jakąś uszczelkę czy może coś ustawić inaczej ??

Druga sprawa to że centralny oszalał (w sumie ma tak odkąd go kupiłem) a mianowicie:

- przy otwieraniu czy to z pilota czy z kluczyka drzwi się otwierają a po sekundzie zamykają (także samochód otwieram na wyścigi z centralką)
- po jeździe na dołach i nierównościach sam się otwiera i zamyka
- jak zamknę kluczykiem samochód od strony kierowcy to mogę go otworzyć tylko i wyłącznie od strony pasażera (na pilota nie reaguje)
- zamykając samochód od środka od strony kierowcy zamyka wszystkie drzwi oprócz drzwi pasażera z przodu, ale zamykając także od środka ale już od pasażera zamyka wszystkie drzwi

Sprawdzałem i przeczyściłem wszystkie styki, połączenia i nic, zmieniłem nawet centralkę na inną (troche prostszy model) i to też nic nie dało... :x

Czego to może być wina??

wszystkie siłowniki sprawdzałem na krótko i są sprawne...

henry - 2007-11-05, 20:49
Temat postu: CZ
..Wymieniłbym ten wyłącznik centralnego zamka umieszczony przy zamku drzwi kierowcy , ten który zamyka i otwiera CZ gdy operujesz kluczykiem ( trzeba zdjąć tapicerkę drzwi by sie do niego dostać ) - PZDR - henry