| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Wałek a moment obrotowy
Łukasz - 2004-11-12, 14:35 Temat postu: Wałek a moment obrotowy Witka, jakie moga być straty na momencie obrotowym i mocy przy lekko wytartym wałku w M40 1.8? 115 Km i 162 Nm.
Pozdrawiam
Łukasz - 2004-11-13, 00:08
Nie piszcie juz tyle, bo nie nadążam czytać
Anonymous - 2004-11-13, 00:29
za malo napisales-co znaczy lekko przytarty wałek?? to jakbymnapisal "mam mniej płynu w zboirniczku-czy przegrzeje silnik???"napisz cos wiecej!!!
Anonymous - 2004-11-13, 00:39
Takie że jak założyłbyś nowy to napewno odczułbyś od razu różnicę
slawo - 2004-11-13, 00:55
Ja mialem lekko podtarty walek,bardzo lekko i to tylko na dwoch krzywkach wydechowych - ogromnej roznicy nie bylo w mocy,za to zawory stukaly,zreszta terazmam troszke inny walek
Łukasz - 2004-11-13, 10:24
Czy radzicie wymienić wałek na seryjny, czy na jakiś spoartowy(choć chyba wtedy mogę mieć problemy z obrotami na jałowym, prawda?)
Rozumiem, że najlepiej byłoby wymienić od razu dźwigienki zaworowe i popychacze, tak?
loko - 2004-11-13, 15:29
zalezy jak ostry walek sobie kupisz... jesli racing to zapomnij o wolnych obrotach bo wogole ich nie bedzie 8)
natomiast jesli jakis z pierwszych dwoch klas to nie bedzie problemu... a wytarty walek spowoduje jedynie to ze sie zawor nie bedzie otwieral tyle ile trzeba i moze stukac... co za tym idzie moze byc ciut gorsza praca... watpie czy odczuwalna... zalezy jak przytarty
Anonymous - 2004-11-13, 21:23
jezeli zawor sie nie bedzie ptwieral tyle ile trzeba to naturalnie moze bys spadek mocy i to dosc mocno odczywaly!!!!!czemu????proste-nie ma napełniania cylindra odpowidnia iloscia mieszanki!!rozniez jezeli chodzi o opróznianie spalin bedzie to samo!!!mysle jednak ze w tym przypadku jezeli krzywki sa w znikomej ilosci wytarte to nie ma sie czym przejmowac
Łukasz - 2004-11-14, 00:55
Mocy raczej mi subiektywnie nie brakuje(jak na to serce... ), ale czasem nie ma tego co powinno przy średnich obrotach....
|
|