BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Problem z elektryka

lysy174 - 2007-11-07, 20:54
Temat postu: Problem z elektryka
Jak w temacie mam problem z elektryka a mianowicie:
Wszystko jest cacy dopoki nie wylacze zaplonu. Jak wylacze zaplon to gasna swiatla mijania i zapalaja sie postojowki i gasna kontrolki na zegarach i na tym koniec. Komputer sie nie wylacza, wycieraczki nadal chodza a kierunki migaja, podgrzewanie tylnej szyby nadal dziala.
I tu pojawia sie moje pytanie:
Czy do stacyjki jest moze podlaczony jakis przekaznik lub cos co jest odpowiedzialne ze odlaczenie doplywu pradu do tych podzespolow a co u mnie sie poprostu popsulo :?: :?: :?:
Prosze pomozcie bo nie mam pomyslu co z tym fantem zrobic :cry: :cry: :cry:

[ Dodano: 2007-11-07, 20:58 ]
Dodam ze instalacja jest oryginalna. Nie ma zadnego alarmu, immobilaizera czy odciecia zaplonu. Wszystko jest takie jak wyszlo z fabryki.

henry - 2007-11-07, 21:19
Temat postu: st
..........Paweł !! Stawiam na "sklejone" styki w stacyjce i chyba kwalifikuje sie ona do wymiany. Nie wiem czy nie da sie np. kupić tylko t.zw. "kostkę" do wymiany w stacyjce.......PZDR - henry
slawo - 2007-11-07, 22:14

heniu moze miec racje
ja bym jeszcze sprawdzil czy jest masa na silniku, u mniekiedys kabel masowy pekl i tez tam mialem

kafarek - 2007-11-07, 22:46

slawo napisa³/a:
heniu moze miec racje
ja bym jeszcze sprawdzil czy jest masa na silniku, u mniekiedys kabel masowy pekl i tez tam mialem

To samo chciałem zasugerować. U mnie w Ecie miałem podobny problem. Wszystko z winy zaśniedziałej minusowej klemy!!