BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Problem z założeniem slinika do szyb

Piotrw85 - 2007-11-10, 18:39
Temat postu: Problem z założeniem slinika do szyb
Witam mam taki problem męczę się z założeniem silnika elektrycznego do tego mechanizmu od szyb cały mechanizm jest w środku w drzwiach czy jest jakiś sprytne rozwiązanie żeby ten silnik tam włożyć silniczek jest ten sam także na pewno pasuje do tego mechanizmu
Cypisek - 2007-11-10, 22:58

Dobrze rozumiem? chcesz założyć silnik do zwykłych ręcznych podnośników szyb??
Piotrw85 - 2007-11-11, 09:32

Nie ten silnik już tam był tylko słabo działał i go troszkę przeczyściłem i posmarowałem i lepiej się obraca teraz tylko mam problem z założeniem go z powrotem wykręciłem go bez problemu a teraz nie chce mi tam wejść i sie zastanawiam czy jest jakaś możliwość wsadzenia go tam czy trzeba ten cały mechanizm wykręcać
Cypisek - 2007-11-11, 09:43

Hmmm nie wiem, nigdy tego nie rozbierałem. Ale jeżeli masz z tym problem to chyba najprościej będzie wymontować podnośnik.
Grucha Jr - 2007-11-11, 10:02

Skoro wyszedł bez zorkręcania to i powinien wejśc...
Piotrw85 - 2007-11-11, 10:28

a co to znaczy autodel??
Piotrw85 - 2007-11-11, 11:50

Aha :) a ja mam takie jeszcze jedno pytanko próbowałem wyciągnąć ten cały mechanizm i nie mogę sobie z tym poradzić proszę o pomoc bo zaraz zwariuje czy jego sie jakoś dzieli czy jest taka możliwość wyciągnięcia całości bo pierwszy raz to robie i jakoś nie widzę możliwości wyciągnięcia otwory w drzwiach są dużo mniejsze niż ten cały mechanizm także proszę o pomoc :help:
Cypisek - 2007-11-11, 12:57

Da się wyciągnąć ten mechanizm bez problemu. Ba, nawet da się go włożyć!

Musisz odkręcić wszystkie śrubki mocujące mechanizm, podnieść trochę szybę do góry żeby wyciągnąć rolki podnośnika z prowadnic i wydostać przez otwór w drzwiach.

Piotrw85 - 2007-11-11, 14:54

No i problem rozwiązany wszystko działa :D troszkę się namęczyłem ale najtrudniejszy jest pierwszy raz :) dzięki wszystkim za pomoc
Pozdrawiam