BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Opadające drzwi w E30 coupe -jak to naprawić

Pawel735 - 2007-11-11, 20:34
Temat postu: Opadające drzwi w E30 coupe -jak to naprawić
Witam

Autko kolegi - e30 coupe- ma lekki luz na drzwiach przez co opadają.Czy zeby to naprawić wystarczy zmienić zawiasy czy coś jeszcze wymaga wymiany ?

Pozdrawiam

abrover - 2007-11-12, 00:55

Przyłączam się do pytania, u mnie drzwi pasażera są trochę opadnięte i trzeba je mocniej zamykać, często pasażerowie ich nie domykają, jak to podciągnąć?
CyRyL - 2007-11-12, 07:13

z tÄ… wymianÄ… zawiasu wcale nie jest tak prosto
najczesciej wyrabia sie zawias dolny i to czesc ta na stałe przy budzie <bynajmniej ja nie spotkalem sie zeby bylo odwrotnie :P >
mialem tak w poprzedniej i gość troche jeszcze mi powiekszył ten otwór i na trzonek który w ten otwór wchodzi <przy drzwiach> nasunął zrobiony przez niego owal<nie taki zwykły, był on tez ruchomy>i było dobrze...
pozdrawiam

RoboCop - 2007-11-12, 07:29
Temat postu: Re: Opadające drzwi w E30 coupe -jak to naprawić
Pawel735 napisa³/a:
Autko kolegi - e30 coupe- ma lekki luz na drzwiach przez co opadają.Czy zeby to naprawić wystarczy zmienić zawiasy czy coś jeszcze wymaga wymiany ?

ja wymieniałem same tulejki w zawiasach (dawałem używane ale z tylnich drzwi sedana, bo z reguły najmniej zużyte)... trzeba do tej operacji odkręcić drzwi... górne bolce udało się wybić, ale dolnych już nie (za bardzo zapieczone), ale wymiana samej góry zniwelowała luzy w drzwiach....