| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Kupilem auto, czy ktos je zna?
duch_robi - 2007-11-12, 22:40 Temat postu: Kupilem auto, czy ktos je zna? Witam, nie wiem kiedy byla wystawiona ale dzis ja ujrzalem, nie mam czym jezdzic i mnie cisnie, zakupilem i pytam czy znacie to auto i co moge o nim wiedziec?
http://moto.allegro.pl/it...i_e_30_325.html
Dokladnie to, zalicytowalem jade jutro obejrzec, cena troche wysoka, ale mam dosc juz szukania, ma troche fajnych gadzetow wiec mysle ze nie bede zalowal drogi do wawy chociaz mam ja za darmo
southOFheaven - 2007-11-13, 09:43
znam z widzenia tego goscia spytaj sie czy nie jezdzil do szkoly WSDG - wa-wa bródno
sam chcialem kupic- rok temu mial wywieszke "sprzedam" i byla sliiiiiiczna.. pamietam ja chyba na borbetach A 16' 9 cali..
widze ze jestes obeznany z silnikami m20 wiec dobrze sprawdz przed zakupem.. no i blacha tez wazna...
duch_robi - 2007-11-13, 18:37
Silnik byl zmieniony ok roku temu (tak twierdzi wlasciciel) poprzedni ma peknieta glowice prawdopodobnie. Blachy maja byc ok, wedlug wlasciciela jest bezwypadkowa, wymiany jedynie wymagaly ?drzwi?
southOFheaven - 2007-11-13, 20:41
no z tego co ja widzialem na zywo to z daleka prezentowala sie efektownie. jak przyjrzalem sie z bliska to pomyslalem ze przydalby sie nowy lakier..ew gruntowna kosmetyka..
no i gosciu pisze ze odcinka przy 7200..sprawdzal? jesli tak to niezle daje jej w pupe.
Mlody - 2007-11-13, 21:07
| robi napisa³/a: | | Silnik byl zmieniony ok roku temu (tak twierdzi wlasciciel) poprzedni ma peknieta glowice prawdopodobnie. |
Tu masz ten silnik (chyba), wystawia go na aukcji
http://moto.allegro.pl/it...uszkodzony.html
MAJSU - 2007-11-13, 23:14
Drzwi malowane to widać i ogólnie lakier matowy na maksa.... mi zalatuje lekką padliną.
Sobek - 2007-11-13, 23:16
Drzwi napewno malowane widac lekki odcien....
ale pozatym spooko autko.....
duch_robi - 2007-11-13, 23:34
Drzwi gosc zmienial, zmienil od kierowcy, a te od pasazera tez nadaja sie do wymiany. Dostaje drugie drzwi gratis ktore musze tylko zamontowac. Jutro popoludniu pojade i ocenie jej stan, mam nadzieje ze bedzie ladnie pracowala no i nie spawana ani nie zjedzona przez ruda.
SOER - 2007-11-13, 23:59
a po co kupiłeś ją na allegro ? bo nie rozumiem..
duch_robi - 2007-11-14, 08:29
Wydawala sie ladna wiec ja kupilem. Przynajmniej nikt mi jej sprzed nosa nie zgarnie, a jesli okaze sie ze wyglada gorzej niz na zdjeciach i w opisie bede sie targowal lub jej wogole nie wezme.
Pietrek - 2007-11-14, 16:03
| robi napisa³/a: | | a jesli okaze sie ze wyglada gorzej niz na zdjeciach i w opisie bede sie targowal lub jej wogole nie wezme. |
teraz to już po ptokach , wygrywając licytacje "podpisałeś" umowe kupna, już zapuźno Chyba że sprzedawca będzie wyrozumiały...
MAJSU - 2007-11-14, 16:15
| Pietrek napisa³/a: |
Chyba że sprzedawca będzie wyrozumiały... |
Ano właśnie a jak nie to trzeba będzie wziąść nawet najgorsze padło bo umowa to umowa...
SOER - 2007-11-14, 16:59
Dlatego spytałem dlaczego kolega ją kupił na licytacji .. drażnią mnie tacy ludzie którzy nie zdają sobie sprawy z powagi aukcji online.
Gasper - 2007-11-14, 17:05
a nie jest czasem tak, ze jesli przedmiot sprzedazy odbiega znaczaco od tego co byl prezentowany na aukcji to mozna odstapic od kupna?
Yakuzatti - 2007-11-14, 18:18
| Gasper napisa³/a: | | a nie jest czasem tak, ze jesli przedmiot sprzedazy odbiega znaczaco od tego co byl prezentowany na aukcji to mozna odstapic od kupna? |
jest dokładnie jak piszesz.
MAJSU - 2007-11-14, 18:24
quote="Gasper"]a nie jest czasem tak, ze jesli przedmiot sprzedazy odbiega znaczaco od tego co byl prezentowany na aukcji to mozna odstapic od kupna?[/quote]
Alr to się tej aukcji nie tyczy raczej bo sprzedający nie napisał nic o stanie technicznym ani blacharskim samochodu, zaznaczył tylko bezwypadkowy ale nawet jakby był dziurawy od rdzy na wylot a silnik nie chciał odpalić to wszytsko z ofertą sprzedaży się zgadza.
casus maximus - 2007-11-14, 18:32
MAJSU_WuWuA, ma racje. wiec troche lipa.
ale jednak musze znow zabic brawo tym ktorzy na podstawie tych zdjec wypatrzyli wszystkie mankamenty.
a ja jak zwykle nic nie widze
RoboCop - 2007-11-14, 18:57
| Yakuzatti napisa³/a: | | Gasper napisa³/a: | | a nie jest czasem tak, ze jesli przedmiot sprzedazy odbiega znaczaco od tego co byl prezentowany na aukcji to mozna odstapic od kupna? |
jest dokładnie jak piszesz. |
ale chyba tylko na drodze sądowej - bo jak inaczej... więc tak czy inaczej lipa i problemy...
MAJSU - 2007-11-14, 19:16
| casus maximus napisa³/a: |
a ja jak zwykle nic nie widze |
Może już czas na nowy monitor Albo okulary ! Na CRT`kach dużo lepiej widać wszytskie mankamenty na zdjęciach niż na LCD.
Trzeba trzymać kciuki za Robiego i jego nowy nabytek !
korzuch - 2007-11-14, 20:10
same krakacze będzie dobrze
duch_robi - 2007-11-15, 00:37
Pojechalem i.... kupilem.
Z ceny dogadanej jeszcze zbilem troche grosza i mysle ze nie jest zle, po za kilkoma malymi mankamentami ktorych sie spodziewalem, niedlugo moze opisze auto ze zdjeciami w dziale nasze smigielka.
casus maximus - 2007-11-15, 06:47
| robi napisa³/a: | | Z ceny dogadanej jeszcze zbilem troche grosza i mysle ze nie jest zle |
no i super. to jest najwazniejsze.
a na forum fura zostala juz zakwalifikowana do padaczek.
czekamy na fotki.
korzuch - 2007-11-15, 07:16
to nie padaczka tylko jak to mówi moja żona paraliż
duch_robi - 2007-11-15, 08:43
Przedewszystkim musze zmienic dyfer bo na 5 przy 160km/h ma 5 tys obr, no i praca silnika nie jest idealna, tzn jest rowna, ale zaworki troche graja, dzis zdejme pokrywke i bedzie wiadomo co i jak. Dla mnie najwazniejsze jest ze progi w zadnym miejscu nie sa pognite ani pogiete, blotniki z przodu od nowosci nie byly odkrecane, ma duzo fantow i mysle ze zakup udany. Temat mozna zamknac, za jakis czas zdam relacje w innym dziale.
Bajka - 2007-11-15, 10:25
| korzuch napisa³/a: | to nie padaczka tylko jak to mówi moja żona paraliż |
cieszę się mężu, że tak mnie szanujesz, iż nawet mnie cytujesz
|
|