BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - PROBLEM Z WOLNYMI OBROTAMI ZACZĄŁ KULEĆ!!!!!!!

nerwowy46 - 2007-11-14, 16:20
Temat postu: PROBLEM Z WOLNYMI OBROTAMI ZACZĄŁ KULEĆ!!!!!!!
WITAM PO MOJEJ WIZYCIE W SZPITALU NA OPERACJI NIE BYŁO MNIE W DOMU 14DNI.I MOJA BETKA ZDECHŁA TZN,PO 7DNIACH STANIA KAZAŁEM ŻONIE ODPALIĆ SAMOCHÓD I NIECH POCHODZI DO ZAGRZANIA NA WOLNYCH. PO JAKIŚ 9DNIACH MOJEJ NIEOBECNOŚCI NAWET KAZAŁEM JEJ POJEŹDZIĆ CO MI SIĘ RZADKO ZDARZA :lol: I WSZYSTKO BYŁO OK.ODPALIŁA NA PALIWIE POCHODZIŁO W CZASIE JAZDY PRZESTAWIŁO SIĘ NA LPG I WSZYSTKO W IGLE. JA DZISIAJ ODPALAM A TAM JAK BY ZE DWA CYLINDRY NIE CHODZIŁY MYŚLĘ SOBIE MOŻE WILGOĆ POKÓLAŁA TAK PARĘ MINUT I NIC NIE ZAŁAPAŁA NA WSZYSTKIE PRZEŁĄCZYŁEM NA GAZ I WSZYSTKO RÓWNIUTKO CHODZI I PŁYNNIE. ZAGRZAŁO SI AUTKO DO NORMALNEJ EKSPLAATACYJNEJ TEMP.MYŚLĘ SOBIE NA PEWNO WSZYSTKO SIĘ UŁOŻYŁO A TAM TAK NA BENZYNĘ PRZEŁĄCZAM I WOLNYCH OBROTÓW NIE MA ALE ZA TO OD JAKIŚ 2700OBR/MIN DOKRĘCA SIĘ PŁYNNIE AŻ DO ODCINKI SCHODZI Z OBROTÓW I PRAWIE NIE MA WOLNYCH I CO JEST SILNIK 325I M20 W E30 HELP :help: :help: :help: :help: :help:
lysy174 - 2007-11-14, 17:31

Stawiam na pompe paliwa. U mnie jest bardzo podobna sytuacja tyle ze u mnie chodzi normalnie dopoki nie zlapie temperatury (czyt. dopoki nie wylaczy sie automatyczne ssanie) i zaczyna kulec. I faktycznie do 2500obr nie sposob ja wkecic ale jak przkroczy ta wartosc to normalnie juz dalej sie kreci, spada z obrotow i prawie ze zdycha. Wolnych obrotow brak zupenie. No i u mnie wina jest definitywnie pompa paliwa wiec proponuje zebys i ty swoja sprawdzil.
Pozdrawiam

Cypisek - 2007-11-14, 17:35

Ja bym obstawiał regulator wolnych obrotów. Na gazie jest ok bo nie jest potrzebny. Ale jak przełączysz na benzynę wtedy regulator zaczyna pracować. Trzeba go przemyć benzynką i będzie ok :wink:
lysy174 - 2007-11-14, 17:37

Od obrotow sie zgadzam ze moze byc regulator ale i mnie i nerwowemu nie chce silnik na obroty tez wchodzic a tu juz regulator nie ma nic do gadania :nie:
nerwowy46 - 2007-11-14, 20:07

ŁYSY MNIE WCHODZI NA OBROTY AŻ DO ODCINKI!!!! I JUŻ NAPRAWIONE!!!!!!!! PROBLEM BYŁ U MNIE Z TYM ŻE JA POD WTRYSKI MAM PODŁĄCZONY MODULATOR WTRYSKÓW ?? ? TAK DLATEGO ŻE MAM INSTALACJE GAZOWĄ I PO PROSTU NIE BYŁO STYKU NA KOSTKACH PRZY WTRYSKACH BO TEMAT WYGLĄDA TAK ZW NORMALNYM AUCIE CZYLI BEZ SZAMBA Z WTRYSKI SĄ PODŁĄCZONE BEZPOŚREDNIO Z LISTWY WTRYSKOWEJ A U MNIE WTYCZKI Z LISTWY WTRYSKOWEJ PODŁĄCZONE DO MODULATORA I DOPIERO DO WTRYSKÓW.TAK ŻE ZROBIŁEM :jupi: :jupi: :jupi: LOGICZNE MYŚLENIE I ZNAJOMOŚĆ SWOJEGO POJAZDU JEST DUŻĄ OSZCZĘDNOŚCIĄ :jupi: :brawo: :prosze:
mattim_bmw - 2007-11-14, 21:22

lysy174 napisa/a:
Stawiam na pompe paliwa. U mnie jest bardzo podobna sytuacja tyle ze u mnie chodzi normalnie dopoki nie zlapie temperatury (czyt. dopoki nie wylaczy sie automatyczne ssanie) i zaczyna kulec. I faktycznie do 2500obr nie sposob ja wkecic ale jak przkroczy ta wartosc to normalnie juz dalej sie kreci, spada z obrotow i prawie ze zdycha. Wolnych obrotow brak zupenie. No i u mnie wina jest definitywnie pompa paliwa wiec proponuje zebys i ty swoja sprawdzil.
Pozdrawiam

Skad wiesz ze to pompa? u mnie jest podobnie, do tego jak jest ciepła to długo kreci rozrusznik zeby odpalic, a pompka sobie szumi :roll:

lysy174 - 2007-11-14, 21:39

mattim_bmw napisa/a:
lysy174 napisa/a:
Pozdrawiam

Skad wiesz ze to pompa? u mnie jest podobnie, do tego jak jest ciepła to długo kreci rozrusznik zeby odpalic, a pompka sobie szumi :roll:

Wiem bo taki sam problem mialem rok temu w E34 i wymiana pompy pomogla. A ciezko ci pali na zimnym bo jak juz napisalem jak sie silnik rozgrzeje to nie wlacza sie automatyczne ssanie i sama pompa daje za male cisnienie zeby wtryski mogly dac rade.
A pompa to i u mnie szumi i to juz dosc glosno i miedzy innymi po tym tez wnioskuje ze wydaje z siebie juz ostatnie tchnienie :lol: