| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - sygnał dźwiękowy w E30
buncu - 2007-11-14, 21:13 Temat postu: sygnał dźwiękowy w E30 Tak jak w temacie, nie działa mi sygnał dźwiękowy w E30 M40 1991r. Obstawiam syrenkę. W którym miejscu jej szukać?
pozdr
Stammek86 - 2007-11-14, 22:15
za przednim zderzakiem,dokladnie za halogenami albo za ich zaslepkami, w e30 sa dwie syreny po obydwu stronach auta.A bespiecznik sprawdzales???
RoboCop - 2007-11-15, 08:35
| Stammek86 napisa³/a: | | za przednim zderzakiem,dokladnie za halogenami albo za ich zaslepkami, w e30 sa dwie syreny po obydwu stronach auta |
bywają też z jedną syrenką za "nerkami" przed chłodnicą wody (trzeba wyjąć nerke, żeby się do niej dostać).
Cypisek - 2007-11-15, 08:52
U mnie w m40 był za nerkami a w m20 miałem 2 sztuki gdzieś za halogenami.
buncu - 2007-11-15, 10:36
OK dzięki chłopaki!!! bezpieczniki są OK, auto kupiłem z nie działającym sygnałem
Cypisek - 2007-11-15, 20:14
| buncu napisa³/a: | | OK dziÄ™ki chÅ‚opaki!!! bezpieczniki sÄ… OK, auto kupiÅ‚em z nie dziaÅ‚ajÄ…cym sygnaÅ‚em | Ale to nie znaczy że sam element trÄ…bki jest zepsuty. nigdy nie widziaÅ‚em żeby to siÄ™ zepsuÅ‚o. Bardziej prawdopodobne jest to że nie łączy gdzieÅ› w kierownicy. KierownicÄ™ masz oryginalnÄ… czy jakÄ…Å› tjuningowÄ…?
Stammek86 - 2007-11-15, 21:27
| RoboCop napisa³/a: | | Stammek86 napisa³/a: | | za przednim zderzakiem,dokladnie za halogenami albo za ich zaslepkami, w e30 sa dwie syreny po obydwu stronach auta |
bywają też z jedną syrenką za "nerkami" przed chłodnicą wody (trzeba wyjąć nerke, żeby się do niej dostać). |
No to dowiedzialem sie czegos nowego
mattim_bmw - 2007-11-15, 21:42
| Stammek86 napisa³/a: | | RoboCop napisa³/a: | | Stammek86 napisa³/a: | | za przednim zderzakiem,dokladnie za halogenami albo za ich zaslepkami, w e30 sa dwie syreny po obydwu stronach auta |
bywają też z jedną syrenką za "nerkami" przed chłodnicą wody (trzeba wyjąć nerke, żeby się do niej dostać). |
No to dowiedzialem sie czegos nowego |
Ta roznica chyba jest miedzy waska a szeroka lampa.
U mnie tez nie działa bezpiecznik ok, przycisk tez, słychac tylko takie pstykniecie w puszce bezpiecznikow jak sie wcisnie przycisk klaksonu. Co to moze byc? jakis przekaznik...?
High-Tech - 2007-11-15, 23:35
O kurde, ni wiedziałem, że mam dwie.
Ale własnie przestało mi trąbić. Przekaźnik ok, trąbka szrot - od strony pasażera, a więc jutro sprawdzę czy mam drugą od kierowcy.
Czy jeśli są dwie to dwie muszą być sprawne by zamknąć obwód?!
Cypisek - 2007-11-16, 07:32
| mattim_bmw napisa³/a: | | Ta roznica chyba jest miedzy waska a szeroka lampa. |
Ni prawda
RoboCop - 2007-11-16, 08:39
| mattim_bmw napisa³/a: | | Stammek86 napisa³/a: | | RoboCop napisa³/a: | | Stammek86 napisa³/a: | | za przednim zderzakiem,dokladnie za halogenami albo za ich zaslepkami, w e30 sa dwie syreny po obydwu stronach auta |
No to dowiedzialem sie czegos nowego |
Ta roznica chyba jest miedzy waska a szeroka lampa.
U mnie tez nie działa bezpiecznik ok, przycisk tez, słychac tylko takie pstykniecie w puszce bezpiecznikow jak sie wcisnie przycisk klaksonu. Co to moze byc? jakis przekaznik...? |
podwójne trąbki były albo w większych silnikach (od 320) jako standart, albo za dopłatą - nie mam pewności... większość ma jeden sygnał przed chłodnicą - z tych co widziałem rozebrane z 4-cylindrówkami...
w e30 miałem kłopoty z śniedziejącymi stykami przy sygnale albo w samej kierownicy (wszystko przez podeszły wiek autek)...
mattim_bmw - 2007-11-16, 15:37
| RoboCop napisa³/a: | podwójne trÄ…bki byÅ‚y albo w wiÄ™kszych silnikach (od 320) jako standart, albo za dopÅ‚atÄ… - nie mam pewnoÅ›ci... wiÄ™kszość ma jeden sygnaÅ‚ przed chÅ‚odnicÄ… - z tych co widziaÅ‚em rozebrane z 4-cylindrówkami...
w e30 miałem kłopoty z śniedziejącymi stykami przy sygnale albo w samej kierownicy (wszystko przez podeszły wiek autek)... |
Mozliwe, miałem w 318 jedna za nerkami a w 320 dwie po bokach
Wie ktos czemu nie ma sygnału tylko cos pstryka w puszce bezpieczników??
buncu - 2007-11-16, 19:47
po problemie! przewód od syrenki się oderwał... (syrenka miałem za nerką)
pozdro
henry - 2007-11-16, 21:14 Temat postu: do mattim ...Do mattim_bmw ........."klapie" Ci przekaźnik sygnałów w puszce bezpieczników.Oznacza to ,że musisz sprawdzić same sygnały (pewnie skorodowane konektorowe połączenia ) -PZDR - henry
|
|