| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E36 318is problem z silnikiem - gaśnie
Ciniak - 2007-11-15, 21:38 Temat postu: E36 318is problem z silnikiem - gaśnie Witam
Mam problem tego typu, dosyc dziwny podaje przykładową sytuacje:
jade sobie spokojnie bez zadnych historii ulicą, powiedzmy ze dojezdzam do sygnalizatora chce sie zatrzymac na czerwonym, powoli zwalniam, po czym wciskam sprzegło, hamulec zaczynam hamowac , staje wrzucam na luz i nagle obroty zaczynaja spadac z 1000 do 500 obr. a potem gasnie mi silnik
Mam tez takie sytucje, podobna do w.w. ale silnik nie gaśnie.
Czasami jest tak ze gasnie a czasami nie, nie wiem w czym problem i zaczyna mnie to powoli irytować.
Moze mi ktos powiedziec co jest obiawem takich zachowań silnika
Czekam na odpowiedz
Pozdr.
boss881123 - 2007-11-15, 22:02
dzieje sie tylko wtedy jak wrzucasz na luz czy tez jak wciskasz sprzeglo??
Ciniak - 2007-11-15, 22:13
Wtedy gdy wrzucam na luz
southOFheaven - 2007-11-16, 13:59
ja mialem tak w e30 kiedy uszkodzil mi sie przeplywomierz. na luzie silnik nie dostawal powietrza i gasl.. mozliwe ze klapka przeplywomierza nie dzialala tak jak potrzeba. raz bylo dobrze raz zle..czasami pomagala lekka przegazowka..
po roku jezdzenia zdecydowalem na nowy przeplywomierz (uzywka w dobrym stanie) i jak reka odjal.. szczerze mowiac moze byc duuuuzo powodow takiego gasniecia.. napisalem jeden.
ale jak pisalem sprobuj dac gazu jak poczujesz ze silnik ma zgasnac..
tomcat944 - 2007-11-16, 17:04
hej,
sprawdz przeplywomierz i dolot czy nie bierze lewizny.... pod przepustnica jest kilka malych gumowych przewodow, ktore moga puszczac lewe powietrze...
Ciniak - 2007-11-16, 18:24
Siemka
No dzis jechalem do pracy i wszystko git, nic sie nie dzialo, a jak wracalem to raz zaczal przygasac ale przygazowalem i dalej OK.
Co do przewodow jakies kilka dni temu dostawal powietrza ale pojechalem do Auto Bukow, sprawdzili, wymienili mi rure ssąca bo byla dziura, przy okazji przegladali i bylo OK a teraz takie kwiatki juz sam nie wiem, zwariowac mozna
Ktos mi mowil ze silniczek krokowy moze byc zasyfiony
southOFheaven - 2007-11-16, 18:48
no to troche po trochu- widac ze cos musi sie przycinac.
- przemyj silniczek krokowy. prosta operacja a duzo daje.
- wspomniales ze wymieniali ci rure ssaca.. sprawdz jeszcze raz wszystkie rurki gumowe (obudowa powietrza-> przeplywomierz-> guma przeplywomierza-> kolektor ssacy, przewody laczace silniczek krokowy)
LUCAS_M3 - 2007-11-17, 00:11
wyczyść silniczek krokowy to powinno pomóc
|
|