BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e34 525] TDS umarł!!!!????

Cinek - 2007-11-18, 09:40
Temat postu: [e34 525] TDS umarł!!!!????
Witajcie, jest problem...duży problem. Rodzice byli samochoodem na wszystkich świętych u rodziny. Od 4 listopada tj już 2 tygodnie był nieużywany, stał sobie elegancko w garażu.Wczoraj ojciec poszedł odśnieżać garaż,mysli przepale beemke.Próbował. Ze 30 razy, niechciała odpalić.Wkońcu sie udało.To zostawił ją na 20 min żeby pochodziła, bo przy próbie delikatnego dodania gazu schodziła z obrotów.Więc nie ruszał.Po 20 min próbował dodać gazu i koniec, AMEN.Zgasła i po aucie.Dodam że paliwo na pewno jest zimowe i dolane było 0,5 l denaturatu na zimę.Przy próbie dodaniu gazu zanim zgasła zaświeciła się na koniec kontrolka od wtrysków.Co to może być?Przypuszczam pewną rzecz ale chciałem zebyście sami coś zdiagnozowali. Może Mariusz ze Szkocji pomoże? Pozdro dla wszystkich.
misza - 2007-11-18, 13:15

0,5l denaturatu? czemu tak duzo? no chyba ze na cały bak paliwa?, nie ma jeszcze takich mrozow zeby paliwo zamarzało, byc moze to jest własnie powodem nie odpalania...
Artur C. - 2007-11-18, 18:16

Woda w paliwie - spuść wodę z filtra paliwa odpowietrz układ i pal. I nigdy nie lej denaturatu tylko dostepne na każdej stacji paliw środki do usuwania wody z paliwa. Ja tak jak Ty zrobiłem ze służbowym dieslem i trzeba było zmienić filtr paliwa i dotankować do pełna Ropy aby paliwo było wmiare do przepalenia.
Cinek - 2007-11-21, 19:55

Panowie admini zamykamy temat.Znalazła się przyczyna, co znacznie polepszyło humor ojcu i mnie, przetarł się, naderwał, ułamał, jakims sposobem nie wiem przewód od odcięcia zapłonu takiego domowgo zabezpieczenia samochodu przed kradzieżą ;)