BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - M50 przerywa - Pomocy!!

lewy - 2007-11-23, 15:25
Temat postu: M50 przerywa - Pomocy!!
M50 2,5 przerywa na gazie i na benzynie. Zaczął przerywać tylko na bezynie, na gazie chodził ok. Teraz przerywa też na gazie - nie da sie jechać. Na benzynie jakoś jedzie.
slawo - 2007-11-23, 15:31

moze ktoras z cewek? swiece?
lewy - 2007-11-23, 15:41

To dlaczego chodził na początku źle tylko na benzynie. Można odpinać cewki jak silnik pracuje??
alexil - 2007-11-23, 23:27

Cytat:
Można odpinać cewki jak silnik pracuje

Można tylko na łapki uważaj żebyś sie nie zaświecił. Zacznij od zapłonu, bo objawy wskazują na jego wadliwe działanie. Potem (w razie braku rezulatatów) zabierz się za układ paliwowy.

Pozdrwiam

casus maximus - 2007-11-24, 00:21

hm...opisz dokladnie swoj problem. kiedy przerywa? czy jak jest zimny? czy moze jak wjedzie na jakies nierownosci itd?
brain69 - usunięty - 2007-11-24, 03:26

przerywa cały czas i jak zimny i jak ciepły, strzelaz rury i śmierdzą paliwem spaliny.
po odpięciu cewek na 5 i 6 cylindrze nie ma żadnych rezultatów silnik chodzi jak chodził, po przepięciu cewek po zamianie 2 ostatnich cewek z 2 pierwszymi cewkami cewki ( te z 5 i 6 cylindra) działały dobrze więc, wina leży gdzieś na 5 i 6 cylindrze, kable do cewek?
auto przerywa nie zależnie od tego czy jedzie czy stoi,
i przerywa cały czas i nierówno pracuje ( jak na 4-5 garów) lewego powietrza nie znaleźliśmy raczej.
teraz jeszcze przestał podawać gaz :/ a na benzynie bez zmian

tomcat944 - 2007-11-26, 13:16

hej,
sprawdzcie czy wtryski na 5 i 6 cyl. podaja paliwo no i przydaloby sie sprawdzic cisnienie sprezania....

jesli auto ma emulator 6 kanalowy to moze ktorys z kanalow nie styka....
i radze sprawdzic czy w glownej wtyczce nie ma zasniedzialych stykow...

lewy - 2007-11-26, 18:07

Dzisiaj dłubałem przy wtryskach... Właśnie wróciłem do domu. Jeden z nich był zapieczony. wszytkie wyczyściłem specyfikiem do tego przeznaczonym i wlałem też do baku. Poskładałem, podłączyłem. Każdy z nich pyli... Składam zadowolony że bedzie chodzić, i co?? Du.. ;/ Już załamuję ręce :(

[ Dodano: 2007-11-26, 18:09 ]
Aha co do sprężania, to ostatnio robiłem głowicę. Wszystko nówka, więc myślę że sprężanie bedzie ok. Nie wiem już :cry:

lesiek - 2007-11-26, 18:47

Opdowiedz zaporzyczona z innego forum :) Autor u95 :)
Cytat:
Sprawdź czujnik temperatury dla sterownika i czujnik położenia wału korbowego. Masz coś z zapłonem. Ja też tak miałem i okazało się że źle podłączono sterownik gazu do lambdy i powstało zwarcie z masą. Ciekawostką było to że po przejechaniu ok. 20km zgaszeniu i po ponownym odpaleniu silnik chodził dobrze i nawet na kompie wszystko było OK.

Autor - zuraw0 :)
Cytat:
Ja obstawiam cewki, najlepiej podmien je i sprawdz wtedy jak chodzi Mielismy tak z jednym M50 i nawet koputer nie pokazywal, ze sa zepsute sprawdzali je nam nawet w Boschu i tez twierdzili ze sa sprawne, a ile bylo szzukania co jest przyczyna nierownej pracy....szkoda gada

lewy - 2007-11-30, 20:17

Walnięty był emulator. Autko już śmiga :]