| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - brak ogrzewania tylnej szyby !!
Rybok - 2007-11-27, 17:31 Temat postu: brak ogrzewania tylnej szyby !! Witam
mam maly problem przestalo dzialac ogrzewanie tylnej szyby w bmw e34 i nie wiem za co sie zabrac przekaznik czy bezpiecznik ma ktos jakis schemat
Melis - 2007-11-28, 15:28
na poczatek sprawdz bezpieczniki, potem włacznik ogrzewania, przewody przy szybie, a dopiero dalej... Tak z dnia na dzien przestała grzać?
Grucha Jr - 2007-11-28, 21:25
Mi też nie działa... Wkurzałem się, sprawdzałem co się dało a okazało się że po prostu wszystkie te "kreski grzejne" na szybie są poprzerywane... Może wiecie jak da sie to naprawić?? Najgorsze że mam szybę przyciemnioną...
ziolo56 - 2007-11-28, 22:04
u Mnie grzeja tylko dwa paski..postanowilem cos z tym zrobic ,bo brak ogrzewania tylnej szyby w zimie jest troche klopotliwy..kupilem specjalny klej/farbka przewodzacy prad i zabralem sie ochoczo do pracy. jednak po otwarciu fiolki z plynem troche sie zdziwilem gdyz klej ma kolor srebrny a jak sadze w wiekszosci aut,takze i w Moim scizki maja kolor brazowy.jednak nie odstraszylo MNie to i zaczalem latac ubytki.po skonczeniu jednej sciezki odrazu zrobilem probe i Nic dalej dzialaja tylko dwie.. poddalem sie,z jedna meczylem sie okolo pol godziny a efekt koncowy byl niezadowalajacy, na calej dlugosci szyby widoczne byly srebrne plamki kleju ,a w dodatku ogrzewanie nie dzialalo..
proba przywrocenia ogrzewania w tylnej szybie wykracza poza granice mojej cierplwosci..
a problem rozwiazalem kupujac inna dzialajaca szybe..
pozdrawiam i zycze powodzenia..
Melis - 2007-11-28, 22:32
Kurde było kiedys o tym w AutoŚwiat albo motorze... juz nie pamietam ale konkretna dobra rada była chyba... jakbym znalazł to wkleje.
Moze to?
http://www.capri.pl/forum/9790
lub inne z google
pozdrawiam!
Piter_325i - 2007-11-30, 12:09
nie wiem własnie czy nie wyjdzie szybciej jak sie kupi nowa (czyt uzywana, działajaca ) szybe
w sumie nie droga impreza Szyba
|
|