BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - rozmiar klucza do wtrysków tds

piotr kubica - 2007-11-28, 09:30
Temat postu: rozmiar klucza do wtrysków tds
proszę o podpowiedz, jaki rozmiar klucza do wtrysków 2,5 tds e34, z góry dzięki
KML - 2008-05-27, 22:08

Wiem że odkopuje trupa ale może komuś sie przyda ta informacja:
Rozmiar klucza to 27 mm.
Właśnie jestem na etapie poszukiwania takiego klucza, wie ktoś gdzie można takowy dostać tanio.
Znalazłem w kilku miejscach a ceny są w okolicach 60-80 zł, może ktoś gdzies widział taniej.
Ewentualnie może jest ktoś z Wa-wy kto posiada taki klucz i by mógł mi go pożyczyć.
Pozdro!!!

kemot324 - 2008-05-29, 21:52

Kupujesz zwykłą nasadkę 27 z cienkimi ściankami, jedziesz do tokarza, aby przeciął ją na dwie części. Pomiędzy te dwie części trzeba wstawić rurkę o odpowiedniej średnicy i długości i wszystko to ładnie obspawać. Otrzymujesz wtedy odpowiednio "głęboki" klucz do odkręcania wtrysków :D
MAJSU - 2008-05-29, 21:59

Podzielcie siÄ™ swoimi uwagami na www.drutowanie.pl :...:
KML - 2008-05-30, 00:22

kemot324 napisa³/a:
Kupujesz zwykłą nasadkę 27 z cienkimi ściankami, jedziesz do tokarza, aby przeciął ją na dwie części. Pomiędzy te dwie części trzeba wstawić rurkę o odpowiedniej średnicy i długości i wszystko to ładnie obspawać. Otrzymujesz wtedy odpowiednio "głęboki" klucz do odkręcania wtrysków :D

Za dużo zabawy, lepiej kupić zwykły klucz rurkowy, w niego wejdzie wtyczka z kablem i nie powinno się nic uszkodzić.
Niestety w OBI największy mieli 26 mm :|

sarna1 - 2008-05-30, 09:28

ehhehe :D szkoda ci 80 pln na klucz - to podjedz do jakiegos warsztatu i ci wykreca wtrysk za 10 pln :) w czym problem ....
kemot324 - 2008-06-07, 07:28

MAJSU napisa³/a:
Podzielcie siÄ™ swoimi uwagami na www.drutowanie.pl :...:

Osobiście zjeździłem kilka sklepów za potrzebną nasadką i takiej nie znalazłem, jak masz jakiś bardziej konkretny pomysł jak stworzyć taką nasadkę to proszę podziel się nim ze mną... Nie widzę w tym żadnego druciarstwa, a jakoś sobie trzeba radzić.

A rada typu "to podjedz do jakiegos warsztatu i ci wykreca wtrysk za 10 pln" też jest wspaniała :brawo: ale zapomniałeś dodać, że żeby odwieźć sobie samochód bez tego wtrysku do domu: "zamów lawetę za 100pln" :lol: