BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - nie kosi na benie na gazolinie hula jak cza

urbi - 2007-11-29, 23:19
Temat postu: nie kosi na benie na gazolinie hula jak cza
sprawa stala sie jakis czas temu
od tamtej pory jezdze tylko na gazociagu a juz tak nie chce
troche glupia sytuacja ale opisze od poczatku :
pewnego pieknego dnia musialem z krakowa wrocic do tbg jakies 150 km - przycisnela mnie taka bieda ze zatankowalem gaz a w baku nie bylo NIC ... no i tak tez pojechalem z bolem i nadzieja ze nic sie nie stanie. dojechalem do domu rano odpalilem na benie i jeszcze kosilo ... zrobilem pare km i juz mialem jechac na stacje ale ... chce odpalic na benie i nic ... chcialem na gazie i ...strzal ... :/ wywalilo przwod od silniczka krokowego ... nie chciala odpalic na benie ... ale odpalila na gazie - dojechalem do stacji nalalem pol baku, chce palic a tu dalej nic ... czy sadicie ze to pompa paliwa ? moglo podupczyc sie cos innego ? zawiesila sie ? zatarla ? prosze o pomoc :)

Gasper - 2007-11-29, 23:35

pierwsze co mi do głowy przychodzi to pompa paliwa. Sprawdź ją najpierw
adrian e30 - 2007-11-30, 07:45

najpierw pompa paliwa, pozniej przeplywka(moglA SIE zawiesic po strzale), na koncu filtr paliwa(moze sciagnal jakis syf ze zbiornika)
speed - 2007-11-30, 17:40

Najpierw sprawdź czy pompa pracuje a później jeśli pracuje odepnij kable od przeplywki - bez tego jeśli uszkodziło tylko przepływomierz to powinien pracować :) (na benzynie oczywiście)
konewka - 2007-11-30, 18:18

JA to bym odrazu przepływke sprawdzil. Mopj kolega mial bardzo podobna sytuacje. Jego beemka jak myslala albo widziala wache to odmawiala wspolpracy a gazie chulała lepiej niz na benie. Co bylo wina?? Tez mial strzal na gazie i przepływka mu poszla. Otworzyl ja na maxa zablokowal i latala jak glupia na lpg
jaqub - 2007-11-30, 23:01

jak jechales zupelnie bez benzyny a nie masz odciecia pompy to mozesz szukac kolejnej pompy.. ale najpierw sprawdz czy pompa dziala (wg mnie to pompa bo jakby przeplywka padla to odpalic by odpalil) :!:
Tomek3er - 2007-12-01, 00:35

no a jak mialby odciecie pompy to meczyl by wtryski
G-R-Z-E-Åš - 2007-12-05, 10:04

Młody masz racje bo wtryski muszą byc tak jakby chłodzone benzyną gdy auto pracuje na gazie . Jak ktoś ma zrobione odcięcie pompy paliwa to niech zacznie szukac nowych wtrysków
tomcat944 - 2007-12-05, 12:58

hej,
chyba przesadzacie z tym chlodzeniem wtryskow benzyna...
jak wtryski nie chodza to ich dysze i tak nie sa chlodzone bo nie przeplywa przez nie benzyna wiec odciecie pompy jakby niewiele zmieni sytuacje...

Toots - 2007-12-05, 13:35

a ja powiem ze mam identyko sytuacje.
Wymienilem pompe paliwa, wtryski oraz przeplywomierz i dalej na benzynie nie chodzi, kable WN tez zostaly wymienione.
Ja juz pomyslow na to nie mam, moze wy jakies macie ??

urbi - 2007-12-05, 13:57

sprawdz prad czy jest na kablach do pompy - po drodze jest gdzies jakis bezpiecznik - ktos kiedys o nim pisal :D moze tez byc przekaznik walniety ...
Tomek3er - 2007-12-05, 23:19

tomcat944 napisa³/a:
hej,
chyba przesadzacie z tym chlodzeniem wtryskow benzyna...
jak wtryski nie chodza to ich dysze i tak nie sa chlodzone bo nie przeplywa przez nie benzyna wiec odciecie pompy jakby niewiele zmieni sytuacje...

to nawet nei tyle chodzi o chlodzenie bo wydaje mi sie ze bena raczej wlasciwosci oprowadzajacych cieplo nei ma, tylko tyle ze bena powinna caly czas walic przez przelewy a jaki jest tego konkretny powod to szczerze nei pameitam ale tlukl mi to do glowy pewien mechanik

flash - 2008-01-01, 16:51

mlody nie sluchaj tego mechanika bo ci glupoty wciska do glowy. wtryskiwacze benzynowe na gazie nie pracuja wiec nie ma sensu zeby paliwo bylo przetaczane do przodu i spowrotem do baku.

do zalozyciela tematu, jak cie kiedys znow tak przycisnie ze w baku bedzie pusto to nie licz na szczescie tylko wyjmij bezpiecznik od pompy.